Zomer-DIY: Vrolijke zonnetjes

Linda~ Afgelopen donderdag is onze oma, de omie van de kinderen, alweer 94 jaar geworden. We gingen regelmatig op zaterdag bij haar op bezoek maar helaas kwam er een periode dat we niet meer konden gaan op de zaterdagen ivm zwemles van de tweeling. We waren dus afhankelijk van de vakanties om even op bezoek te gaan maar dat mocht de pret niet drukken. Sinds de zomervakantie zwemmen de kinderen niet meer op zaterdag maar op woensdagavond en dus maakten we meteen weer van de gelegenheid gebruik om haar te bezoeken. Zowel de kinderen als omie vinden het geweldig om op bezoek te gaan, je ziet ze allemaal genieten. Lucas vindt het tot grote pret van omie geweldig om met de rollator rond te rijden en Eva wil altijd graag even kleuren in een van de kleurboeken voor volwassenen van omie. En standaard helpen ze tijdens hun bezoek mijn oom mee die elke zaterdag het hoorapparaat van omie schoonmaakt. In het begin keken ze altijd maar nu hebben ze natuurlijk de belangrijke taak om mee te helpen. En als je dan van een afstandje toekijkt zie je dat omie geniet van het feit hoe zij hard aan het werk zijn. Puur geluk is dat om te zien aangezien geluk in de kleine dingen van het leven zit.

Voor de verjaardag van omie wilden Lucas en Eva natuurlijk iets heel moois maken want omie bewaart alles. Haar deur in het verzorgingshuis hangt vol met knutsels van de kleinkinderen. En aan de muren hangen fotolijsten met allemaal foto’s. Niet alleen van omie en de kleinkinderen maar ook van de honden want die horen er ook allemaal bij. Reden genoeg om de kamer nog vrolijker te maken en dus kwamen we op Pinterest weer van alles tegen maar de kinderen hadden hun keuze gauw gemaakt. Ze wilden voor omie een mooie zon maken met gekleurde slierten eraan. Zo gezegd, zo gedaan en hieronder zal ik ongeveer vertellen hoe we het gemaakt hebben aangezien er dus niets afgemeten is want ze hebben het zelf gemaakt.

Wat heb je nodig voor deze vrolijke zonnetjes?

 • Geel papier
 • Oranje papier (mag restmateriaal zijn want het is maar een beetje)
 • Rood crêpepapier
 • Oranje crêpepapier
 • Geel crêpepapier
 • Groen crêpepapier
 • Lichtblauw crêpepapier
 • Donkerblauw crêpepapier
 • Paars crêpepapier
 • Stift
 • Lijm
 • Schaar

De basis van de zonnetjes heb ik voor de kinderen gemaakt. Als mal heb ik een ontbijtbord omgetrokken, uitgeknipt en doormidden geknipt. Zo hadden ze allebei hun zonnetje om mee te starten. Vervolgens heb ik driehoekjes voor ze geknipt van geel en oranje papier en deze verdeeld zodat ze er elk evenveel hadden. Eva heeft 3 oranje en 2 gele driehoekjes gebruikt, Lucas andersom. Je kunt evt meer driehoekjes gebruiken, ze net anders laten plakken, net hoe je kind of jijzelf dat het mooist vindt. Vervolgens heb ik strookjes geknipt van de verschillende kleuren crêpepapier. Ik geloof dat ze 2,5 tot 3 cm breed waren maar ook dat is een kwestie van smaak.

67561703_774375906309970_6304678013871063040_n

2 thoughts on “Zomer-DIY: Vrolijke zonnetjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s