Hubelino Sudoku: het kleurrijke denkspel voor kinderen

Linda~ De kerstvakantie zit er al een tijdje op en daar hebben de kinderen gemengde gevoelens over. Aan de ene kant vonden ze het heel fijn om weer terug naar school te gaan om hun vriendjes en vriendinnetjes te zien. Dat vinden we natuurlijk alleen maar leuk om te horen. Elke week spreken Lucas en Eva met meerdere kinderen af en soms moeten we zelfs even kinderen teleurstellen omdat ze helaas toch echt niet met z’n allen tegelijk af kunnen spreken. Al helemaal niet als het winter is en de kinderen binnen spelen. Als het enigszins mooi weer is om echt in de tuin te spelen is het echt niet erg als er wat meer kindjes tegelijk komen spelen. In de tuin kunnen ze toch wel vooruit maar onze huiskamer is wat dat betreft toch niet groot genoeg voor een halve kleuterklas, flauw he. Aan de andere kant vonden de kinderen de kerstvakantie wel fijn omdat we tijd genoeg hadden om gezellig samen te knutselen en spelletjes te doen. Dat laatste vinden Lucas en Eva zoals jullie weten helemaal geweldig en de spellen kunnen niet aangesleept worden. Gelukkig hebben we op zolder achter het schot nog een geheime voorraad aan spellen die nog van mijn zus en mij zijn geweest en zo nu en dan halen we daar een spel van naar beneden. Tot nu toe hebben we Valkuil en Magor de tovenaar al als schatten naar beneden gehaald en deze bleken een groot succes te zijn.

Van Hubelino kregen we laatst de kans om een, voor onze kinderen dan, nieuw denkspel uit te testen. We mochten zelf kiezen en ik besloot dat Sudoku wel een aanrader voor de kinderen zou zijn. Sowieso zijn ze dol op vrolijke kleuren en het leek me een leuke opstap voor het echte Sudoku spel. Zo gezegd, zo gedaan, na een paar dagen kwam het spel al binnen en konden we aan de slag. Lucas was meteen al razend enthousiast en Eva dacht eerst nog dat het een spel was voor kleuters. Tot ik haar er even aan herinnerde dat ze zelf ook nog een kleuter was en dat ze het eerst maar eens even moest gaan spelen met Lucas om te zien of ze het wat vond. Achteraf was ze heel blij met mijn advies want het spel bleek toch wel heel erg leuk te zijn! Ronde na ronde bleven ze spelen en verrassend genoeg wisten ze na mijn korte uitleg al meteen wat de bedoeling was. Ik legde op tafel neer wat ze nodig hadden en als een echt team gingen ze samen aan de slag. Steeds hadden ze de puzzels zo gemaakt met af en toe een foutje die ze meteen van elkaar corrigeerden. Ik zat er een beetje bij en controleerde of ons duo het goed had. Na elke goede puzzel werden ze enthousiaster en ook papa moest er in de avond aan geloven.

Wat vinden wij van Hubelino Sudoku?

Zodra ik de verpakking open maakte voelde ik meteen al dat het stevige bouwstenen zijn die tegen een stootje kunnen. De bouwstenen klikken goed vast wat maakt dat Sudoku ook zeer geschikt is voor onderweg. De speldoos neemt maar weinig ruimte mee en dus past het makkelijk in elke tas of koffer zodat het ideaal is om mee te nemen op vakantie, een weekendje weg of zelfs een picknick in het park. Doe eens gek en gebruik je fantasie: trek de deur dicht en ga er op uit. Neem het spel mee en kijk waar je terecht komt want het is natuurlijk veel leuker om dit spel te spelen op een bijzondere plek. Het spel is zeer geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar oud en bevat verschillende moeilijkheidsniveaus waardoor je de kinderen uit kunt blijven dagen maar ook jezelf. Daarnaast zijn alle spellen van Hubelino compatibel met de bouwblokken van Lego Duplo.

Hubelino Denkspel – Sudoku kost € 29,95 en is verkrijgbaar op www.robbiestoys.nl.

Wil je meer weten over de andere spellen van Hubelino dan verwijs ik je graag door naar de website van Hubelino. Daarnaast kan ik je ook zeker aanraden om een kijkje te nemen bij Marieke van de website Puntsgewijs. Zij schreef eerder al vele leuke reviews over de verschillende producten van Hubelino.

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen *

 

4 thoughts on “Hubelino Sudoku: het kleurrijke denkspel voor kinderen

  1. Pingback: Een vrolijke, compacte knikkerbaan dankzij Hubelino (met winactie) | Lifestyle Mommy's

  2. Pingback: Hubelino Tangram: eenvoudig maar erg leuk | Lifestyle Mommy's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s