Op een leuke manier leren rekenen met Tiptoi

Linda~ In groep 3 leer je allerlei nieuwe dingen en het is dan ook moeilijk om te beslissen wat nu het leukst is om te leren. Vooral als het aan Lucas en Eva ligt want zij willen het liefst van alles tegelijk leren. Aan de ene kant is dat een goede eigenschap als je vooruit wilt, aan de andere kant is het ook belangrijk om kind te zijn en om te spelen. Maar wat als je nu eenmaal vooruit wilt met leren? Wie ben ik dan om de kinderen tegen te houden en dus ging ik op zoek naar materialen die aansluiten bij de behoeften van Lucas en Eva. Vorig jaar maakten we al kennis met de starterset Mijn grote wereldatlas omdat de kinderen het liefst alles wilden weten van de wereld. Met deze set maakten ze voor het eerst kennis met de wereld van Tiptoi. Ik had er wel van alles over gelezen maar dat was het dan ook. Na het uitproberen van deze set was ik om, Tiptoi is geweldig!

Leren lezen

Hoewel de kinderen helemaal blij waren met hun starterset van Tiptoi wilden ze nog altijd vooruit. Ondanks dat ze in groep 2 zaten waren ze er heel stellig in dat ze wilden leren lezen. Aangezien ik ergens een cadeaubon van Bol.com had gewonnen wist ik meteen wat ik er van zou bestellen. Ravensburger had namelijk een spel dat precies aansloot bij wat de kinderen wilden, namelijk leren lezen op een leuke manier. Ik bestelde toen voor hun het spel De magie van het lezen. Dat bleek een schot in de roos te zijn! Het spel bestaat uit 3 verschillende niveau’s die al beginnen voor kinderen vanaf 4 jaar. Het voordeel van de niveau’s is dat de kinderen er niet zo snel uitgroeien. De bedoeling is dat de kinderen Magor de tovenaar gaan helpen met de voorbereidingen van een toverwedstrijd. Maar een brutale raaf schopt alle plannen in de war. De kinderen vinden het maar wat geweldig en leren dus op een leuke manier lezen.

Het mysterie van getalleneiland

Nu de kinderen inmiddels best goed kunnen lezen hebben ze weer iets anders bedacht waar ze mee vooruit willen. Ze willen heel graag beter kunnen rekenen en dus nam ik weer een kijkje in de wereld van Tiptoi. Voor kinderen die net met getallen bezig zijn dus ongeveer vanaf 4 jaar heb je het Tiptoi spel De hongerige getallenrobot. Hoe stoer is dat om te leren rekenen met behulp van een robot? Echter koos ik voor het andere rekenspel van Tiptoi: Het mysterie van getalleneiland. De kinderen zijn momenteel helemaal weg van alles wat te maken heeft met piraten, schatzoeken en alles wat daar bij hoort. En dus kan dit spel eigenlijk al niet meer stuk. Het spel bevat 4 verschillende niveau’s waarbij je zelf kunt bepalen welk spel je speelt. Met Lucas en Eva hebben we voor nu vooral het eerste spel gespeeld waarbij ze op zoek moeten gaan naar de juiste schatkist. De zeemeermin vertelt je welke schatkist ze zoekt en de papegaai vertelt steeds hoeveel stappen je mag zetten. De zeemeermin geeft een rekenopdracht of een andere puzzelopdracht met getallen waardoor je uit moet tellen welke schatkist ze zoekt. Als je de juiste kist gevonden hebt mag je de kist houden. Tijdens het spel maak je nog kans om edelstenen te krijgen. Wie aan het einde van het spel de meeste schatten heeft gewonnen wint het spel. We hebben ook meegemaakt dat we teveel zetten moesten gebruiken en dat het avond werd op schateiland. Tja dan is het schatzoeken voorbij en ook dan geldt wie de meeste schatten verzameld heeft is de winnaar. Al met al hebben we veel lol beleefd aan het spel en je merkt dat ze het rekenen erg leuk vinden om te doen. Tot nu toe kunnen we alle drie de sets van Tiptoi die we hebben aanraden als cadeautip.

Voor de Tiptoi sets hierboven en nog vele andere leuke producten van Tiptoi verwijs ik je graag door naar Bol.com.

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen *

Advertentie

2 thoughts on “Op een leuke manier leren rekenen met Tiptoi

  1. Pingback: De avonturen van nijntje: Tip Toi voor de allerkleinsten | Lifestyle Mommy's

  2. Pingback: Ravensburger: Het liedjesboek voor onderweg | Lifestyle Mommy's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s