Zo maak je eenvoudig vrolijke herfst diertjes

Linda~ Zoals jullie weten is dit onze laatste gastblog voor Thuisleven waar we bijna anderhalf jaar met veel plezier voor geblogd hebben. Het was een gezellig team en we hebben er veel van geleerd. Nogmaals heel erg bedankt en wie weet kruisen onze paden elkaar nog eens.

Na al die warmte van de afgelopen tijd lijkt het soms wel herfst, in elk geval hier bij ons in de buurt. Ondanks de regen die zo nu en dan gevallen is blijft alles nog steeds wat droog. Het gras lijkt her en der alweer rustig aan bij te trekken maar de bomen hebben toch al menig blad laten vallen. Tijdens een van onze wandelingen door het bos zagen we verschillende blaadjes vallen in de mooiste kleuren, van geel en bruin tot prachtig dieprood. En daar besloten we dat we aan de slag wilden gaan met een leuke herfst diy ondanks het feit dat het nog geen herfst is. Later die week zouden we dus weer terug gaan om te verzamelen wat we nodig hadden.

Herfst spulletjes verzamelen in de natuur

Al enige tijd sparen we wc-rolletjes en inmiddels hebben we een hele verzameling. We bewaren ze omdat de kinderen regelmatig met de rolletjes willen knutselen of een spelletje “blikgooien” willen doen. We kwamen een heel leuk idee tegen om vrolijke diertjes te maken van wc-rolletjes en dingen uit de natuur. Lucas en Eva wilden graag konijntjes maken, vandaar dat we veertjes en kleine blaadjes nodig hadden. Eenmaal in de bossen is het heel opvallend dat waar we normaal elke stap een veer vinden we er nu ineens bijna geen tegen komen. Je zou bijna denken dat de vogels het er om zouden doen. Aan blaadjes geen gebrek, we vonden zoveel mooie exemplaren dat we toch even moesten kiezen. We zouden maar een paar diertjes maken en niet meteen een mega grote dierentuin, hoewel iedereen weet wat ze zeggen van konijnen 😉

Om te lezen wat je precies nodig hebt voor deze vrolijke diy en hoe je te werk gaat verwijs ik je door naar het volledige artikel op de website van Thuisleven.com.

39891305_718253495233498_628278836944961536_n.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s