Nog meer leesplezier dankzij boekavonturen

Linda~ Boeken.. ze zijn er in allerlei soorten, maten en genres. Vroeger verslond ik boeken bij het leven, ik was er dol op en nog steeds. Daarom word ik extra vrolijk van de wetenschap dat ook onze tweeling besmet is met het boekenvirus. Al vanaf ze het beseffen zijn ze dol op boeken en hun vele verhalen. Ze proberen dan ook iedereen zo ver te krijgen dat ze een verhaal voorlezen. En dan hebben we het nog niet eens over de plaats waar we voorlezen. Niet alleen voor het slapen gaan in de slaapkamer maar ook beneden op de bank wordt er voorgelezen. De leukste plaats tot nu toe is echter in de zomer op de trampoline met wat kussens om zo een heerlijk hoekje te maken.

Inmiddels hebben we al heel wat boeken gelezen en nog altijd krijgen ze niet genoeg van de boeken die we hebben. Hun favoriete series tot nu toe zijn de series van Boer Boris en van de Gruffalo. Gelukkig worden ze nog altijd vrolijk van de boeken en blijven ze geboeid luisteren. Toch valt er nog veel meer uit deze en veel andere boeken te halen en dat bewijst Valentina van boekavonturen. Zij heeft een heel leuk account gecreëerd op Instagram waarbij boeken bijna tot leven komen. Regelmatig verschijnen er de leukste tips waarmee je nog meer uit boeken kunt halen en waardoor ze nog eens extra educatief worden.

Allereerst is er 1 januari een challenge gestart waarmee je uitgedaagd wordt om elke dag een boek voor te lezen, ofwel 365 boeken in 2019. Wees niet ongerust als je er niet aan komt want al lees je niet elke dag een heel boek voor maar wel een stukje dan ben je al een eind op weg. Wist je namelijk dat er helaas nog altijd veel kinderen niet voorgelezen worden? En dat is jammer want de kinderen leren er veel van maar bovenal beleven ze er veel plezier aan. Tevens zorgt het voor een moment van rust op sommige o zo drukke dagen. Dat zijn genoeg redenen dus om gezellig mee te doen aan de challenge. Prentenboeken lezen wat dat betreft het makkelijkst weg, maar mocht je andere boeken lezen kun je de challenge natuurlijk ook gebruiken om te zien hoeveel boeken je wel (voor)leest in een jaar. De printable kun je aanvragen bij deze Instagram-post van boekavonturen.

48387373_2420166484724009_1573047002114031616_n

Inmiddels heb ik al enkele leuke printables mogen ontvangen waaronder schaduwen om zo een poppentheater van de Gruffalo te creëren. De favorieten van Lucas en Eva waren trouwens verschillende printables rondom Halloween om zelf verschillende toverdrankjes te maken. Daarvan waren verschillende printables beschikbaar waaronder ook eentje om kleuren te leren. Welke kleuren krijg je namelijk als je twee kleuren met elkaar mengt? Mijn eigen favoriete post was er een waarbij ze met de kinderen verschillende soorten groenten zowel rauw als gekookt gaan proeven en daarbij via een “proefkaart” aangeven met stickers of ze de groenten lekker vinden of niet. Het is een echte aanrader om boekavonturen te gaan volgen op Instagram, vooral op koude, natte winterdagen. Verveel je je? Heb je geen inspiratie om leuke dingen te doen met je kinderen? Dat kan niet, neem dus gauw een kijkje bij boekavonturen en ga gezellig samen met je kind aan de slag.

48397447_2258007241148050_4235876852473790464_n

(Foto’s: boekavonturen)

Advertentie

One thought on “Nog meer leesplezier dankzij boekavonturen

  1. Pingback: De Voorleestag | Lifestyle Mommy's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s