Denk niet aan roze olifanten (winactie gesloten)

Linda~ Je kent het vast wel: je kinderen hebben een hele dag druk gespeeld en dus ga je er vanuit dat ’s avonds vast snel in slaap zullen vallen. Gelukkig hebben wij hier met Lucas en Eva weinig problemen mee, zij slapen namelijk best snel in. Alleen Eva heeft er soms een handje van om nog een paar keer te roepen als ze net in bed liggen. En er is sporadisch een avond bij dat ze echt ligt te piekeren over bepaalde dingen. Eva kan namelijk over dingen nadenken waar niet elk kind bij stil staat. Zo vraagt ze regelmatig in de avond hoe het gaat met de kindjes in Afrika, of ze nog steeds zo’n honger hebben. En of het waar is dat ze zo ver moeten lopen naar een waterput terwijl bij ons het water zo uit de kraan stroomt. Wel heeft ze er een simpele oplossing voor vindt ze zelf want ze kunnen natuurlijk gewoon dichterbij de waterput gaan wonen. Was het maar zo simpel als dat maar de kinderlogica vind ik eerlijk gezegd wel prachtig. Het nadeel van dat piekeren is dat het haar weerhoudt om in slaap te vallen omdat ze er zo mee bezig is.

Johanne Bree-Beernink schreef een prachtig boek genaamd ‘Denk niet aan roze olifanten’. Ondanks dat ik zelf al van alles had geprobeerd om Eva ’s avonds niet zo te laten piekeren kwam ik maar niet met een oplossing. Het boek van Johanne daarentegen werkt perfect om het gepieker van Eva flink te verminderen. Terwijl ik het boek voorlees aan de tweeling zie ik hun lach steeds groter worden want het boek gaat juist wel over grappige roze olifantjes. Over elk olifantje wordt wel iets grappigs verteld en de verhaaltjes worden aangevuld met de prachtigste illustraties. Het boek is een groot kleurenpracht waar je vrolijk van wordt net voor je gaat slapen. Johanne maakt in haar boek gebruik van NLP dat staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren, dat wil zeggen de manier hoe je de wereld om je heen waarneemt en daar dan weer mee omgaat of erop reageert. Ze legt makkelijk uit dat wanneer je mensen en dan vooral kinderen vertelt dat ze iets niet mogen doen dat ze dat juist gaan doen. Wanneer je ze dus vlak voor het slapen gaat vertellen dat ze absoluut niet aan een roze olifant mogen denken wat denk je dan dat er gaat gebeuren? Ja hoor, hier werkte het want de dag erna staat er een vrolijk duo op dat al voor de wekker wakker is en elkaar vertelt over de grappige olifanten in hun droom. Eva heeft weinig avonden meer geroepen om iets aangezien ze waarschijnlijk te druk is met het bedenken hoe de roze olifant er die avond weer uit ziet. De olifanten van Lucas en Eva maken overigens wel veel leuke dingen mee wat weer grappige gespreksstof geeft bij het ontbijt en daarna. Ik vind het een extra bijzonder boek omdat het namelijk dyslexie-vriendelijk is waardoor iedereen het voor kan lezen. Het boek is dan ook uitermate geschikt voor een beginnende lezer waardoor kinderen het uiteindelijk ook zelf kunnen gaan lezen.

Ben je een keer niet in de gelegenheid om het boek zelf voor te lezen vanwege bijvoorbeeld keelpijn, waar ik regelmatig last van heb, dan heeft Johanne een leuk extra’tje voor je. Je kunt namelijk ook het filmpje opzetten of luisteren van roze olifanten. In het filmpje wordt het boek voorgelezen met een heel fijn muziekje op de achtergrond waar je rustig van wordt. En het boek wordt op een prachtige manier voorgelezen, dus het is zeker een aanrader om het filmpje eens te bekijken.

Het boek ‘Denk niet aan roze olifanten’ is verkrijgbaar via de website van Roze olifanten, via Consultatie Bureau en via Bol.com.

Auteur: Johanne Bree-Beernink

ISBN: 9789492723321

Uitgeverij: Het Boekenschap

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

55495903_803503446684678_4115632903650541568_n.jpg

Winactie

Dan zijn we nu aangekomen bij het deel van het artikel waarop de meesten van jullie waarschijnlijk gewacht hebben. Van Johanne mochten we niet alleen Lucas en Eva blij maken maar ook een volger ons blog. Is dat lief of is dat lief? Wat mag je doen om dit prachtige boek te winnen?

De winactie loopt van donderdag 2mei tot en met woensdag 8 mei 0.00, daarna proberen we de winnaar zo snel mogelijk bekend te maken. De winnaar heeft 48 uur de tijd om te reageren. Wil je zeker zijn dat je het niet mist als je gewonnen hebt is het handig om een reactie te geven onder het bericht op Facebook zodat je getagt kunt worden als je gewonnen hebt 😉

Advertentie

44 thoughts on “Denk niet aan roze olifanten (winactie gesloten)

 1. Lijkt me een mooi boek voor onze dochters. Bij de oudste merk ik vaak ook dat ze zich druk maakt over dingen en daar lijkt me dit boek ook ideaal voor

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat lijkt me dit superboek voor Vanessa
  Ze komt soms nog wel 10keer beneden
  Ze moet altijd nog even de dag verwerken
  Nu we nog wat meer over de dag hebben gaat t vaak wat beter maar nog steeds zo 2uur later ze pas slaapt

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik doe heel graag mee voor onze dochter. Die heeft ook last van piekeren. Haar broertje leest dan natuurlijk lekker mee. Ik heb ook wel trek in een vrolijke dochter in de ochtend omdat ze genoeg geslapen heeft.

  Geliked door 1 persoon

 4. Deze zou ik heel graag winnen voor mijn hsp piekertweeling van 5! We proberen veel om het slapengaan makkelijker te maken zoals het bespreken van de dag en het wegblazen van vervelende gevoelens en gedachten in een ballonnetje, ademhalingsoefeningen en aromatherapie. Dit boek zou een fantastische aanvulling zijn.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik zou het super graag willen winnen! Ik heb 3 kinderen en 2 van mijn kinderen kunnen nooit meteen gaan slapen omdat ze te druk zijn in hun hoofd! Wie weet helpt dit prachtige boek om hen lekker rustig in slaap te laten vallen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik zou dit boek graag willen winnen voor 1 van mijn jongens die heel erg kan piekeren en malen en ook veel nachtmerries heeft. Heb al veel geprobeerd, maar dit klinkt veelbelovend!!

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik doe heel graag mee! Niet alleen voor mijn eigen kinderen maar ik zou het boek ook op school gebruiken. Sommige kinderen hebben nood aan rustmomenten en dit boekje zou daarbij kunnen helpen

  Geliked door 1 persoon

 8. Ok, dit is echt een hele mooie boek!! En ik was serieus verbaasd dat ik jullie op fb nog niet volgde haha maar goed, ik ben er zo weinig, misschien daardoor.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s