DIY- Een borrelend heksenbrouwsel voor Halloween

Linda~ Nu we al helemaal in de sfeer van Halloween zitten gaan we nog gezellig door met een leuke diy hiervoor. Laatst lieten we je al zien hoe je heel makkelijk zelf Halloween-slijm maakt. Naast knutselen zijn Lucas en Eva namelijk dol op experimenten en proefjes net als veel kinderen. En dus laten we je vandaag graag zien hoe je samen met je kind het ultieme Halloween experiment kunt doen. Wat is er rondom Halloween gaver dan je eigen heksenbrouwsel te maken wat nog borrelt ook? Wat heb je nodig om straks zelf aan de slag te gaan met dit leuke experiment:

  • Glazen pot of Mason Jar
  • Witte azijn
  • Voedingskleurstof (wij maken dat weer met warm water en crêpepapier)
  • 1 eetlepel baksoda in een bakje

Voor de tweeling aan de slag gaat zorg ik dat ik zelf alles voorbereid heb. Zo heb ik al wat water groen gekleurd door in twee glazen wat donkergroen crêpepapier te leggen en daar wat heet water op te gieten. Door het warme water kleurt het water heel snel groen en dus heb je geen dure voedingskleurstof nodig. De Mason Jars vul ik voor de helft met azijn en die zet ik op de tuintafel. Vanwege het mooie weer doen we het proefje namelijk lekker buiten. De twee glazen met groen water zet ik erbij net als een schaaltje waar ik de baksoda in heb gedaan. Dan roep ik Lucas en Eva naar buiten en zorg ik dat ze voor de zekerheid hun proefjesschort aan hebben. Tegelijk doen ze het groene water bij de azijn en dat vinden ze al geweldig om te zien. Nu wordt het tijd voor ze om een toverspreuk te doen en ze zeggen het samen op: “Ik beveel je, o spook, om mijn drank te laten bruisen”. Dan wordt het tijd voor de finale en strooien ze wat baksoda in hun Mason Jars. De magie begint want beiden potten beginnen hard te borrelen en te bruisen, het lijkt een echt borrelend heksenbrouwsel. Het geheel spettert niet heel hard in deze glazen dus het is wat dat betreft volkomen veilig. Uiteraard is dit drankje niet om te drinken alleen om te experimenteren. Je kunt dit experiment ook gebruiken in een goochelshow, dan kun je eventueel gebruik maken van een echte kookpot of iets dergelijks als je die hebt.

Over een tijdje vind je op ons blog nog meer leuke en handige toepassingen van baksoda. Kun je niet wachten dan raad ik je zeker aan om dit handboek te bestellen of neem alvast een kijkje op de website van Baking Soda NL.

43828561_178262653056682_1486993492637908992_n.jpg

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen *

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s