Denken als een echte professor met Dokter D’s puzzellab (winactie gesloten)

Linda~ Het is alweer een tijd geleden dat we jullie lieten horen over de leuke producten van Denksport. Met het oog op de vakantie heeft Denksport natuurlijk niet stil gezeten en hebben ze weer allerlei leuke nieuwe puzzelboekjes voor kinderen. Na de zomer gaan Lucas en Eva zoals het er nu naar uit ziet naar groep 3. Ze zijn beiden nog altijd erg leergierig en puzzelen vinden ze dan ook geweldig om te doen. Aangezien mijn man en ik op vakantie en ook als we thuis zijn tijdens vakantieperiodes regelmatig een puzzelboek tevoorschijn toveren willen de kinderen dat natuurlijk ook. Het lijkt me persoonlijk heel lastig om een puzzelboek samen te stellen voor kinderen wat iedereen leuk vindt. Dat is dan ook een onmogelijke taak maar ik moet bekennen dat het Denksport toch gelukt is om weer een heel leuk boek samen te stellen.

Met dit gloednieuwe boek Dokter D’s puzzellab wordt er van je verwacht dat je gaat nadenken als een echte professor. Dit boek is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 10 jaar oud maar Lucas en Eva kunnen het al aardig. Bij sommige puzzels hebben ze een beetje hulp nodig maar zij zijn dan ook 5 jaar. Het is de bedoeling dat je goed gaat kijken wat de je moet doen. Het boek is voorzien van allerlei vrolijke puzzels die net een graadje moeilijker zijn waardoor de kinderen echt uitgedaagd worden om na te denken. Zo vind je er bijvoorbeeld gewone sudoku’s in terug maar ook grappige sudoku’s waarbij je wat meer na moet denken. Deze zijn in plaats van cijfers voorzien van leuke plaatjes. Voor de echte professors onder ons zitten er ook moeilijke binaire puzzels. Wat het helemaal leuk maakt is dat er ook een aantal puzzels in zitten die zeeslag heten. Om geheel in het vakantiethema te blijven zit er ook een grappige puzzel in die camping heet. Daarbij ga je aan de slag met bomen en tipitentjes.

Zodra dit boek binnen kwam vonden Lucas en Eva het al helemaal geweldig om te doen. Lucas koos meteen voor de sudoku omdat hij die inmiddels al aardig kent door het Sudoku-spel van Hubelino. Daarbij werkte je alleen met kleuren maar het was alvast een goede voorbereiding op de echte sudoku. Met een beetje hulp, lukt het hem al aardig om deze op te lossen en wat is hij daar trots op zeg. Eva vindt de sudoku’s met de plaatjes een stuk leuker om te doen. Zo zie je maar weer dat ze toch verschillend zijn ondanks dat ze een tweeling zijn en dat is maar goed ook. Ze vinden het overigens ook heel erg leuk om elkaar te helpen bij de puzzels en zo samen te werken. Eerst gaan ze de puzzels netjes met potlood maken en als we ze gecontroleerd hebben mogen ze het invullen met pen of stift. Op de achterkant van de blaadjes staat namelijk de oplossing zodat je als ouder maar ook als kind altijd even kunt controleren of je het goed hebt gedaan. Die slimmeriken van ons hadden dat uiteraard zo in de gaten maar ze maken er (tot nu toe) nog geen misbruik van omdat ze het te leuk vinden om dingen op te lossen. We hebben ze namelijk uitgelegd dat als ze straks groter zijn ze voor het geocachen ook puzzeltjes op moeten lossen. Dat maakt dat ze erg gemotiveerd zijn om te puzzelen.

Nu we dit leuk boek uit hebben mogen proberen weten we zeker dat dit echt een aanrader is voor de kinderen. Ze vinden het geweldig en vooral als we gezellig aan de eettafel zitten en samen met ze in dit soort leuke boeken puzzelen. Zodra ik op de website van Denksport kijk zie ik dat ze een ruim assortiment aan kinderboeken hebben voor een leuke prijs. Deze boeken of een abonnement hierop zijn ook een leuke cadeautip voor een verjaardag, een goed rapport of zwemdiploma.

57088282_2133277463416354_868683489535328256_n.jpg

Dit leuke puzzelboek is verkrijgbaar vanaf 23 mei dus vers van de pers.

Winactie

Inmiddels zijn we aangekomen bij het deel van dit artikel want velen van jullie het leukst zullen vinden. Van Denksport mogen we een exemplaar verloten aan een van onze volgers, lief is dat he? Wat MAG je doen om kans te maken?

De winactie loopt van donderdag 16 mei tot en met woensdag 22 mei 0.00, daarna proberen we de winnaar zo snel mogelijk bekend te maken. De winnaar heeft 48 uur de tijd om te reageren. Wil je zeker zijn dat je het niet mist als je gewonnen hebt is het handig om een reactie te geven onder het bericht op Facebook zodat je getagt kunt worden als je gewonnen hebt 😉

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

36 thoughts on “Denken als een echte professor met Dokter D’s puzzellab (winactie gesloten)

  1. Hele leuke boekjes elke keer van Denksport! Mijn oudste dochter van 7 is helemaal gek van deze puzzelboekjes. Deze nieuwe serie klinkt ook weer erg leuk als ik je review zo lees. Nu dus maar duimen!

    Geliked door 1 persoon

  2. Ja wat leuk Linda,doe ook graag mee voor mijn dochtertje Jill💗 ons dochtertje is net 5 (februari) en ze vind puzzelen erg leuk,en wij oefenen vaak. En je kan beter vroeg beginnen met puzzelen goed voor de motoriek😉 ik volgde jou al 😚 op alle page’s Fb,Twitter,Ig,Bloglovin en jou blog volg ik al een poosje🤗💗🎉

    Geliked door 1 persoon

  3. Ik zou het graag willen proberen heb ook een tweeling j/m doen nu voor de tweede keer groep 3 dus een leuke puzzel met wat oefeningen is natuurlijk altijd leuk en welkom hier naast de verplichte extra oefeningen Dus ja graag zouden we het willen proberen

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s