Recensie “Coco kan het!”

Linda~ Onze tweeling lijkt de laatste tijd zo ontzettend gegroeid te zijn en dan heb ik het niet alleen over het lichamelijke. Inderdaad, ze zijn de afgelopen paar weken ineens een stuk groter geworden. Dat kon ik wel merken aan hun kleding aangezien er ineens wat shirts en broeken te kort waren geworden. Dus ging ik maar weer naar de winkel voor een maat groter. De kleding die te klein was geworden maar die er nog netjes uit zag ging door naar hun neefje en nichtje die er weer dolgelukkig mee waren. Vooral nichtje Tess draagt de kleding van Eva vol trots en dat is prachtig om te zien. Zoals ik al zei zijn Lucas en Eva niet alleen lichamelijk gegroeid. Ze zijn wel een tweeling maar toch zijn ze niet in alles hetzelfde. Hoewel ze beiden best gevoelig kunnen zijn is Lucas wat ondernemender dan Eva. Noem het een jongensding of niet, hij bedenkt iets en gaat het gewoon doen. Of iemand vertelt een idee en hij voert het zonder na te denken uit. Niet dat ik er altijd even blij mee ben maar toch, je kunt niet zeggen dat hij saai is zullen we maar zeggen.

Eva daarentegen is toch net een tikkeltje anders. Ze wil zo ontzettend graag iedereen tevreden stellen dat ze soms het uiterste van zichzelf vraagt. Ze wil de dingen graag perfect uitvoeren en dat zorgt er voor dat het met bepaalde dingen langer duurt voor ze het doet. Zo zitten ze beiden sinds december op zwemles en dat gaat heel erg goed, belangrijker nog is dat ze er beiden veel plezier in hebben. De badjuffen en -meesters zijn echt schatten met veel geduld en humor. Ze voelen zich erg op hun gemak bij Zwemschool Mierlo en dat mag dan ook gezegd worden. Laatst werden we even bij de badjuf geroepen om even samen wat te bespreken. Ze vertelde dat Eva heel goed zelf door het gat kon zwemmen maar dat ze “alleen” nog zelf moest geloven dat ze het kon. Immers hielp de badjuf haar alleen maar door haar met een vinger een zetje mee te geven. Ik legde haar uit dat Eva de dingen graag perfect wilde doen en daar kon ze wel wat mee. En vanaf dat moment zwemt Eva helemaal zelf door het gat en daar is ze erg trots op. Ook Lucas is maar wat trots op zijn zus en die liefde is prachtig om te zien.

Eva lijkt wat dat betreft heel erg op Coco. In het boek “Coco kan het” groeit ook Coco op, net als Lucas en Eva. Er is een bijzonder moment aangebroken voor haar want ze mag haar vleugels uit gaan slaan en leren vliegen. Maar Coco vindt het erg spannend en denkt eigenlijk veel te veel na over de dingen. Ze bedenkt namelijk wat er allemaal zou kunnen gebeuren want het is nu eenmaal wel erg hoog. En beneden zit een poes te wachten die Coco wel op zou willen eten. Coco zit in tweestrijd want als ze wel zou kunnen vliegen dan kan ze zelf bepalen wat ze wil eten. En ze zou natuurlijk allemaal nieuwe vriendjes kunnen maken. Wat een ontzettend moeilijke keuze is dat. Maar Coco kan niet vliegen zegt ze terwijl haar moeder zeker weet dat ze het wel kan. Met een beetje hulp van haar moeder zie je of het Coco lukt… Soms heb je alleen nog maar een zetje nodig in de juiste richting. En dat geldt niet alleen voor Eva en Coco maar voor nog veel meer kinderen. Alleen de kaft van het boek ziet er al uitnodigend uit en dat is nog maar het begin. Coco kan het is zoals je hierboven kunt lezen een mooi verhaal, afgemaakt met prachtige illustraties die van elke pagina een feestje maken.

Coco kan het is te koop bij Bruna.

Auteur: Loes Riphagen

ISBN: 9789025771928

Uitgeverij: Gottmer

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

72523728_2336908573240954_2955638223562342400_n

Advertentie

2 thoughts on “Recensie “Coco kan het!”

  1. Pingback: Recensie “Kom mee, Kees” | Lifestyle Mommy's

  2. Pingback: Recensie “Coco, kijk uit!” | Lifestyle Mommy's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s