Recensie “Luuk en Lotje. Het is carnaval!”

Linda~ Eva kwam begin februari thuis uit school met een wel hele belangrijke vraag: “Mama, wanneer ga jij weer versieren voor Carnaval?” Zoals jullie misschien gemerkt hebben zijn wij hier thuis dol op versieren. Het is iets wat ik zelf niet anders ken omdat mijn moeder dat vroeger al deed. Elk seizoen of feestdag werden de accessoires en versieringen in huis aangepast. Uiteraard met tussenpozen want het was natuurlijk niet zo dat het huis het hele jaar door een bonte kermis was. Vanaf het moment dat ik samen ging wonen heb ik dat overgenomen. Niet zo uitbundig als nu maar vanaf het moment dat de kinderen groot genoeg waren om het te zien heb ik het huis gezellig versierd.

Er zijn veel feestdagen waar we dol op zijn vanwege de gezelligheid maar qua versieren en knutselen vinden we Carnaval wel een hele leuke feestperiode. Al enkele jaren versieren we het huis voor carnaval door vrolijke rondjes uit te draaien en deze tegen de ramen te plakken. Dat vullen we dan aan met carnavalsmaskers en platen die we van mijn tante mogen lenen. Dat is het voordeel van een tante die al ruim 25 jaar kleuterjuf is en zelf net zo dol is op versieren. Het zit in de familie zullen we maar zeggen. Zoals je weet vinden we het altijd leuk om boeken te lezen in een bepaald thema en dat willen we ook graag voor Carnaval.

Luuk en Lotje. Het is carnaval!

Afgelopen november hebben we kennis gemaakt met de vrolijke vriendjes Luuk en Lotje. We mochten toen het prachtige boek Luuk en Lotje. Het is kerst! lezen. Ik liet jullie weten dat we helemaal dol waren op de mooie illustraties die het boek nog meer warmte gaven. Inmiddels zijn we hier thuis volop bezig met het voorbereiden voor Carnaval en daarbij kan een boek in dat thema dus niet ontbreken. Schrijfster Ruth Wielockx neemt ons weer mee in de wereld van Luuk en Lotje want ook deze twee kinderen zijn dol op Carnaval. Zo bereiden ze zich thuis al voor door hun mooiste carnavalsoutfits aan te trekken. Allebei hebben ze een hele goede keuze gemaakt, Luuk wordt een stoere piraat terwijl Lotje een mooie prinses wordt. Naast outfits heb je natuurlijk accessoires nodig die je makkelijk zelf kunt maken. Dit vrolijke duo zouden zo een broer en zus van Lucas en Eva kunnen zijn want ze zijn dol op knutselen en hebben in een handomdraai een zwaard en een toverstaf geknutseld. In het boek worden weer alle aspecten van het thema besproken, van schminken tot de carnavalsoptocht. Van grappige clowns tot de voor- en de napret van Carnaval.  Jullie begrijpen vast wel dat wij dit boek echt aan kunnen raden om zo alvast te genieten van de dagen voor Carnaval.

In de serie van Luuk en Lotje zijn reeds de volgende titels verschenen:

Wist je dat Ruth Wielockx nog veel meer leuke boeken heeft geschreven? Voorlezen is belangrijk en bovendien zorgt het voor een rustmoment na een drukke dag van spelen en leren. Neem eens een kijkje op de website van Ruth om te zien welke leuke titels jou aanspreken. Om nog meer van de boeken te genieten heeft ze prachtige kleurplaten voor je op haar website gezet.

51781155_279469059387678_4214283011039952896_n.jpg

Luuk en Lotje. Het is carnaval! is te koop bij Bol.com.

Auteur: Ruth Wielockx

Illustraties: Ruth Wielockx

ISBN: 9789044832778

Uitgeverij: Clavis

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Advertentie

5 thoughts on “Recensie “Luuk en Lotje. Het is carnaval!”

  1. Pingback: Recensie “Luuk en Lotje. Het is Pasen!” | Lifestyle Mommy's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s