Een goede mondverzorging voor mijn gevoelige tanden

Linda~ Al sinds ik me kan herinneren heb ik problemen met mijn mond en dan bedoel ik vooral mijn tandvlees. Vroeger kreeg ik te horen dat ik beter moest poetsen maar achteraf bleek het daar niet aan te liggen. Ik heb helaas het probleem dat ik nogal een gevoelig tandvlees heb. Door de jaren heen heb ik verschillende soorten tandpasta geprobeerd en nog altijd zonder resultaat. Het maakte niet uit welke tandpasta ik gebruikte, of ik nu iets harder poetste of wat zachter, mijn tandvlees ging bloeden. Ook speciale tandpasta om bloedend tandvlees tegen te gaan hielp niet. Het bijzondere hiervan was dat mijn tandvlees nog harder leek te gaan bloeden dan voorheen. Daarnaast was de smaak van die tandpasta zelfs niet helemaal mijn ding. Jarenlang heb ik het laten rusten en het maar geaccepteerd. Ik keek gewoon wat meer uit naar wat ik at en dan vooral niet teveel ijskoude dingen. Het rare is dat ijs wel gewoon te doen was maar bijvoorbeeld ijswater weer niet.

Vorig jaar viel het me ineens op dat mijn tandvlees verder teruggetrokken was dan anders. Of het te maken had met een ziekenhuisopname en een hogere dosis medicatie weet ik niet maar mijn tandvlees was verder teruggetrokken. Ik probeerde nog een tandpasta die speciaal bedoeld was voor teruggetrokken tandvlees maar ook deze deed voor mij heel weinig. Buiten speciale tandpasta gebruikte ik nog van die fijne ragertjes voor tussen mijn tanden, flosdraad en een elektrische tandenborstel. Eerst gebruikte ik ook mondwater maar daar kreeg ik steeds het gevoel van dat ik alcohol gedronken had. Wanneer ik navraag deed bij mijn mondhygiëniste vertelde ze me dat ik dan inderdaad gevoelig genoeg was om “last” te krijgen van de alcohol die in het mondwater zit. Tevens zei ze me dat die alcohol in mondwater eigenlijk niet eens goed voor je is. Het doodt namelijk niet alleen de slechte bacteriën maar ook de goede bacteriën in de mond.

Bij Ziaja vond ik de oplossing voor mijn probleem. Ik testte de Mintperfect sensitive tandpasta uit aangezien deze perfect is voor gevoelige tanden. Echter is deze tandpasta ook heel geschikt wanneer je last hebt van flink teruggetrokken tandvlees waardoor je blootliggende tandhalzen hebt. Deze tandpasta is echt een verademing want het is een zachte tandpasta met weinig “scrubkorrels” waardoor je een zachte verzorging hebt voor je tanden. Toch voelen mijn tanden na gebruik net zo schoon aan als de momenten dat ik een andere tandpasta heb gebruikt. Wel is het zo dat ik minder last heb van invloeden van buitenaf. Zo kan ik weer gewoon ijswater drinken zonder dat ik last krijg van pijnscheuten. Naast de tandpasta testte ik ook het mintperfect sensitive mondwater uit om te zien of dat iets voor me was. De eerste keer viel het me meteen op dat de smaak niet zo sterk was maar juist wat milder, wat dat betreft was ik al meteen tevreden. Na het spoelen ervaar ik een heerlijk fris gevoel en doordat er geen alcohol in zit heb ik geen last van een raar gevoel alsof ik gedronken heb. Wat dat betreft ben ik dus zeer tevreden over deze twee producten. Van Ziaja mocht ik nog een derde product uitzoeken om uit te proberen en omdat ik in het thema van de mondverzorging wilde blijven koos ik voor een lipbalsem. Hoewel ze verschillende heerlijke geuren en smaken in hun assortiment hebben besloot ik om de cacaoboter lipbalsem uit te proberen. Ik heb tot nu toe altijd droge lippen maar na een dag of twee merk ik duidelijk verschil en heb ik al duidelijk minder last van droge lippen en velletjes. Zoals je merkt ben ik ook over deze lijn van Ziaja weer heel erg tevreden en kan ik het zeker aanraden.

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen *

download

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s