De kinderen vliegen de wereld rond met tiptoi

Linda~ Zoals jullie vorige week konden lezen gaat de tweeling inmiddels alweer sinds een maand naar groep 2 en het bevalt ze nog altijd prima. Voor ons was het wel vermakelijk dat ze in de zomervakantie na groep 1 een beetje teleurgesteld waren. Lucas en Eva waren er namelijk heilig van overtuigd dat ze in groep 1 zouden leren lezen en schrijven. We hadden ze natuurlijk al verteld dat dit niet het geval zou zijn, maar ja wat weten onze ouders er nu van zullen ze gedacht hebben. Naast leren lezen en schrijven willen de kinderen eigenlijk nog veel sneller leren dan soms mogelijk is. Zo zijn ze namelijk sinds vorig jaar heel erg bezig met allerlei landen. Vorig jaar rond november, december raakten ze helemaal in de ban van Egypte en dan vooral de mummies die daar leefden. Ze wilden er alles over weten tot in de kleinste details.

Sinds dat moment zijn ze heel erg vooruitgegaan wat betreft hun eigen leerdoelen. En dan bedoel ik de leerdoelen die ze zichzelf stellen, niet wat wij ze opleggen, laat dat even duidelijk zijn. Beiden vinden het namelijk erg leuk om nieuwe dingen te leren. Maar goed, sinds eind vorig jaar hebben ze hun interesses flink verbreed. Zo zijn ze inmiddels heel erg bezig met het herkennen van bijvoorbeeld buitenlandse kentekenplaten maar ook de verschillende vlaggen aan bijvoorbeeld boten vinden ze interessant. Ze willen dan ook weten welke vlag het is en waar het land ligt. En ook de bezienswaardigheden slaan ze niet over want uiteraard weten ze daar nog lang niet alles van zoals ze zelf zeggen.

Om de kinderen ook buiten school gemotiveerd te houden zodat ze zich zeker niet vervelen ben ik op zoek gegaan naar iets wat bij ze past. Ik vind het belangrijk dat kinderen kunnen spelen maar als ze wat meer willen leren zie ik dat graag gecombineerd. Uiteindelijk kwam ik uit bij Ravensburger Tiptoi en daar keek ik mijn ogen uit. Tot op heden kende ik Tiptoi alleen van naam en daarnaast dacht ik dat het een heel duur iets zou zijn. Vandaar dat ik graag eens zelf wilde ervaren wat het nu precies inhield. Ik vroeg Ravensburger voor een samenwerking en besloot dat de starterset Mijn grote wereldatlas perfect zou zijn voor Lucas en Eva. Deze set beloofde namelijk een waar avontuur te worden voor de kinderen waarbij ze op reis gaan rond de wereld.

Na een tijdje kwam het pakket binnen en ik moet eerlijk bekennen dat ik niet weet wie er enthousiaster was: de kinderen of ik. Zodra we de doos open maken zien we de pen, het boek en een grote wereldkaart. De wereldkaart hangen we op de deur in de huiskamer zodat de kinderen er goed bij kunnen als ze op een klein krukje staan maar dat nichtje Tess er weer niet bij kan. Dan zorgen we dat de pen startklaar is en we gaan beginnen. We bladeren het boek door en dat is eigenlijk al een feest om door te kijken, het boek staat namelijk vol met prachtige illustraties met wat begeleidende tekst. Dankzij de ringen en de dikkere pagina’s is het boek erg stevig waardoor het gelukkig wel tegen een stootje kan. Ondanks dat ben ik nog steeds van mening dat ze voorzichtig moeten zijn met spullen maar toch, het is een geruststelling dat het niet meteen kapot kan.

Het leuke is dat we met deze versie van Tiptoi echt een familiemoment creëren. We gaan er samen voor zitten en we bladeren het boek door waarbij de kinderen om en om wat aan mogen klikken en opdrachten uit mogen voeren. Wat me opvalt is dat deze set niet gaat vervelen na een paar dagen zoals sommige spellen of leersystemen wel doen. Doordat het zoveel verschillende elementen bevat duurt het uiteraard heel lang voor je werkelijk alles gehoord of gezien hebt. Daarnaast kun je zo ontzettend veel dingen leren dat er altijd wel iets bij zit waar je je specifiek op wilt richten, bijvoorbeeld een bepaald werelddeel of om te zien waar bezienswaardigheden of dieren zich bevinden. Lucas en Eva vinden het ook erg leuk dat er andere kinderen aan het woord komen in het boek. Je hoort ze dan ook hun verhaal vertellen en leren de kinderen soms een woordje in hun taal, erg leuk is dat.

Ondanks dat we deze set nu al een tijdje in gebruik hebben weet ik zeker dat we natuurlijk nog lang niet alles gehoord hebben. Wat wij wel een heel groot pluspunt vinden is dat de wereldkaart die erbij zit ook interactief is. Daar verbaasden wij ons overigens wel even over, hoe kunnen ze het toch maken tegenwoordig? De verschillende spellen en opdrachten zorgen er echt voor dat de kinderen uitgedaagd worden maar op een leuke manier. De kinderen vinden het dan ook geweldig om lekker in het weekend na het ontbijt en een warme douche gezellig naast elkaar aan tafel te zitten en samen te ontdekken. Je ziet ze echt samenwerken met de opdrachten dus ook dat is een heel mooi gezicht om te zien.

Kortom, we kunnen met recht zeggen dat we de Tiptoi startset Mijn grote wereldatlas een echte aanrader vinden. De kinderen vinden het geweldig en ook wij leren er van, daarnaast zorgt het zoals ik al zei echt voor een moment samen. Naast deze starterset heeft Ravensburger nog veel meer leuke producten van Tiptoi in verschillende prijsklassen. Deze set is onder andere te koop bij Bol.com en is zeker een aanrader voor de feestdagen.

40683989_314433319317035_476498704203776000_n

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen *

Advertentie

5 thoughts on “De kinderen vliegen de wereld rond met tiptoi

  1. Pingback: Cool Runnings, het coolste spel aller tijden! | Lifestyle Mommy's

  2. Pingback: Gezellige avonden puzzelen dankzij Ravensburger | Lifestyle Mommy's

  3. Pingback: Op een leuke manier leren rekenen met Tiptoi | Lifestyle Mommy's

  4. Pingback: De avonturen van nijntje: Tip Toi voor de allerkleinsten | Lifestyle Mommy's

  5. Pingback: Ravensburger: Het liedjesboek voor onderweg | Lifestyle Mommy's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s