Nooit meer mijn medicijnen vergeten dankzij deze duurzame waterfles en pillendoos in een (winactie gesloten)

Linda~ Een groot aantal van jullie weten al dat ik chronisch ziek ben dankzij een cyste in mijn hoofd. Dat zorgt er voor dat mijn lichaam geen hormonen meer aanmaakt en deze zullen dus zeker aangevuld moeten worden. Elke dag neem ik een aantal hormonen in door middel van medicatie in de vorm van pillen. Het ene medicijn is belangrijker dan het andere maar er mag er dan ook geen enkele vergeten worden. Helaas heb ik dankzij de cyste in mijn hoofd in combinatie met de narcose van mijn hersenoperatie in 2010 regelmatig het geheugen van een soepkip zoals ik dat zelf altijd zeg. Zelfspot en humor vind ik erg belangrijk anders ga je het gewoon niet volhouden. Zijn alle dagen even leuk? Nee natuurlijk niet maar dat is bij gezonde mensen ook niet. Het gaat erom dat je probeert van elke dag iets moois te maken. Door mijn slechte geheugen kwam het in het begin wel eens voor dat ik vergat om mijn medicatie te nemen terwijl dat erg belangrijk is en ik daar zeer strikt in ben. Aangezien ik een aantal jaren als verzorgende heb mogen werken weet ik dat het geen speelgoed is en dat je er nauw mee om moet gaan.

Geheugensteuntjes

Er moest dus iets gebeuren waardoor ik mijn medicatie niet meer zou vergeten. Daardoor ben ik begonnen met het zetten van extra wekkers op mijn telefoon. 4 keer per dag gaat er bij mij een alarm af waardoor ik even een herinnering krijg dat ik ze moet innemen. Zonder het alarm gaat het meestal van zelf hoor maar als ik wat druk bezig ben, dus vooral overdag, gebeurt het wel eens dat ik zonder alarm niet aan mijn medicatie denk. Een tijd geleden installeerde ik daarnaast ook nog eens een app, MedApp, die voor mij bij houdt wanneer ik weer mijn medicatie moet bestellen. Op zich is die wel handig maar ik merk aan mezelf dat ik daar niet echt naar kijk. Begrijp me niet verkeerd, ik kijk juist wel naar mijn voorraad medicatie maar ik bestel juist eerder bij omdat ik vooruit kijk met betrekking tot vakanties en feestdagen. Omdat mijn Hydrocortison niet altijd even goed verkrijgbaar is en ik zonder deze medicatie kom te overlijden heb ik me aangewend om zeker nog voor 2 weken voorraad te hebben als ik al ga bijbestellen daarvan. Dat maakte dus dat het alarm voor de voorraad medicatie nooit gelijk liep en dus was dat deel van de app niet handig voor mij waar deze voor andere mensen juist heel handig is. Het is erg leuk om te vertellen dat YOS Bottle en MedApp sinds 1 januari samenwerken waardoor zij hun krachten bundelen tegen therapieontrouw, aldus Joop, eigenaar van YOS Bottle. 

medapp-flyer-algemeen-1

(Foto: MedApp)

YOS Bottle

Het volgende probleem waar ik mee zat was dat ik vaak wel mijn medicatie bij had maar weer geen water of andersom. Dat was dus helemaal niet handig dus ik was heel erg blij toen ik een tijd geleden een YOS Bottle won bij een winactie. Eeerlijk gezegd had ik er nog nooit van gehoord en nu kan ik niet meer zonder. Met deze handige waterfles heb ik altijd mijn medicatie bij dankzij het handige pillendoosje dat aan de waterfles zit. Het pillendoosje blijft dankzij een magneetsysteem aan de fles zitten waardoor je deze makkelijk kunt verwijderen als je je pillen in wilt nemen of wanneer je de waterfles af gaat wassen. Deze fles helpt je daarnaast om lekker duurzaam bezig te zijn, iets waar we steeds meer mee bezig zijn. Je bespaart niet alleen veel geld op jaarbasis aan waterflesjes, je bent ook nog eens goed bezig voor het milieu. En als laatste ziet deze fles er natuurlijk erg leuk uit eerlijk is eerlijk. Ik heb de fles nu al een tijd in gebruik en het is een echte aanrader. Het drinkt makkelijk en ik ben blij dat mijn pillen zo bij de fles zitten in plaats van dat ik in mijn tas moet grabbelen naar mijn pillendoosje. Daarnaast weten de kinderen meteen dat ik mijn medicatie bij heb en dat ze voorzichtig moeten zijn met mijn drinkfles. Wij nemen de YOS Bottle dan ook graag mee tijdens dagjes uit of wanneer we even de bossen in gaan. En het is natuurlijk erg ideaal als je een weekendje weg gaat zodat je meteen je medicatie bij de hand hebt in plaats van allerlei losse doosjes. Het is niet alleen geschikt voor medicatie maar ook voor voedingssupplementen en vitamines. Deze handige fles is er in 5 verschillende edities en heeft met 375 ml een handig formaat. Wist je trouwens dat je met de aankoop van een YOS Bottle meteen een goed doel steunt, namelijk Support Casper.  De waterflessen zijn onder andere verkrijgbaar in de webshop van YOS Bottle.

Winactie

Inmiddels zijn we aangekomen bij het deel van dit artikel want velen van jullie het leukst zullen vinden. Van YOS Bottle mogen we zo’n handige YOS Bottle verloten aan een van onze volgers. Wat MAG je doen om kans te maken op zo’n set?

De winactie loopt van donderdag 9 januari tot en met woensdag 15 januari 0.00, daarna proberen we de winnaar zo snel mogelijk bekend te maken. De winnaar heeft 48 uur de tijd om te reageren. Wil je zeker zijn dat je het niet mist als je gewonnen hebt is het handig om een reactie te geven onder het bericht op Facebook zodat je getagt kunt worden als je gewonnen hebt 😉

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen *

60 thoughts on “Nooit meer mijn medicijnen vergeten dankzij deze duurzame waterfles en pillendoos in een (winactie gesloten)

  1. Super zeg ik zou graag mijn vader een verrassen sinds zijn open hart operatie afgelopen zomer moet hij de rest van z’n leven heel veel medicatie deze super fles kan overal mee naar toe

    Geliked door 1 persoon

  2. Dat zou wel heel fijn zijn. In een gezin met 2 autisten en een peuter ben ik de “vliegende kiep” in ons gezin die aan de medicatie denkt. Aangezien ik zelf erg vergeetachtig ben door mijn chronische klachten zal dit erg veel rust in ons gezin gaan brengen

    Geliked door 1 persoon

  3. Ik zou deze ook wel willen winnen.
    Geboren met zware astma en exzeem en in augustus een hypofyse-adenoom laten verwijderen in mijn hoofd. De pillen staan overal in huis.
    Maar dergelijke fles is wel handig om mee naar het werk te nemen of als ik buitenshuis moet zijn.

    Geliked door 1 persoon

  4. Ik heb ADD en gebruik hiervoor medicatie. Ik heb de app zodat ik het niet vergeet. Deze fles is super handig. Meteen water bij de hand en handig voor onderweg. Ik doe graag mee.

    Geliked door 1 persoon

  5. Wauw super. Helemaal omdat je buiten je medicijnen ook water bij de de hand hebt. Dat vergeet ik dus steeds. En slik dan ‘droog’ mijn hydrocortison en dat is niet zo fijn met een vernauwde slokdarm. Ik zou er dus erg blij mee zijn. Geen idee war zo’n fles kost maar we hebben alleen AOW …….

    Geliked door 1 persoon

  6. Dat zou echt een hele goede oplossing voor mijn ouders zijn. Mijn vader wordt ook vergeetachtig en zo kunnen we ook meteen zien of hij de medicijnen van die dag heeft ingenomen! En inderdaad een dagje uit is vaak toch ook op zoek naar een flesje water om de medicijnen te kunnen innemen.

    Geliked door 1 persoon

  7. Wat super handig! Mijn man is altijd (terecht) aan het mopperen op me omdat ik me niet netjes aan de tijden houd. Ook ben ik altijd te laat met bestellen van mijn medicijnen, misschien is het voor mij dan juist wel handig, die app. Alle apps in combinatie met de waterfles/pillendoos gaan mij zeker helpen!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie