Leuke tips voor 15 maart: De dag dat veel leraren staken

Linda~ Volgende week vrijdag leggen weer veel leraren het werk neer om te staken en dus kunnen veel kinderen die dag niet naar school. Wat ga je die dag dan doen als je het geregeld kunt krijgen dat je vrij bent? We snappen dat lang niet iedereen in die positie zit en dat veel mensen opvang zullen moeten regelen. Voor degene die wel vrij zijn die dag hebben we enkele tips op een rij gezet wat je die dag zou kunnen doen.

Herberg De Brabantse Kluis

Bij de Brabantse Kluis kun je een hele leuke route lopen, namelijk de Biggetjesroute. Dit is een leerzame route voor kinderen tussen de 4 en de 10 jaar en deze route duurt ongeveer anderhalf uur. Tijdens deze tocht leren kinderen van alles over de natuur dankzij handige zoekkaarten, gaan ze op zoek naar ijzeren biggen die langs de route verstopt zijn en kunnen ze vanuit een skybox kijken naar de varkens en schattige biggetjes. De kosten voor deze route bedragen 6 euro per persoon maar daar krijg je dan ook wel een goedgevulde rugzak voor. Bij een speurtocht waarbij je hard moet werken horen immers snoepjes, wat drinken en als extra krijgen de kinderen nog een attentie. Als tip om de dag leuk af te sluiten kan je nog genieten van een speciaal Biggetjesmenu dat bestaat uit een lekkere pannenkoek met stroop. Echter kun je ook nog iets winnen als je mee doet aan de fotowedstrijd, meer informatie daarover kun je terugvinden in het speciale routeboekje. Mocht je al bekend zijn met Herberg De Brabantse Kluis wil ik je vragen om te stemmen voor de restaurantverkiezing.

Dierenrijk

Dierenrijk is een leuke dierentuin in Nuenen waar je terecht kunt om dieren te bekijken maar waar je daarnaast ook nog uitgebreid kunt spelen. Mocht het onverhoopt gaan regenen terwijl je dieren aan het spotten bent kunnen de kinderen nog terecht in de Indoor Apenkooien. Door het park zijn verschillende grotere en kleinere speeltuinen voor groot en klein. Onze tweeling is overigens dol op de kriebelvisjes waarbij je je even in een spa waant want je handen voelen daarna lekker zacht aan. Daarnaast voelt het ook wel heel grappig, al die kleine visjes aan je vingers. Door het hele park staan picknicktafels waardoor je echt op je gemak kunt zitten en kunt genieten van de dieren. Speciaal op deze dag maakt Dierenrijk het extra leuk om langs te komen. Die dag is de entree 1+1 gratis. Let wel op: Dit is alleen 15 maart geldig en uitsluitend te koop via de webshop van Dierenrijk. Wist je trouwens dat een abonnement best aantrekkelijk is en dat je deze er al na een paar bezoeken uit hebt? Wij gaan regelmatig op een woensdag- of vrijdagmiddag maar ook in de weekenden zul je ons er zo nu en dan vinden. Regel hier dus gauw een abonnement en kom ook heerlijk genieten van de mooie dagen.

Toverland

Er mag dan wel een landelijke staking zijn maar Toverland houdt rekening met de kinderen die deze dag wel graag willen leren. Toverland opent voor deze dag een speciale Toverschool en in deze school kun je speciale toverlessen volgen. Extra bijzonder is dat wanneer je goed je best hebt gedaan je aan het einde van de dag een ToverDiploma krijgt. Bij de ingang van Toverland ontvang je een flyer en na elke toverles krijg je een stempel. Wanneer je minimaal 2 lessen gevolgd hebt krijg je op vertoon van de flyer met stempels je ToverDiploma. De lessen zelf zijn geheel kosteloos buiten de entree van Toverland om uiteraard. Bestel je tickets dus gauw met korting via de website van Toverland. Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar de pagina van de Toverschool.

Intratuin (Nuenen)

Intratuin organiseert regelmatig de leukste en meest uiteenlopende workshops voor jong en oud. Zo organiseren ze 15 maart een workshop speciaal voor de kinderen waarvan de leraar staakt. Bij Intratuin Nuenen wordt de workshop gegeven op 3 verschillende tijdstippen en voor elk tijdsblok zijn 20 plaatsen beschikbaar. De workshop duurt een half uur en kost 2,50 per kind. Tijdens deze leuke workshop ga je leren zaaien waarbij je van alles leert over verschillende zaden. Ook krijg je je eigen kweekkast waar je je zaden in kunt planten. Schrijf je dus gauw in voor deze lerarenstaking workshop bij Intratuin Nuenen of kijk welke leuke workshops ze nog meer organiseren. Om te zien of de Intratuin bij jou in de buurt ook zo’n workshop organiseert verwijs ik je graag door naar de website van Intratuin.

Speelboerderij De Hooiberg

In Bladel is een ontzettend leuke speelboerderij genaamd Speelboerderij De Hooiberg en onze tweeling is er helemaal weg van. Er kan zowel binnen als buiten gespeeld worden en dat maakt dat het voor elk weer een reden is om naartoe te gaan. Speciaal voor de dag van de staking gaat de speelboerderij al om 10 uur open. Eigen eten en drinken zijn niet toegestaan maar dat heb je niet nodig want er is een uitgebreide menukaart waar veel lekkere dingen op staan.

Heb jij nog leuke tips voor deze dag?

fist-424500_1280

(Foto: Pixabay)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s