Leren klokkijken met de leuke oefenklok van Yinzie

Linda~ De kinderen zitten nu sinds een paar maanden in groep 3 en het gaat erg goed. Sowieso gaat het lezen veel beter dan we verwacht hadden aangezien ze het beiden erg leuk vinden om te doen. Dat ze steeds een boek op het overzicht in mogen kleuren wanneer ze weer een boek uit hebben stimuleert het nog extra. Op deze manier kunnen ze makkelijk zien hoeveel boeken ze hebben gelezen. Voor mezelf en voor de kinderen schrijf ik aan de achterkant van het blad welke boeken ze al gelezen hebben. Met mijn geheugen zie ik dan precies of we een boek al gelezen hebben of nog niet. Naast lezen vinden ze schrijven ook erg leuk om te doen. Zo schrijven ze steeds meer woorden en spellen ze deze hardop voor ze een woord opschrijven. Het is grappig om te zien hoe goed ze vooruit gaan maar ook hoe ze elkaar soms helpen met bepaalde dingen die ze leren. Nu is het zo dat Lucas en Eva vinden dat ze nog niet genoeg leren blijkbaar want naast lezen en schrijven willen ze heel graag leren klokkijken.

Een tijd geleden hadden we ze als ze na het avondeten nog buiten gingen spelen een horloge omgedaan. We lieten ze zien hoe de wijzers moesten staan wanneer wij vonden dat het tijd werd om binnen te komen. Dat was voor dat moment even voldoende want om alles uitgebreid uit te leggen was zonde van de tijd. Die kon je namelijk ook gebruiken om hard door de straten te crossen met je vriendjes. Maar toen kwam ineens Birgit van Yinzie om de hoek kijken. Zij bood me aan dat Lucas en Eva een oefenklok van haar zouden krijgen in ruil voor een blogartikel. Aangezien de kinderen echt heel graag wilde leren klokkijken besloot ik dat dit dus de perfecte kans voor ze was. Op de gezellige markt in Brandevoort mochten ze samen een klok uitkiezen en dat was nog best lastig want er lagen een paar leuke exemplaren. Eva vond een roze/paarse heel erg leuk terwijl Lucas een mintgroene toch wel mooi vond. Om het een beetje in het midden te houden koos ik uiteindelijk voor een mooie met houtprint om iedereen in huis tevreden te houden. Deze klok heeft een maat van 20 cm en kost 7,95 waardoor deze lekker budgetvriendelijk is. Daarnaast kun je alle kanten op met deze klok want met dit formaat past deze natuurlijk overal. Wil je toch een grotere klok dan kan dat ook want de klokken met een maat van 30 cm kosten 14,95. Naast de leuke klok die ik heb kun je bij Yinzie terecht voor nog leuke andere exemplaren zoals een magische van Harry Potter die oorspronkelijk mijn favoriet was 😉  Daarnaast heeft ze voor de meiden wel een hele mooie eenhoorn klok. Je kunt Birgit altijd een berichtje sturen om samen te kijken wat mogelijk is om jouw mooiste klok samen te stellen.

(Foto’s rechts: Yinzie)

Eenmaal thuisgekomen hebben we de klok meteen opgehangen en konden we aan de slag. In het begin haalden ze de wijzers nogal eens door elkaar en kreeg je hele aparte tijden te horen. Inmiddels gaat het elke dag een stuk beter en de hele en halve uren zitten er al goed in. De rest gaat zoals ik zeg elke dag weer een stuk beter. Ze vinden het erg leuk dat ze een eigen klok hebben hangen boven hun speelkast en ik zie dan ook dat ze regelmatig even op de klok kijken. Het scheelt naar mijn mening echt dat de klok daar altijd hangt en niet iets is wat je er apart bij moet pakken. Dat maakt het leren klokkijken op deze manier veel makkelijker. Naast deze oefenklokken heeft Birgit nog veel meer leuke dingen voor je zoals mooie haaraccessoires voor de meiden maar ook leuke dingen om te trakteren of om de meest persoonlijke cadeaus te maken. Ik kan je dus zeker aanraden om eens een kijkje te nemen op de Facebookpagina of Instagram van Yinzie om te zien wat voor leuke dingen ze voor je heeft.

53641360_3107414195950849_8460879582193516544_n

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen *

 

Advertentie

2 thoughts on “Leren klokkijken met de leuke oefenklok van Yinzie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s