Recensie “Deze ridder zegt nee”

Linda~ Wanneer je ouder bent van een of meerdere kinderen weet je meestal vantevoren dat hun leven en dus ook die van jezelf bestaat uit fases. Weet je het niet op voorhand, geloof me, dan merk je dat zeker vanzelf wel. En dat is niet erg want er zijn natuurlijk ook altijd leuke fases bij. Toch is er ook een fase die ik altijd heel erg leuk vond bij anderen en die hier in huis net zo goed gepasseerd is: de nee-fase. Ik dacht altijd we wachten het maar af hoe deze fase gaat zijn want je verandert er immer toch weinig aan. En jawel wij hadden hier twee kinderen in dezelfde fase dus dat was dubbel pret. Wanneer eentje nee zei dacht de andere natuurlijk dat kan ik ook. Gelukkig voor ons heeft die fase eigenlijk maar heel kort geduurd dus wat dat betreft zijn we denk ik een beetje verwend. Wat voor mij dan weer grappig is maar voor mijn zus en zwager wat minder is dat ons nichtje iets meer een eigen mening heeft dan Lucas en Eva. Nogmaals, dat is voor mij grappig maar verder is het echt een schatje hoor. Het is meer het gezichtje dat ze er meteen bij trekt wanneer ze even laat weten dat ze daar toch echt niet mee eens is.

Tegenwoordig heb je voor elk thema of voor bijna elke situatie wel een boek en zo ook voor de nee-fase. Ik moet eerlijk bekennen dat ik alleen al moest lachen om de titel van het boek en dat het me dus aansprak om te gaan lezen. Zodra het boek binnen komt zit Lucas al klaar om voorgelezen te worden. Het is best grappig om te weten dat het deze dag erg warm was, 30 graden, het zwembadje in de tuin stond maar na een uur was hij echt klaar. Uiteindelijk was de timing perfect want het begon te regenen precies op het moment dat we klaar waren en alles opgeruimd hadden. En dus nestelden we ons op de bank en pakten we het boek erbij.

Deze ridder zegt nee gaat over een kleine ridder Finn dus dat zit al goed aangezien een van de vriendjes van Lucas en Eva ook Finn heet. Ridder Finn is een heel makkelijk jongetje want hij luistert erg goed naar zijn ouders. Bij alles wat er aan hem gevraagd wordt zegt hij ja en hij voert alles netjes uit. Tot hij op een dag een rare kriebel op voelt komen maar hij weet niet precies wat het is. En dan als zijn moeder hem vraagt om iets te doen komt er een hele harde NEEEEEEE! uit zijn mond. Zijn moeder schrok en dacht dat ze het niet goed verstaan had maar ook tegen zijn vader riep hij nee. Vanaf dat moment was het hek van de dam en bleef hij tegen alles nee roepen, tot…. de draak verscheen. Zijn ouders riepen dat hij naar binnen moest gaan vanwege de gevaarlijke draak. Hij besloot om buiten te blijven en eens te kijken wat de draak nu eigenlijk wilde. De draak wilde bij Finnen komen logeren want hij had geen vriendjes, net als Finn. Uiteindelijk hadden deze twee vriendjes het goed naar hun zijn en was Finn weer gewoon een lief riddertje dat af en toe nog eens NEE zei. Dit boek is erg ideaal voor kinderen die in de nee-fase zitten. Het boek is voorzien van hele mooie illustraties over een leuk riddertje en een stoere draak die eigenlijk best lief is.

Deze ridder zegt nee is te koop bij Bol.com.

Auteur: Lucy Rowland

Illustraties: Kate Hindley

ISBN: 9789025769932

Uitgeverij: Gottmer

Dit boek is opgenomen in de Prentenboek Top 10 van 2020.

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

64904224_1072219139832374_142693472296501248_n

Advertentie

One thought on “Recensie “Deze ridder zegt nee”

  1. Pingback: Recensie “Ik ben ik en jij bent jij” | Lifestyle Mommy's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s