Je verkoudheid snel de baas dankzij Baking Soda

Linda~ Het is december en dus weet ik alweer hoe laat het is: het is inmiddels al minstens de vijfde keer sinds oktober dat ik rondloop met een goede verkoudheid. De verkoudheid zelf vind ik eigenlijk nog niets eens zo spannend. Een dichte neus is vervelend maar niet pijnlijk in tegenstelling tot mijn keelontsteking. Sinds enkele jaren weet ik dat de periode van het najaar tot aan het voorjaar voor mij veelal bestaat uit verkoudheid en keelpijn. En die keelpijn daar heb ik het zo wel een beetje mee gehad want het duurde de laatste tijd maar twee dagen voor ik al aan de volgende ronde begon. Zoals jullie weten zijn we laatst een samenwerking met Baking Soda NL aangegaan en dat was voor mij reden genoeg om het Handboek Baking Soda er eens bij te pakken. Ik hoopte dat er ook iets in zou staan waar ik wat aan zou hebben met betrekking tot mijn aanhoudende en terugkerende keelpijn. Je zult het geloven of niet, ik kwam er achter dat baking soda mij heel wat ellende zal kunnen besparen in het najaar en de winter. Voor mij is het wat minder maar voor jullie is het alleen maar ideaal dat ik allerlei kwaaltjes heb want op deze manier kan ik alles mooi uitproberen voor jullie. De afgelopen tijd heb ik mijn verkoudheid en bijbehorende kwaaltjes snel kunnen verzachten en verhelpen met de volgende tips en diy’s.

Keelpijn

Zoals ik al zei staat keelpijn echt op nummer 1 van mijn ellende in het najaar en de winter. Niet voor niets dat ik dat als eerst aan wilde pakken dus en daarvoor had ik volgens het boek twee verschillende opties. De eerste optie is heel makkelijk en die gebruik ik standaard als basis zodra ik keelpijn krijg, op deze manier ben ik er namelijk snel vanaf. Ik maak een oplossing van een theelepel baking soda in een glas met water. Dit roer ik goed door en daarmee gorgel ik zodat het goed in mijn keel terecht komt. Zodra ik dat goed gedaan heb spuug ik het uit en spoel ik nog even na met water. Dit zorgt er voor dat mijn keel echt meteen zachter aan voelt en niet meer alsof ik een cactus heb ingeslikt. Heb je echt last van flinke keelpijn waardoor het bovenstaande niet meer werkt dan is er nog een tweede optie. Je maakt namelijk een mix van een theelepel baking soda, een theelepel zout en als je dat toevallig in huis hebt nog een theelepel bruine suiker. Dit alles meng je in een half kopje water en roert dit goed door. Wederom ga je met deze mix gorgelen en het zal zeker je keel verzachten. Ik heb dit inmiddels een paar keer uitgeprobeerd maar ik kan je zeggen dat mijn keelpijn zeker gauw over is in tegenstelling tot eerdere keren dat ik in de weer was met keelspray, honing, speciale thee en ga zo maar door. Baking soda is wat dat betreft een meer lowbudget maar zeker doeltreffende oplossing.

Neusspray

Bij mij en bij vele anderen gaat een verkoudheid vaak gepaard met een verstopte neus, niets zo irritant als een dichte neus. Wanneer je niet door je neus kunt ademhalen doe je dat door je mond en wat krijg je dan dus.. inderdaad keelpijn. En dat gaan we zeer zeker niet waarderen. Neusspray vliegt er met een beetje pech nogal doorheen en je neusspray is natuurlijk altijd op in een weekend of op een avond. Dat hoeft ook geen probleem meer te zijn want neusspray maak je in een handomdraai zelf met baking soda. Het enige dat je hoeft te doen is een theelepel baking soda te mengen met wat water en klaar is het. Dit mengsel kun je heel makkelijk in een oud neussprayflesje doen en klaar is je lowbudget neusspray. Het verbaasde me hoe simpel dat het is om te maken maar niet alleen dat. Dit mengsel schijnt ook heel goed te helpen tegen bijholteontsteking. Dat heb ik de laatste tijd nog niet gehad en dus heb ik dat onderdeel nog niet voor je uit kunnen testen.

Stomen

Wat mij altijd veel verlichting geeft tijdens de verkoudheid is stomen. Het maakt even alle holtes open en zorgt vooral dat de druk daardoor vermindert. Een stoombad heb je in een handomdraai gemaakt en geeft vaak snel resultaat. Ik kook een liter water, giet dit in een glazen kom en voeg daar twee eetlepels baking soda aan toe. Daarna doe ik er nog twee druppels etherische eucalyptus olie die wij altijd in huis hebben bij om vervolgens alles goed met elkaar te mengen. Dan ga ik boven kom hangen met een handdoek over mijn hoofd zodat de stoom niet vervliegt. Op deze manier blijf ik ongeveer tien minuten zitten en laat de stoom z’n werk doen. Let overigens wel op dat je niet te dicht bij het water komt in verband met de hitte van de stoom.

Zoals je ziet ben ik de laatste tijd flink aan de slag geweest voor jullie en uiteraard voor mezelf. Hopelijk heb je met deze tips minder last van de bijkomstigheden van de winter en zitten jullie straks tijdens de kerstdagen en eventueel Oudjaar fris en fruitig aan tafel in plaats van omringd door tissues.

Heb jij nog tips om snel van je verkoudheid af te komen?

2 thoughts on “Je verkoudheid snel de baas dankzij Baking Soda

Plaats een reactie