Doe iets moois voor een ander, Stichting M4M

Linda~ Eerder deze week deelde ik via onze Facebookpagina een artikel van Alles Over Speelgoed: Waar kun je speelgoed doneren? We leven tegenwoordig namelijk in een maatschappij die steeds meer een wegwerpmaatschappij lijkt te zijn. Alles wordt nieuw gekocht, en daar is absoluut niets mis mee, wij hebben zelf natuurlijk net zo goed nieuwe dingen gekocht toen de tweeling geboren werd. Op het moment dat wij er niets meer mee deden ging het door naar mijn zus die dat kon gebruiken en zo niet dan verkochten we het. Wel is het zo dat je bijna nergens meer iets voor krijgt en dat vind ik nog niet zo erg. Waar ik wel moeite mee heb is dat mensen geen geld hebben het er niet voor kunnen betalen en dat sommige mensen die het geld wel hebben het er niet voor willen betalen. En het is ieders goed recht om ook als je het geld wel hebt een koopje te willen. Dat wil ik zelf natuurlijk ook heel graag maar ik merk aan mezelf dat het me een beter gevoel geeft om het dan aan mensen te geven die het echt nodig hebben maar er geen geld voor hebben.

Lucas en Eva zijn op 5 december jarig dus vind ik het persoonlijk heel erg lastig om soms cadeautips te geven. Ja, ze zijn tegelijk jarig en ja ze zijn met Sinterklaas jarig maar toch vind ik het niet nodig om hier een halve Intertoys te verzamelen. Je kunt wel 10 poppen hebben maar je speelt nooit met alle 10 tegelijk, waar of niet? Ik heb het geluk dat ik regelmatig wat win of mag reviewen en de helft tot driekwart daarvan gaat weer door naar anderen. Gewoon omdat ik het zelf leuk vind en omdat we Lucas en Eva leren dat het veel leuker is om samen te delen met andere mensen. Je kunt een hele grote berg speelgoed en spullen hebben maar als je niemand hebt om het mee te delen is het maar een berg rotzooi. Zo leerden we ze al vroeg dat je af en toe wat spulletjes en knuffels uit moet zoeken om die weg te brengen voor mensen met kindjes die niet zo vaak cadeautjes krijgen of geld hebben om spulletjes of kleren te kopen. En dat snapten ze best goed en deden er dan ook niet moeilijk over. Op een bepaald moment moest ik ze eigenlijk remmen omdat ze veel meer weg wilden geven aan andere kindjes, wat op zich wel heel lief is.

Naar aanleiding van het artikel van Alles over Speelgoed kreeg ik van iemand de tip om eens wat te schrijven over Stichting M4M. Er ging bij mij nog geen belletje rinkelen dus ik zocht het eens even op. Het is dus Stichting Meer voor Minima en daar heb ik inderdaad wel eens wat vaker over gehoord. Reden genoeg dus om er eens wat aandacht aan te besteden. Stichting M4M helpt anderen die hulp nodig hebben zoals (alleenstaande) ouders en gezinnen die hulp nodig hebben door middel van noodpakketten. Hierbij kun je denken aan kledingpakketten, pakketten met speelgoed maar wat dacht je van pakketten voor als je een baby verwacht en daarvoor dus alles nodig hebt? Maar ze doen nog veel meer dan het samenstellen van pakket zoals het organiseren van evenementen want hoe belangrijk is het om even je gedachten opzij te zetten en iets leuks te doen? Zo organiseren ze ook elke tweede week van de kinderbijslagmaand een EUROweek. Die week is alles te koop voor het symbolische bedrag van 1 euro. En voor degene die dat goed kunnen gebruiken is er een Mommy verwendag. Deze vindt plaats op 17 mei 2020 van 12.00-18.00 een daarvoor kun je je hier aanmelden. De entreeprijs is 7,50 maar daarvoor kun je onder andere naar de kapper, zijn er schoonheidsspecialistes, nagelspecialistes en nog veel meer om je even te laten genieten.

Voor meer informatie en om te zien hoe jij kunt helpen verwijs ik je graag door naar de website van Stichting M4M.

31230466_364445627407832_7273796302851276800_n

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s