Vrolijke kindervoorstellingen bij Bibliotheek Helmond-Peel

Linda~ Lucas en Eva zijn dol op een ritje naar de bibliotheek en zien dit gelukkig ook als uitstapje. Je kan ze heel blij maken door ze een middagje mee te nemen naar de bibliotheek om daar wat rond te laten kijken en door wat boeken te laten bladeren. We gaan er regelmatig naartoe om leuke boeken te lenen in thema’s van de seizoenen, de feestdagen of juist van de thema’s die op dat moment op school behandeld worden. We komen echter niet alleen bij de bibliotheek om boeken te lenen. Bibliotheek Helmond-Peel organiseert namelijk regelmatig hele leuke activiteiten zoals bijvoorbeeld kindervoorstellingen en workshops.

Vandaag werden er weer twee hele leuke kindervoorstellingen gegeven en een paar dagen geleden besloten we om daar eens gezellig naartoe te gaan. Het zou immers regenachtig weer worden waar je normaal somber van zou worden. Wij hebben daar juist helemaal geen last van want dit soort dagen vragen om leuke uitstapjes zoals bijvoorbeeld dus naar de bibliotheek. De twee voorstellingen die vandaag werden gegeven waren Dokter Pijpekop! en Trouwerij op de boerderij! De titels van de voorstellingen zorgden dat de kinderen al helemaal enthousiast werden.

Vanmiddag voor we naar de bibliotheek vertrokken besloot Lucas dat hij zijn lieveheerstbeestje Mimi mee zou nemen en Eva wilde graag haar schildpadje Emma meenemen naar dokter Pijpekop. Dokter Pijpekop vertelt het verhaal naar een van de leuke Gouden Boekjes.Annie gaat namelijk samen met de dokter op pad met het rode dokterskoffertje. Het leukste van de voorstelling vond ik dat de kinderen allemaal werden uitgenodigd om deel te nemen aan de voorstelling. De kinderen werden er echt bij betrokken doordat ze zieke knuffels vast mochten houden of de dokter mochten helpen. Deze voorstelling was dus zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar. Na deze voorstelling was er een half uur pauze waarin we even wat konden drinken.

Nadat we wat gedronken hadden bleef er nog tijd over voor de volgende voorstelling begon en dus liepen we naar boven om daar nog even tussen de boeken rond te kijken. Bij aankomst hadden we al gezien dat er nog een klasgenootje van Lucas en Eva was dus zij konden gezellig nog even kletsen en spelen voor de tweede voorstelling zou beginnen. Na wat rondlopen en spelen was het tijd voor de tweede voorstelling, van de trouwerij op de boerderij. Net als bij de eerste voorstelling werden de kinderen ook echt betrokken bij het spel door ze vragen te laten beantwoorden over de boerderij. Ook mochten ze weer allerlei spulletjes vasthouden tot grote lol van de kinderen. Allebei de verhalen werden heel duidelijk en op een leuke manier verteld. Het leuke was dat het ontzettend druk bezocht was, iets wat ik eerlijk gezegd niet had verwacht. Niet omdat het niet leuk is maar meer vanwege het feit dat je weinig mensen hoort over de bibliotheek. En dat terwijl er juist zo’n leuke activiteiten georganiseerd worden. Deze voorstellingen waren gratis en leverde alle kinderen zoveel plezier op dat het zeker een aanrader is.

Om te zien welke activiteiten Bibliotheek Helmond-Peel nog meer organiseert raad ik je zeker aan om een kijkje te nemen op de website. Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief zul je op de hoogte gehouden worden en zo geen enkele leuke activiteit meer missen.

Wist je trouwens dat de Nationale Voorleesdagen weer starten van 23 januari tot en met 3 februari?

helmond-peel_logo-lang_rgb_klein

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s