Gezellig glitteren zonder knoeiboel

Linda~ Knutselen is een van de favoriete bezigheden van Eva maar ook Lucas vindt het geweldig om te knutselen met glitters. Ikzelf vind het persoonlijk niet zo erg maar wat hoor ik toch vaak ouders die helemaal knetter worden van glitters. Vooral als dat betekent dat het hele huis vol ligt met die fijne glitters en die je nog weken daarna tegen komt. De kinderen vinden het fantastisch en ikzelf kan me wel ergere dingen bedenken dan hier en daar een glitter in huis. Ach, wat zal ik zeggen? Het maakt het allemaal wat vrolijker denk ik dan maar.

Toch heeft Crayola voor al die ouders die glitters wat minder leuk vinden iets unieks bedacht: Glitter Dots! Wij mochten dankzij het testpanel de Crayola Glitter Dots – Stencil Stickers Set uitproberen. Dit leuke pakket bestaat uit 12 sjablonen waarmee de kinderen mooie creaties kunnen maken. In elk geval vinden Lucas en Eva het geweldig en dat telt zeker zwaar mee. Daarnaast zitten er 42 gekleurde Glitter Dots in het pakket waarmee je zeker genoeg hebt om een aantal mooie creaties van voldoende glitters te voorzien. En als laatste zitten er nog 4 vellen met 4 stickers in waar je de creaties op kunt maken.

Dan wordt het tijd om aan de slag te gaan want de kinderen kunnen niet wachten om te gaan knutselen. Dankzij deze Glitter Dots zijn de kinderen niet alleen enthousiast bezig maar oefenen ze tegelijk ook hun fijne motoriek, iets wat niet geheel onbelangrijk is. De glitters zitten veilig in de balletjes verwerkt waardoor niemand bang hoeft te zijn voor een hele glitterparade in huis. Daarnaast zijn de balletjes niet giftig dus kun je de kinderen met een gerust hart aan het werk zetten met deze vrolijke balletjes. Beide kinderen vinden het geweldig om de balletjes te kneden en er de sjablonen mee in te vullen. Op deze manier maken ze eenvoudig een prachtig kunstwerk en door de felle kleuren ziet het er al gauw uit als een vrolijk geheel. Wat Lucas helemaal geweldig vindt is het feit dat je de kleuren ook een beetje met elkaar kunt mengen. Zeg nou zelf, dat is voor jongens toch het leukst als je ze moet geloven. Zodra de kinderen klaar zijn moeten ze een paar uur wachten tot de glitters helemaal uitgehard zijn. Als Lucas en Eva hun mening mogen geven is dit het leukste knutselpakket van de afgelopen tijd. Ik moet dan ook wel eerlijk zeggen dat het geheel er ook wel heel magisch uit ziet. Het is is niet zo dat er helemaal geen glittersporen achter blijven, dat blijf je denk ik toch houden wanneer je met glitters werkt maar het grote voordeel is dat alles heel snel af te wassen is. Het heeft hier dus geen vlekken achter gelaten en het was zo van onze handen af. Ik geef wel als tip mee dat het makkelijk is om steeds een beetje glitters van het balletje af te scheuren zodat je zeker weet dat het geen dikke plak glitter wordt en je er dus lekker veel creaties mee kunt maken.

 

De Crayola Glitter Dots – Stencil Stickers Set is te koop bij Bol.com en dit is zeker geschikt als verjaardagscadeau of voor de feestdagen in december. Naast deze set kun je bij Bol.com ook terecht voor een andere variant, namelijk de Crayola Glitter Dots -Mozaïeken Set waarmee je ook weer zelf in een handomdraai schitterende creaties kunt maken.

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen *

71263544_392850168280744_1859937189555601408_n

2 thoughts on “Gezellig glitteren zonder knoeiboel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s