Zoek de schatten bij Dennis de Draak

Linda~ Nu het najaar weer voor de deur staat ben ik regelmatig op zoek voor jullie naar leuke cadeautips voor de decembermaand of voor een verjaardag. Hier thuis spelen we regelmatig spelletjes aangezien de kinderen daar dol op zijn. Lucas wat meer dan Eva maar ook zij begint het steeds leuker te vinden. Wel heb ik graag dat spellen niet alleen leuk maar ook een beetje educatief zijn want er is niets mis met spelend leren. De kinderen hoeven natuurlijk niet de hele dag te leren maar als je het op een leuke manier kunt combineren waarom ook niet? Van Goliath kregen we de kans om het spel Dennis de Draak uit te proberen. Zodra we de email kregen om in te schrijven waren Lucas en Eva al enthousiast en kozen ze meteen voor dit spel. Geef ze eens ongelijk want dit vrolijke monstertje ziet er niet alleen stoer maar toch ook wel heel leuk uit. En drakenspellen zijn toch altijd veel leuk om te spelen volgens Lucas.

Dennis de Draak is een spel waarmee kinderen goed kunnen oefenen op het gebied van hun hand-oogcoördinatie. Daarnaast kunnen ze meteen hun geheugen testen want je zult op moeten letten bij dit spel als je wilt winnen. Om het spel te starten zet je het vrolijke draakje in het midden van de tafel zodat iedereen het goed kan zien. Vervolgens stop je alle schatten in de buik van Dennis via zijn mond. Dan gaat het spel beginnen maar let op: Je moet goed onthouden waar alle schatten liggen voor je niet meer in de buik van Dennis kunt kijken. De neus van Dennis gaat oplichten in een bepaalde kleur en de bedoeling is dan dat jij via de mond een schat pakt in de juiste kleur. Om het moeilijk te maken mag je natuurlijk niet kijken. Heb je de juiste kleur dan mag je de schat houden maar heb je de verkeerde kleur dan zul je de schat terug moeten leggen. De winnaar is degene die aan het einde van het spel de meeste schatten heeft. Het leukste van het spel vinden de kinderen dat je met je hand voor de neus van het draakje te zwaaien en de magische spreuk te zeggen. Lucas en Eva vinden het een geweldig spel en ook ik moet zeggen dat het voor volwassenen erg leuk is om te spelen. Dit spel komt de komende tijd zeker nog vaak op tafel, vooral tijdens donkere of regenachtige dagen. Als het namelijk te licht buiten en dus ook binnen is dan werkt het spel niet, dat maakt het spel uitermate geschikt om je op te vrolijken tijdens de donkere dagen.

Nu we dit spel uitgebreid getest hebben kunnen we oprecht zeggen dat het een spel is dat erg leuk is om cadeau te geven of om te vragen. Op deze manier kun je weer lekker ouderwets een spelletje spelen zonder dat iedereen met een scherm voor z’n neus zit. Ook ik maak me er regelmatig schuldig aan maar dit draakje nodigt toch wel uit om alles aan de kant te leggen. Dennis de Draak is onder andere te koop bij Bol.com voor het leuke bedrag van 24,95. Naast Dennis de Draak heeft Goliath nog veel meer leuke spellen waarmee je het najaar en de winter door komt.

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen *

70444850_504418483725460_1163285771793203200_n.jpg

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s