Helemaal voorbereid op vakantie met Squla (winactie gesloten)

Linda~ De afgelopen tijd hebben we jullie al kennis laten maken met nieuwe boeken van Denksport. Lucas en Eva vinden het geweldig om zo nu en dan achter aan tafel te zitten en samen wat opdrachten te doen. Zoals ik al eerder vertelde hebben ze allebei hun eigen voorkeuren van opdrachten die ze leuk vinden om te doen. In de meivakantie kregen we weer een aantal nieuwe boeken van Denksport namelijk vier leuke exemplaren van Squla. De serie die we dit keer uit mogen testen bestaat uit vier vrolijke boeken die elk een eigen thema hebben. Zo ontvingen we Rekenhotel, Letterflat, Topotrein en Vlucht Q. Zoals je merkt zijn alleen al de titels compleet in het thema vakantie om je al een beetje in de stemming te brengen. Deze boeken zijn leuk als het mooi weer is zodat je ze gezellig mee kunt nemen naar het zwembad of het strand. Maar ook als het een paar dagen rotweer zou zijn, wat we overigens niet hopen, dan komen deze boeken van pas. Zelfs als het regent dat het giet word je weer vrolijk van deze boeken. De boeken zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en dus bedoeld voor kinderen in groep 3, 4, 5 en kosten €5,95 per stuk. Daarnaast kun je vooruit want elk boek telt 64 pagina’s vol leuke en leerzame opdrachten. Zodra ons pakket binnen kwam werden de kinderen al meteen enthousiast. Het Squla poppetje herkenden ze wel en ze wilden dan ook meteen aan de slag.

Rekenhotel – Check in en reken mee

Alles in dit boek heeft te maken met getallen en daar horen dan ook sommen bij. Q laat zien dat je overal om je heen te maken hebt met getallen, zo ook op vakantie. Het begint al met het invullen van leuke vragen zoals hoe oud je bent, hoeveel snoepjes je vandaag al op hebt en wat je favoriete en minst favoriete getal is. In ons geval geeft dat weer een leuk gesprek want beiden hebben natuurlijk andere antwoorden maar ook weer getallen die identiek zijn zoals de dag waarop ze geboren zijn. De opdrachten die Eva erg leuk vindt om te doen zijn de kleuropdrachten terwijl Lucas de opdrachten met het geld erg leuk vindt om te doen. Het leuke ervan is dat ze ook samen werken bij bepaalde opdrachten dus dat maakt het extra gezellig hier aan tafel. Dit boek bereid de kinderen echt voor op het werken met getallen en rekenen. Lucas en Eva kunnen nog niet alles zelfstandig omdat zij in groep 2 zitten maar met wat hulp gaat het best goed. Daarnaast heb je meteen weer een gezinsactiviteit. Het boek Rekenhotel kun je hier bestellen.

Letterflat – Taal- en spellingpret van A tot Z

Het boek begint weer met hele leuke persoonlijke vragen waar de kinderen dus even rustig over na kunnen denken hoe ze dat op gaan schrijven. Er staan verschillende goede oefeningen in die de kinderen voorbereiden op taal. In Lucas en Eva hun geval is er bijvoorbeeld een opdracht waar ze mooi over na konden denken waarbij ze telkens de keuze hadden tussen twee woorden. Ze moesten aangeven of er de moest staan of het en soms krijg je er dan leuke discussies over. Kinderen leren op deze manier echt te luisteren naar een zin en dat maakt het voor mij een goede oefening om vaker te herhalen. Een oefening die trouwens heel erg goed was voor de kinderen was er een waarbij ze heel goed het verschil leerden tussen de letter d en de letter b. Speciaal voor Lucas stonden er doolhoven in en voor Eva weer de kleuropdrachten. Het boek bevat ook een opdracht waarbij de kinderen goed moeten kijken en luisteren of er een enkele letter of een dubbele letter in het woord moet staan, bijvoorbeeld baken of bakken. Het boek Letterflat kun je hier bestellen.

Topotrein – Verken de wereld per spoor

In dit boek staat het thema topografie centraal dus ook de persoonlijke vragen in het begin starten daarmee. In ons geval konden de kinderen even goed nadenken of we bijvoorbeeld op het noordelijk of zuidelijk halfrond wonen, op welke planeet we wonen en in welke landen ze al geweest zijn. Er staan heel veel weetjes in dit boek en dat is iets wat Lucas en Eva erg leuk vinden. Niet alleen de weetjes van Nederland maar ook van andere landen vinden ze erg interessant en daar komen dan weer nieuwe vragen uit voort. Er zijn verschillende kaarten van zowel Nederland als van de wereld. Het kleuren van verschillende werelddelen is een leerzame opdracht omdat ze nu echt zien waar iets zich bevindt. De opdrachten waarbij ze puntjes moeten verbinden vinden ze nog altijd erg leuk om te doen. Het is een boek dat er dan ook regelmatig bij gepakt wordt. Het boek Topotrein kun je hier bestellen.

Vlucht Q – Op avontuur met vreemde talen

Dit boek is het favoriete boek van Lucas en Eva omdat zij dol zijn op talen. Al vanaf het moment dat ze het enigszins kunnen zijn ze al bezig met Engelse woorden. Ze vinden het nog altijd leuk om andere talen te leren dus het is niet verwonderlijk dat ze dit boek geweldig vinden. Dit is persoonlijk ook het leukste boek van de serie vind ik zelf omdat de kinderen verschillende woorden leren die ook op vakantie nuttig kunnen zijn. Zo leren ze fruitsoorten in verschillende talen en het woord vakantie in verschillende talen. Maar er is nog veel meer want zo worden verschillende gerechten besproken in talen zoals Engels, Duits, Frans, Italiaans, en Spaans. Ook de getallen in verschillende talen zijn niet geheel onverstandig om te leren en dat gebeurt in dit boek op een hele vrolijke manier. Het is natuurlijk geen verrassing dat Eva weer de voorkeur had aan de kleuropdrachten terwijl Lucas helemaal dol was op de doolhoven en het verbinden van woorden met elkaar. En bij een vakantie hoort ook afscheid dus het afscheid leren ze in allerlei talen om de vakantie in stijl af te sluiten.

58793356_635938263485357_6154786846401363968_n (1).jpg

Om helemaal vakantie-proof te zijn kun je ook een kijkje nemen bij de verschillende apps van Denksport om te zien of er iets voor je bij zit. Deze uitdagende apps kun je vinden op de website van Denksport.

Winactie

Inmiddels zijn we aangekomen bij het deel van dit artikel want velen van jullie het leukst zullen vinden. Van Denksport mogen we een pakket met deze vier verschillende titels verloten aan een van onze volgers. Wat MAG je doen om kans te maken op dit leuke pakket?

De winactie loopt van donderdag 30 mei tot en met woensdag 5 juni 0.00, daarna proberen we de winnaar zo snel mogelijk bekend te maken. De winnaar heeft 48 uur de tijd om te reageren. Wil je zeker zijn dat je het niet mist als je gewonnen hebt is het handig om een reactie te geven onder het bericht op Facebook zodat je getagt kunt worden als je gewonnen hebt 😉

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

83 thoughts on “Helemaal voorbereid op vakantie met Squla (winactie gesloten)

 1. Onze tweeling is heel enthousiast over Scula en enorm dol op puzzelboekjes. Vorig jaar kregen ze hun eerste Denksport puzzelboekje voor de vakantie. We zagen deze boekjes van de week in de winkel en ik had het plan om ze voor de vakantie te halen. Maar winnen is nog leuker natuurlijk.

  Like

 2. Lijkt mij kei leuk voor mijn dochter Lizzy.
  Ze doet graag spelletjes etc uit de vakantie doe boeken en deze boeken met spellen zijn nog leerzaam ook!
  Met rekenen kan ze wel wat hulp gebruiken en op deze manier is het denk ik nog leuk ook voor der

  Geliked door 1 persoon

 3. Wauw dit is echt leuk voor de kinderen; vorig jaar hadden ze een kwartetspel van Aardrijkskunde van Squla en hebben dit spel zó vaak gespeeld! Het leuke is dat zij er ook echt wat van geleerd hebben. Dus inderdaad; een goede voorbereiding voor school!

  Geliked door 1 persoon

 4. Een leuk en leerzaam pakket. Die mag mee op vakantie zodat mijn zoontje net als ons kan puzzelen, want dat wil hij graag. Hij houdt wel van uitdagingen en zo blijft hij mooi op niveau in de vakantie 😉

  Geliked door 1 persoon

 5. Pingback: Slim de zomer door dankzij Squla (met winactie) | Lifestyle Mommy's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s