Recensie “Kerstmis met Boer Boris”

Linda~ Zodra ik eerder dit jaar het nieuws kreeg dat er een nieuw deel in de serie van Boer Boris uit zou komen was ik vastberaden dat ik deze heel graag wilde lezen en recenseren. Daar had ik namelijk een hele goede reden voor: in het boek zou het onder andere gaan over de dood. Aangezien er veel ouders op zoek zijn naar boeken rondom dit onderwerp wilde ik er dus graag meer over weten. Daarnaast zijn we hier groot fan van de boeken van Boer Boris en hebben we ze allemaal.

In de serie van Boer Boris zijn reeds de volgende titels verschenen:

Daarnaast zijn er nog een speciaal Boer Boris Badboekje , een Boer Boris app en een Boer Boris memo-spel.

Ik had Lucas en Eva al verteld dat er een nieuw boek van Boer Boris zou verschijnen en vol spanning wachten we af. Het enige wat we al weten is dat het een kerstboek is en dat de dood besproken gaat worden. Daar ben ik nieuwsgierig naar maar ook de kinderen zijn benieuwd wat ze kunnen verwachten. Op een zaterdag als we thuis komen na een familiebrunch ligt er een verrassing op de deurmat. De sticker van uitgeverij Gottmer zorgt dat ons hart een sprongetje maakt van vreugde omdat we al meteen weten wat er in zit: het nieuwste Boer Boris boek. We hebben onze jassen nog niet uit of het pakketje is al open, zo dol zijn we op deze serie. Vooruit, we ruimen netjes onze jassen op en gaan er eens goed voor zitten. De kaft van het boek is al heel erg mooi en feestelijk om te zien. Ik vraag me wel eens af hoe het ze steeds lukt om elke kaft er mooier uit te laten zien. Het verhaal is prachtig want wat begint als een vrolijk verhaal wordt ineens iets droevigs. Het oude varken is niet meer wakker geworden en is doodgegaan. En dan begint het deel van het verhaal waar we erg nieuwsgierig naar waren. Er worden allerlei onderdelen besproken waar je mee te maken krijgt als iemand dood gaat. Zodra de dieren weten dat het oude varken niet meer wakker wordt gaan Boer Boris, broertje Berend en zusje Sam hem begraven. Alle dieren gaan samen met hen in een soort rouwstoet naar het bos om hem daar te begraven en er wordt een beetje uitgelegd wat dat is. Dan bedenken ze dat het oude varken vast eenzaam zal zijn zo alleen en zonder lichtje en dus gaan ze het bos versieren. Zoals je gewend bent is ook dit boek weer geschreven in rijm en is het voorzien van de prachtigste illustraties van Philip Hopman. Uiteraard wordt het boek afgesloten met iets moois maar dat blijft een verrassing voor jullie.

Ondanks het feit dat we al fan waren van de serie van Boer Boris is dit mijn nieuwe favoriet. De reden is dat ik vind dat de dood hier op een mooie manier besproken wordt die ook voor kinderen te begrijpen is. Er wordt niets teveel verteld maar geeft jou als ouder, leerkracht enz de ruimte om er zelf ook je draai aan te geven die je bij het kind vindt passen. Daarnaast zijn de illustraties een geweldige aanvulling op het verhaal waardoor het voor kinderen allemaal veel duidelijker wordt. Dit boek zou dus zeker bij iedereen in de boekenkast moeten staan en vooral op scholen aanwezig moeten zijn.

Kerstmis met Boer Boris is te koop bij Gottmer Uitgevers Groep.

Auteur: Ted van Lieshout

Illustraties: Philip Hopman

ISBN: 9789025770143

Uitgeverij: Gottmer

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

9200000094366546

 

5 thoughts on “Recensie “Kerstmis met Boer Boris”

  1. Lijkt me wel een prachtige boek.
    Wij hebben al meerdere boekjes van deze hebben wij niet maar ons dochtertje is erg gevoelig voor dit soort dingetjes over de dood enz,.. en als ik deze zou kopen gaat ze waarschijnlijk over dromen over dat varkentje zo sneu verdrietig boekje nee deze zou ik persoonlijk overslaan want Jill heeft haar oma verloren en heeft er dagelijks over
    Dus dit sla wij over mooi geschreven linda
    Xxx

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s