Een prachtig boek met een boodschap

Linda~ Onze tweeling is net als ik dol op boeken, in allerlei soorten en maten. Daarnaast kunnen zij honderd procent van een boek genieten en zien zij dat als verwennerij. Ik trakteer ze dan ook zo nu en dan op een mooi boek, het liefst als er een boodschap aan vast zit. Laatst kwam ik een wel heel bijzonder boek tegen, zo bijzonder dat ik het graag met jullie wil delen. Via een groep kwam ik een oproep tegen van een auteur, Susanne van der Wouden, zij vertelde over haar boek Boom en Kraai. Ik werd al nieuwsgierig want zodra er een oproep komt neem ik altijd een kijkje. Op deze manier kom je nogal eens wat schatten tegen die je anders zou missen. Dit boek bleek weer een van zo’n schatten te zijn. Het boek heeft al een hele mooie kaft om te zien, het betreft zoals je verwacht natuurlijk al een boom en een kraai. Het kwam er op neer dat ik meer wilde weten over dit boek.

Tijdens mijn speurtocht naar dit verhaal kwam ik er achter dat het een boek is dat elk kind maar ook elke volwassene eens zou moeten lezen. Ik sprak met Susanne af dat ik het boek graag wilde lezen voor onze tweeling en dat ik er een mooie recensie over zou schrijven. Dit boek vertelt het verhaal over boom, een boom die helemaal apart staat van de andere bomen. Hij voelt zich lelijk en gepest en vooral buitengesloten door de andere groene bomen die een eindje verderop staan. Nooit komen er vogels ook maar een beetje in de buurt van Boom, tot de dag dat Kraai op hem landt. Kraai vertelt Boom iets heel bijzonders, een wijze uitspraak waardoor Boom beseft dat hij niet afhankelijk is van anderen. Wanneer dat tot hem doordringt groeit boom weer uit tot een prachtige boom waar de vogels dol op zijn en waarin ze hun prachtige liedjes zingen.

Het boek is voorzien van hele mooie, indrukwekkende illustraties van Petra van Berkum. Samen met het bijzondere verhaal maakt dit een boek dat iedereen gelezen zou moeten hebben. Kinderen maar ook volwassenen leren hiermee net als Boom om in hun kracht te gaan staan, voor zichzelf op te komen. Maar bovenal leren ze dat ze er mogen zijn, dat ze zeker meetellen en dat de knop om moet. Wis je dat dit boek al voorgelezen is door veel ouders, maar zeker ook door leerkrachten en (kinder)coaches. Het bijzondere is dat er aan dit verhaal ook een oefening over kracht en zelfvertrouwen gekoppeld is. Bekijk de YouTube-video over deze In je kracht oefening om je kinderen zo mee te laten doen.

Inmiddels heb ik het boek al een aantal keren voorgelezen aan onze tweeling, natuurlijk in het bijzijn van hun nieuwe vriend Kraai. Je kunt het boek bestellen via Susanne zelf en dan heb je de mogelijkheid om er voor te kiezen er een vriendje bij te bestellen om het verhaal zo extra realistisch te maken. Het boek en de kraai kan je bestellen via het contactformulier op de website. Het is zoals ik al zei ideaal om voor te lezen voor een klas, kinderdagverblijf of je eigen kinderen.

Als je meer wil weten over Susanne en over de bijzondere kinderboeken die ze schrijft raad ik je aan om een kijkje te nemen op de website van Susanne. Of bekijk de Facebookpagina van Boom en Kraai voor nog meer inspiratie.

41484456_425614434633720_447434557432528896_n.jpg

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s