Recensie “Wat Viktor voelt – Ik ben verdrietig”

Linda~ Vorige week kon je al de recensie lezen van het boek Wat Viktor voelt – Ik ben boos. Deze week is er weer een andere emotie aan de beurt namelijk verdriet. Hoe vaak gebeurt het dat kinderen verdriet hebben? Net als met de emotie boosheid lijkt er soms geen pijl op te trekken waarom een kind verdrietig is. Het kan zijn dat er iets gebeurd is waarvan we het niet eens hebben meegekregen maar wat wel een grote impact heeft op een kind. Het word inmiddels steeds mooier weer en dan is het tijd voor een ijsje. Iedereen kent wel het scenario van een kind dat een lekker ijsje heeft, er aan likt en het valt op de grond. Wij als volwassenen denken dan meestal: dan pakken we gewoon een nieuwe of we denken dan dat er wel ergere dingen zijn. En dat terwijl het voor een kind iets heel groots kan zijn met als gevolg dat ze erg verdrietig kunnen zijn.

In tegenstelling tot volwassenen kunnen kinderen vaak heel lang met hun verdriet blijven zitten. Vooral als het te maken heeft met vriendjes of vriendinnetjes kan het verdriet heel erg groot zijn. Ook dit boek beschrijft hele herkenbare situaties waardoor kinderen verdrietig kunnen worden. Zoals ik al zei hebben ruzies met vriendjes vaak een grote impact op kinderen en daar loopt ook Viktor tegenaan. Hij heeft ruzie gemaakt met zijn vriendjes omdat hij iets anders wilde gaan doen. Maar hoe krijg je dat vervelende gevoel van verdriet weg, en dan heb je ook nog die stomme tranen. Dan hebben we het nog niets eens gehad over die brok in je keel die er ook nog eens voor zorgt dat je moeite hebt met eten. Net als het boek over boosheid is dit boek weer voorzien van de prachtigste illustraties en kan je kind weer aangeven hoe hij zich voelt.

De ademhalingsoefening in dit boek is een hele mooie, genaamd Blaas de tranenwolk weg. Dat is een oefening waar veel kinderen en zelfs volwassenen iets aan zullen hebben. Niets is namelijk vervelender dan die bekende tranen en brok in de keel. Als dat al weg is zorgt er voor dat je je vaak al een stuk beter zult voelen. Dat maakt dat ik ook dit boek heel erg kan aanraden aan elke ouder, onderwijzer en andere mensen die werkzaam zijn met kinderen.

Wat Viktor voelt – Ik ben verdrietig is te koop bij Ballon Media.

Auteur: Aurélie Chien Chow Chine

ISBN: 9789403210735

Uitgeverij: Ballon Media

57299654_2481809258719995_1279806722705195008_n.jpg

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

 

3 thoughts on “Recensie “Wat Viktor voelt – Ik ben verdrietig”

  1. Lijken me erg mooie maar ook leerzame boejen niet alleen voor de kinderen maar ook voor ons als volwassenen! En de eenhoorn maakt t af hè, daar is het dus ook niet altijd glitters en vreugde 😉!

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: Recensie “Rosa & Robin – Ik ben heel boos!” | Lifestyle Mommy's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s