Recensie “Komt goed, Kleine krab”

Linda~ Onze kinderen zijn ondanks het feit dat ze een tweeling zijn niet helemaal hetzelfde zoals veel mensen denken. Inderdaad, voor de grapjassen onder ons, het zijn een jongen en een meisje en dat is dan ook wel het grootste verschil. Daarnaast hebben ze veel dezelfde karaktereigenschappen maar toch ook wel verschillende. Hun grootste overeenkomst is dat ze beiden best gevoelig zijn in die zin dat ze het heel graag goed willen doen voor iedereen. Ze komen wel eens met zichzelf in de knoei omdat ze iedereen te vriend willen houden door de keuzes die ze maken zoals met afspreken. Als er meerdere kindjes tegelijk af willen spreken is het soms lastig om iemand teleur te stellen. Waar we vroeger al gauw in groepjes speelden lijkt dat tegenwoordig wel eens een probleem. Wij hebben de kinderen geleerd dat het niet uit maakt met hoeveel kindjes dat je tegelijk speelt als je maar lol hebt samen. Zij hebben dat automatisch overgenomen maar toch zit niet ieder kind zo in elkaar en dat mag natuurlijk ook alleen krijg je dan wel eens teleurstellingen omdat niet iedereen in groepjes wil spelen. Gelukkig gaat het allemaal steeds beter en komen ze ook steeds meer voor zichzelf op.

Een eigenschap waarin ze totaal verschillen is lef hebben om het zo maar even te zeggen. Waar Lucas nogal eens gauw nieuwe dingen probeert is Eva daar wat voorzichtiger mee. Vooral als ze denkt dat ze iets niet goed genoeg zal kunnen of als ze iets niet kent is ze er soms terughoudend mee. Helaas betekent dat dat Eva dan wel eens wat leuke dingen zou kunnen gaan missen als we haar niet over de drempel krijgen. Gelukkig probeert ze vaak genoeg uiteindelijk wel de nieuwe dingen uit waardoor ze het dus ook meemaakt. En zo gaat het ook in dit leuke boek van Gottmer.

Dit boek gaat over twee krabben: Kleine Krab en Grote Krab. Deze twee grappige diertjes wonen op het strand tussen de stenen in een rotspoel. Ze hebben het idee om naar zee te gaan en dat vind Kleine Krab helemaal geweldig. Onderweg naar zee zie je de geluiden die ze maken helemaal uitgeschreven wat een heel grappig effect geeft aan het boek. Tijdens het voorlezen aan de tweeling en hun neefje en nichtje merkte ik dat deze geluiden zeer gewaardeerd worden als je ze voorleest. Het was zelfs zo dat alle vier de kinderen (5,5 jaar, 3 jaar en ruim 1 jaar) de geluiden mee begonnen te doen met een grote lach op hun gezicht. Kleine Krab is nog altijd erg enthousiast over hun tochtje naar zee tot hij ziet dat de zee veel te wild is. Die golven zijn zo ontzettend hoog dus hij wil terug gaan. Grote Krab weet hem gerust te stellen en weet hem te overtuigen om nog een paar stapjes te doen. Dan komt er nog een hele grote golf en… Kleine Krab staat in zee. En er komt weer zo’n ontzettend hoge golf. Kleine Krab is er helemaal klaar voor en samen gaan ze verder de zee in. Dan verschijnt er een prachtige kleurenzee in het boek. Wat een mooie pagina’s en ze doen beneden zo’n leuke dingen. Uiteindelijk is het tijd om weer naar huis te gaan maar Kleine Krab wil nog lang niet naar huis. Grote Krab belooft dat ze met een omweg naar huis gaan en zegt tegen Kleine Krab: Ik denk dat jij overal heen kunt.

Dit boek gaat over het verzamelen van moed, en dat is iets waar (kleinere) kinderen nogal eens moeite mee hebben. Dankzij dit verhaal krijg je een herkenbare situatie voor de kinderen. Ze hebben iets om op terug te vallen en zien dat Kleine Krab ook dingen doet waarvan hij niet dacht dat hij het durfde. De grotere letters, korte woorden en zinnen zorgen er overigens voor dat dit boek ideaal is om te leren lezen. En de prachtige illustraties maken dat het een boek is om van te houden.

Komt goed, Kleine Krab is te koop bij Gottmer Uitgevers Groep.

Auteur: Chris Haughton

ISBN: 9789025771430

Uitgeverij: Gottmer

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

65319184_339359086974302_6668846976638910464_n

One thought on “Recensie “Komt goed, Kleine krab”

  1. Pingback: Recensie “Misschien…” | Lifestyle Mommy's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s