Recensie “Rosa & Robin – Ik ben heel boos!”

Linda~ Gevoelens en emoties blijven lastige onderwerpen om over te praten. Niet alleen voor volwassenen maar zeer zeker ook voor kinderen. Want hoe lastig is het om als kind aan te geven hoe je je voelt? Je voelt namelijk van alles maar weet het niet onder woorden te brengen? Juist dan is het belangrijk dat er boeken zijn die je begrijpt, waar je iets mee kunt. Ballon Media is een kei in het uitbrengen van dit soort boeken merk ik inmiddels. In mei mocht ik namelijk al kennis maken met de leuke serie van de Viktor boekjes. Deze boeken namen je mee naar de emoties die Viktor de eenhoorn voelde: Boos, Verdrietig, Bang en Verlegen. Het grote voordeel van deze boeken waardoor ik ze zeker kon aanraden waren de ademhalingsoefeningen. In elk boek stond namelijk een ademhalingsoefening speciaal voor kinderen. Een eenvoudige oefening die ze overal uit konden voeren maar waar ze zeker iets mee konden. En wie is er nu niet dol op Viktor de eenhoorn?

Boos

Vooral de emotie boosheid is een emotie waar kinderen vrij weinig mee kunnen. Ze vinden het heel lastig om uit te leggen waar ze boos van worden maar nog lastiger is het als je ouders je niet begrijpen. Kijk eens naar jezelf als volwassene, soms ben je ook wel eens boos zonder dat je echt een reden hebt. Dat is zo’n dag die eigenlijk al verkeerd start en die in de loop van de dag erger wordt zonder dat je precies weet waarom. Voor ons is zoiets al lastig maar we weten vaak dat het de dag erna vast weer over zal zijn. Kinderen weten dat niet en weten vaak niet eens goed wat ze voelen. Ballon Media komt opnieuw met een boek over boosheid en wederom is het een echte aanrader om te lezen.

Rosa & Robin – Ik ben heel boos!

Rosa en Robin zijn twee hele goede vrienden en zijn altijd samen. Robin vindt het ontzettend fijn dat Rosa elke dag vrolijk is. Rosa weet niet hoe het is om boos te zijn en zou best wel eens boos willen worden. Samen met Robin gaat ze op pad om te zien hoe je nou eigenlijk boos kunt worden. Onderweg komen ze verschillende dieren tegen die laten zien hoe je boos kunt worden. Natuurlijk zijn ze niet echt boos op Rosa, maar nog steeds lukt het Rosa niet om boos te worden, totdat… ineens… Rosa laat zien dat iedereen wel eens boos kan worden maar ook dat die boosheid ook net zo snel weer kan verdwijnen. Het boek bestaat uit kortere stukken tekst die aangevuld zijn met prachtige illustraties. Wat het boek echt bijzonder maakt zijn de gevoelskaarten achterin het boek die het makkelijker maken om met je kind te praten over emoties en gevoelens. Met Lucas en Eva maakte ik er een soort spelletje van. Ik noemde een emotie die op een van de kaartjes stond en zij mochten die uitbeelden. Vervolgens vroeg ik ze wanneer ze deze emotie voelden en dan krijg je soms hele bijzondere antwoorden. Daarom kan ik dit boek echt aanraden.

Rosa & Robin – Ik ben heel boos! is onder andere te koop bij Bol.com.

Auteur: Annemie Berebrouckx

ISBN: 9789403213897

Uitgeverij: Ballon Media

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

75237456_2599567383469509_3319492378112294912_n.jpg

2 thoughts on “Recensie “Rosa & Robin – Ik ben heel boos!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s