Cool Runnings, het coolste spel aller tijden!

Linda~ Onze tweeling is dol op spelletjes en dat hebben ze van geen vreemde. De hele familie houdt van gezelschapsspellen en zo ook Lucas en Eva. Het blijft natuurlijk erg lastig om steeds weer te kiezen voor nieuwe spellen die zorgen voor uitdaging en niet geheel onbelangrijk, plezier. Bij het uitzoeken van een spel moet je natuurlijk altijd even kijken wat je er mee wilt bereiken. Wil je namelijk dat het leerzaam is of kies je dit keer voor een spel dat gewoon leuk is? Voor Ravensburger mochten we dit keer een spel uitproberen uit de laatste categorie. We kregen de kans om het spel Cool Runnings uit te proberen. De naam doet me denken aan de gelijknamige bekende film over het bobslee team uit Jamaica. Wie kent deze film ook nog?

Cool Runnings heeft echter totaal niets te maken met deze film en dus ook niets met bobsleeën. Dit spel bevat 8 blauwe bekertjes en 4 gekleurde bakjes in de vrolijke kleuren roze, geel, groen en blauw. Deze gekleurde bekertjes zijn de opvangbakjes voor voor ijsklontjes en zijn als het ware je speelpoppen. Door middel van 5 bordspelstukken en een finish kun je elke keer weer een andere route creëren waardoor het spel elke keer weer anders is. Verder bevat het spel nog een pipetje die je nodig hebt om ijsblokjes te maken en later als je het spel gaat spelen nog om je tegenstander te dwarsbomen. Als laatste bevat het spel 60 speelkaarten die je nodig hebt om vooruit/achteruit te gaan of om je tegenstander aan te vallen. Het spel is geschikt vanaf 7 jaar maar onze tweeling van 5,5 jaar had al heel snel in de gaten wat de bedoeling was van het spel. Dat maakt het dan weer extra leuk om samen te spelen.

Elke speler krijgt 4 speelkaarten waarmee je zelf vooruit/achteruit kunt lopen. Je kunt er ook voor kiezen om niet zelf te lopen maar om je tegenstander aan te vallen. Het spel is namelijk afgelopen als er iemand als eerst zijn ijsklontje over de finish krijgt of wanneer de ijsblokjes gesmolten zijn. Wij gingen enthousiast aan de slag om het spel uit te proberen. Naast de spullen uit de doos heb je zelf nog een theelepeltje zout, een bakje water en een handdoek nodig. Het makkelijkst is om het spel buiten te spelen met mooi weer, maar het is ook zeker geschikt om binnen te spelen aangezien we dat natuurlijk voor jullie uitgetest hebben. Het spelbord kan namelijk perfect tegen water, met de speelkaarten zou ik overigens wel een beetje opletten want zij kunnen daar iets minder tegen. Vandaar dat een handdoek zeker een aanrader is om er bij te leggen.

Lucas en Eva worden al meteen enthousiast van het spel, het ziet er al heel erg vrolijk uit. Allemaal kiezen we een kleur en nadat we de ijsblokjes in de bak hebben gedaan kunnen we van start. Het leeftijdlimiet zit hem waarschijnlijk in het feit dat kinderen na moeten denken over de tactiek: gaan ze zelf lopen of gaan ze aanvallen en wie gaan ze aanvallen? Het valt ons wel op dat Lucas en Eva na een paar ronden zelf al in de gaten hebben hoe ze kunnen spelen. Uiteraard blijven ze nog wat jong dus het was voor hun heel erg leuk om mij aan te vallen met het nodige gegiebel erbij. Het leuke van het spel is dat als je iemand aanvalt diegene de kans heeft om de aanval af te weren en terug te sturen naar de aanvaller of door te sturen naar iemand anders. De kinderen zagen al heel vlug of ze een aanval af konden weren. Daarnaast kwamen ze er vlug achter dat bepaalde aanvalstechnieken beter werkten dan andere technieken dus ze leren er eigenlijk ook nog wat van. Naast de gewone velden zitten er nog enkele speciale velden op het spelbord. Zo zijn er bepaalde ‘ijsvelden’ die ideaal zijn want als je daarop komt kun je zelf wel aanvallen maar niet aangevallen worden. De ‘lavavelden’ maken het spel extra spannend, als je daar op komt moet je een kaart omdraaien van de blinde stapel en de aanval die daarop staat mag je niet afweren. De buurman aan de linkerkant mag deze aanval uitvoeren op jouw ijsblokje.

Wij zijn zoals jullie zien erg enthousiast over dit originele spel. Ik vind het spel een echte aanrader omdat het eens totaal anders is dan de andere spellen. Het is dan ook een leuke cadeautip voor de zomer en voor de vakanties, bijvoorbeeld voor een zwemdiploma, verjaardag of goed rapport. Dit spel zorgt voor veel spelplezier zowel op een warme dag als op een koudere en regenachtige dag. Wel geeft Ravensburger je als tip mee om de baan op warmere dagen afhankelijk van de temperatuur wat in te korten. Naast dit leuke spel heeft Ravensburger nog veel meer leuke spellen, speelgoed en meer. Zo schreven we vorig jaar al een leuke review over de startersset van Tiptoi Mijn grote wereldatlas. Voor meer producten verwijs ik je graag door naar de website van Ravensburger.

Bij Bol.com scoor je dit leuke spel nu voor maar €10,99 in de outlet in plaats van €24,99.

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Advertentie

One thought on “Cool Runnings, het coolste spel aller tijden!

  1. Pingback: Vrolijke tekeningen maken met de Mandala-Designer Tropical | Lifestyle Mommy's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s