Recensie “Rosa & Robin – Rood vind ik het allermooist!”

Linda~ Kleuren, je hebt er zoveel verschillende dat het maar wat moeilijk is om te kiezen welke je echt het allermooist vindt. En als jij een bepaalde kleur mooi vindt wil niet zeggen dat een ander dat ook vindt. Iedereen heeft namelijk een eigen voorkeur van kleur. En zo gaat dat ook bij kinderen hoewel zij vaak vinden dat hun kleur het allermooist is. Het is eigenlijk best herkenbaar als ik het zo thuis bekijk want natuurlijk hebben ook Lucas en Eva een voorkeur voor kleur. En soms wisselt hun voorkeur wel eens maar dat mag ook. In het begin hadden ze allebei als favoriete kleur rood en dat kon niet vonden ze. Want je kunt nu eenmaal niet allebei dezelfde kleur mooi vinden, of toch wel? Daarna neigde Lucas meer naar jeepgroen zoals hij dat zelf vertelde en naar oranje. Oh wat is het toch moeilijk om te kiezen. Eva vond roze erg mooi maar paars was dan ook wel weer heel mooi.

Alle kleuren van de regenboog

Elke kleur heeft eigenlijk wel iets bijzonders, als je maar goed om je heen kijkt. De kinderen vinden het prachtig om aan de slag te gaan met allerlei kleuren, vooral als ze dan ook echt iets van kunst gaan maken. Daar kwamen we wel achter tijdens ons uitstapje naar het Doe Museum waar ze beiden een prachtig canvas hebben gemaakt. Ook daar was het even kijken welke kleuren ze het mooist vonden maar ook welke kleuren ze heel mooi bij elkaar vonden passen. Je hoeft je namelijk niet te beperken tot maar een favoriete kleur.

Rosa & Robin – Rood vind ik het allermooist

Rosa en Robin zijn beste vrienden en trekken er graag samen op uit. Tijdens een van hun avonturen komen ze uit bij een veld prachtige rode bloemen en samen bedenken ze wat allemaal nog meer rood is. Dan komen ze Kanarie tegen. Kanarie is anders, hij is namelijk geel en vraagt zich af of ze hem niet mooi vinden omdat hij anders is. Natuurlijk vinden ze hem mooi en Kanarie laat ze kennis maken met prachtige gele kleuren. Steeds weer komen ze een dier tegen die anders van kleur is en die dus een andere favoriete kleur heeft. Zo laten alle dieren de schoonheid van de verschillende kleuren zien en dat iedereen niet alleen anders is maar ook dol is op andere kleuren. Het boek bestaat uit wat meer tekst dan we gewend zijn van een prentenboek maar door de prachtige illustraties en de makkelijke zinsopbouw heb je het niet eens in de gaten. Het boek leest heerlijk weg en de pagina’s zijn werkelijk wonderschoon. Extra bijzonder is de prachtige glow in de dark pagina aan het einde van het boek.

Rosa & Robin – Rood vind ik het allermooist is onder andere te koop bij Bol.com.

Auteur: Annemie Berebrouckx

ISBN: 9789403213903

Uitgeverij: Ballon Media

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

73475114_580307126107887_6868790627824304128_n

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s