Helemaal in de vakantiestemming met Paco’s puzzeljungle

Linda~ Vorige week liet ik jullie al kennis maken met het spannende puzzelblok Dokter D’s puzzellab waarbij de kinderen moeten denken als een echte professor. Deze winactie loopt nog tot en met morgen, 22 mei 0.00 dus mocht je nog niet meegedaan hebben kun je dat nog doen als je dat leuk vindt. Naast dat leuke puzzelblok waarbij je echt moest nadenken mochten Lucas en Eva nog een ander nieuw puzzelboek uittesten. In het pakket zat namelijk ook nog een exemplaar van Paco’s puzzeljungle. Het eerste dat me opvalt aan dit puzzelboek is het formaat. Het is een redelijk groot puzzelboek maar dat lijkt de kinderen totaal niet te storen, in tegendeel zelfs. Ze kunnen het boek makkelijk bladeren en de bladzijden zijn gemaakt van stevig papier waardoor ze de puzzels kunnen maken met potlood, pen of zelfs stift.

Als we samen door het boek bladeren om te zien welke puzzels erin staan komt ons een schat van kleuren tegemoet. Dit boek brengt ons al helemaal in de vakantiestemming dankzij de vrolijke illustraties en kleuren. Dit boek bevat allerlei leuke puzzels en opdrachten die de kinderen straks ook zullen leren in groep 3 en waar ze zelf de afgelopen tijd ook om gevraagd hebben dus dat is zeker mooi. Speciaal voor Lucas staan er doolhoven in. Op een of andere manier hoeft hij altijd maar kort te kijken en weet hij precies hoe hij deze moet oplossen. Hoe hij het voor elkaar krijgt is ons nog een raadsel maar hij zit er zelden naast terwijl wij als volwassenen vaak even goed moeten kijken. Voor Eva staan er leuke puzzels in die draaien om kleuren. Er zijn wat dat betreft puzzels waarbij ze eerst een rekensommetje op moeten lossen voor ze weten welke kleur het moet worden en bij andere gaat het om het mengen van kleuren. Daar wordt ze altijd erg vrolijk van dus ook dit puzzelboek is weer de perfecte mix voor Lucas en Eva.

Het boek is geschikt voor kinderen tussen de 6 en 8 jaar en ik moet zeggen het lukt de kinderen goed om de puzzels te doen. De puzzels waar ze nog wel hulp bij nodig hebben zijn de puzzels waar geschreven moet worden. Hoewel ze al wel wat woorden kunnen lezen en schrijven zijn ze nog niet zo ver natuurlijk dat ze alles al zelf in kunnen vullen. Dat maakt ook niet uit want op deze manier heb je weer een leuke activiteit om samen met het gezin te doen. En daar heb je alle tijd voor in de vakantie of zelfs op vakantie maar ook bijvoorbeeld na het avondeten. De woordzoekers die in het boek staan zijn overigens ook zeer geschikt voor de kinderen om samen te werken want als team lukt het ze best aardig om woorden te vinden. Zoals je merkt zijn wij heel erg tevreden en enthousiast over dit puzzelboek.

Nu we ook dit vrolijke boek uit hebben mogen proberen weten we zeker dat dit echt een aanrader is voor de kinderen. Ze vinden het geweldig en vooral als we gezellig aan de eettafel zitten en samen met ze in deze leuke boeken puzzelen. Zodra ik op de website van Denksport kijk zie ik dat ze een ruim assortiment aan kinderboeken hebben voor een leuke prijs. Deze boeken of een abonnement hierop zijn ook een leuke cadeautip voor een verjaardag, een goed rapport of zwemdiploma.

57595534_391631181690764_6720165088432488448_n.jpg

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

2 thoughts on “Helemaal in de vakantiestemming met Paco’s puzzeljungle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s