Lowbudget Sinterklaaslichtjes maak je in een handomdraai zelf

Linda~ Dat Lucas en Eva 5 december jarig zijn wisten de meesten van jullie wel en zo niet dan weten jullie dit nu. Dat zorgt er voor dat de Sinterklaasperiode extra speciaal voor ons is. In elk geval doen waar daar onze uiterste best voor om het speciaal te maken. Ik heb dan ook graag het huis tot in detail versierd maar jullie kennen me inmiddels en weten dat ik dat graag op een lowbudget manier aan pak. het zou anders een duur grapje worden als je voor elk thema of elke feestdag compleet uit zou pakken en jezelf zou laten gaan. Het kan wel als je in die positie zit maar helaas is Gaston hier nog niet langs geweest met een gouden envelop, Winston ook niet trouwens dus wie zijn nummer heeft: stuur even een app dat ik zit te wachten op een leuk bedrag.

Vandaag laat ik je zien dat je met weinig materialen hele leuke lichtjes kunt maken. En de materialen die je gebruikt hebben velen al in huis of kent wel iemand die ze daar aan kan helpen. Het enige dat je nog zou kunnen bestellen voor je aan de slag kan om deze lampjes te maken zijn de leuke Sinterklaasstickers van By LM. Deze zijn zo handig van formaat en passen op elk potje of waxinelichtje.

Wat heb je nodig om deze sfeervolle lampjes te maken?

  • Potjes van bijvoorbeeld Olvarit of iets soortgelijks
  • Home Deco Varnish van Action
  • Kwastje
  • Zout
  • Sinterklaasstickers van By LM
  • Touw

43206920_1477843289015083_3892834327028826112_n.jpg

Voor je begint leg je voor de zekerheid een placemat klaar en wat keukenrol voor het geval je knoeit. Je spuit aan de binnenkant van het potje een beetje Home Deco Varnish en veegt dat uit met een kwastje. Je kan beter iets te weinig doen en dan nog wat aanvullen dan andersom want dat wordt uiteraard lastig. Zorg er wel voor dat je geen dikke klodders creëert want daar krijg je straks dikke hopen zout die je later blijft zien als het kaarsje of led-lampje aan is. Vervolgens strooi je zout in het potje, doet het dekseltje erop en je schudt even flink zodat het zout alles kan bedekken. Ook hiervoor geldt: je kan altijd zout toevoegen als er nog plekken onbedekt zijn. Een tip: ga niet met het kwastje daarna aan de slag want dan krijg je alleen maar kale plekken. Als je tevreden bent over de zoutfase dan ga je aan de slag met het plakken van de stickers. Zorg dat je vantevoren bepaalt hoe je het gaat verdelen zodat je geen teleurstellingen krijgt. Plak de stickers op je gemak op zodat je zeker geen bobbels of luchtbellen krijgt en dat de stickers recht zitten. Of scheef als je dat een leuk effect vindt want dat kan natuurlijk ook. Als laatste wikkel je het touw om de bovenste rand en knoop je die aan de achterkant van het potje vast.

44277268_341296239776467_3193534537942433792_n

Naast deze leuke stickers maakt Linda van By LM nog veel meer leuke producten. Zo maakte ze voor onze tweeling omdat ze op 5 december jarig zijn persoonlijke pepernootzakjes en ook ik werd verwend. Speciaal voor mij maakte ze een mok waarmee ik geheel in stijl naar de intocht van de Sint kan kijken. Dat drinkt toch een heel stuk lekkerder uit zo’n speciale mok. Om de volledige Sinterklaas-collectie te zien verwijs ik je graag door naar de website van By LM maar uiteraard kun je voor veel meer leuks terecht bij Linda.

logo_large

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen *

4 thoughts on “Lowbudget Sinterklaaslichtjes maak je in een handomdraai zelf

  1. Pingback: Persoonlijke onderzetters van IKEA – DIY | Lifestyle Mommy's

  2. Pingback: Ook kerstlichtjes maak je in een handomdraai zelf | Lifestyle Mommy's

  3. Pingback: DIY pot voor je pepernoten dankzij By LM (met winactie) | Lifestyle Mommy's

  4. Pingback: Kerst lichtjes maken – K-fashion Magazine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s