Afslanken zonder sporten.. kan dat wel?

Linda~ Zoals een aantal van jullie al weten ben ik helaas vanwege mijn gezondheid 100% afgekeurd om te werken. Daarnaast is het voor mij niet mogelijk om te sporten aangezien ik niet over mijn grenzen mag gaan. Normaal maakt je lichaam cortisol aan die er onder andere voor zorgt dat je lichaam herstelt na fysieke inspanning. Bij mij gebeurt dat niet meer vanwege de cyste in mijn hoofd. Ik heb nog een aantal keer geprobeerd om te gaan sporten maar dat lukte niet. Zo heb ik een poging gedaan tot fitness, en dan niet in extreme vormen. Omdat het al zo lang geleden was dat ik gesport had probeerde ik rustig aan op te bouwen door 20 minuten te fietsen zonder weerstand. Mijn lichaam reageerde hier heel heftig op en protesteerde aan alle kanten. Dit zorgde er voor dat ik er best geschrokken van was want dat kan ik als moeder natuurlijk niet gebruiken. Ik heb helemaal niet de tijd om op mijn gemak te herstellen en niets uit te voeren. Nu is het wel zo dat ik veel hulp heb van mijn moeder, onder andere in het huishouden en met de zorg voor de kinderen maar toch. Ik hoef niemand uit te leggen dat een hele dag overal hulp voor moeten vragen niet leuk is.

Toch heb ik een sport gevonden die ik wel op een rustig tempo uit kan voeren. Elke vrijdag gaat mijn oom met mij mee zwemmen. We gaan dan wel zwemmen in het doelgroepenbad aangezien dat warmer is. Het 25-meter bad is zo ontzettend koud dat ik pas na bijna 4 baantjes op temperatuur ben en dat is voor mij een extra trigger voor spierkrampen vanwege mijn MS. En dat is natuurlijk weer niet handig als je aan het zwemmen bent. Om “goed” te functioneren slik ik dagelijks best wel een aantal medicijnen, namelijk hormonen die mijn lichaam zelf niet meer aanmaakt zoals schildklierhormoon, oestrogeen en natuurlijk de belangrijkste, de cortisol. Zonder deze medicatie kan ik niet want wanneer ik stop met de cortisol kom ik simpelweg te overlijden. Ik raak steeds vermoeider, ik ga overgeven, mijn lichaam kan het niet meer oplossen en uiteindelijk ben ik weg. Reden genoeg dus om netjes elke dag mijn medicatie te nemen. Net zoals bij veel medicatie zitten ook hier bijwerkingen aan. Rondom mijn buik gaat zich steeds meer vet opstapelen die ik helaas zelf niet weg kan krijgen. Een maatje 34/36 of een sixpack hoeft van mij zeker niet en ik ben ook niet ijdel. Wel merk ik dat ik er tegenop zie dat mijn buik steeds dikker wordt en daar wilde ik wat aan doen.

Omdat ik niet kan sporten moest ik op zoek naar een oplossing. Een tijd lang heb ik geprobeerd om elke dag wat buikspieroefeningen te doen. Bijna drie maanden heb ik het volgehouden om er vervolgens achter te komen dat dat in mijn geval geen nut heeft. Bij VanTelevisie.nl vond ik iets wat me de moeite waard leek om uit te proberen. Op de website zag ik een Hot Belt die me zou helpen met afslanken. Nu is het in mijn geval niet zozeer dat ik wil afvallen maar wel mijn buikomvang wil verminderen zodat mijn broeken lekkerder gaan zitten. Omdat deze producten vaak te mooi lijken om waar te zijn wilde ik het uitproberen en dus ook met jullie delen. Zodra de band binnen kwam en ik deze om deed voelde het heerlijk. Sommige buikbanden of afslankproducten zitten al meteen oncomfortabel en te strak. En zo niet dan zie je ze vaak al meteen duidelijk onder je kleding. Dat alles kan ik al meteen wegstrepen want deze Hot Belt valt totaal niet op onder je kleding en zelfs na een hele dag dragen zit het nog heerlijk. Daarnaast heb ik tot nu toe nog niet een keer last gehad dat het opkrulde, dubbel ging zitten of afzakte. Deze Hot Belt maakt contact met de huid en creëert warmte waardoor je gaat zweten. Hierdoor raakt je lichaam schadelijke stoffen kwijt. In eerste instantie wist ik niet wat ik kon verwachten maar na 4 dagen was ik al 2 centimeter omvang kwijt. Sommige mensen zeggen dat het vocht is en dat zou zomaar kunnen. In elk geval zitten mijn broeken al een stuk lekkerder en daar gaat het voor mij om. Uiteindelijk ben ik een aantal centimeters van mijn omvang kwijt geraakt. Gelukkig ben ik niet afgevallen want dat was de bedoeling niet zoals ik al zei. Mijn gewicht is nog steeds 58,9 kg en daar schommelde het ook steeds een beetje met een verschil van 1 kg dus durf ik te zeggen dat ik niet afgevallen ben. Ik ben flink tevreden over deze Hot Belt.

Deze foto’s rechtsboven zijn gemaakt voor ik met de Holt Belt begon en de onderste foto laat het resultaat van nu zien:

 

Nu zullen sommige mensen misschien denken dat een paar centimeter omvang verliezen niet veel is. Nee dat is het ook niet maar zoals je misschien kunt zien op sommige foto’s ben ik op mijn buik na vrij slank. Het zou dan ook niet realistisch zijn om te zeggen dat ik zoveel centimeter omvang verloren zou zijn. Je kunt je dus voorstellen als ik zonder te sporten al een aantal centimeters kwijt ben dat je dus meer centimeters zult verliezen wanneer je wel kunt sporten.

Naast de Hot Belt kun je bij VanTelevisie.nl terecht voor meer kleding in de categorie afslanken.

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen *

Advertentie

2 thoughts on “Afslanken zonder sporten.. kan dat wel?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s