Recensie “Ik kom je redden”

Linda~ Sprookjes, ik was er vroeger dol op en nog steeds kan ik genieten van de prachtigste verhalen. Lucas en Eva hebben dat dus van geen vreemde. Ook zij kunnen er eens goed voor gaan zitten om te luisteren naar een mooi verhaal. Vooral sinds zij de verhalendobbelstenen hebben ze zelf ook nog eens leuke verhalen kunnen verzinnen. De sprookjesboeken en prentenboeken van vroeger zijn totaal niet te vergelijken met de boeken van tegenwoordig. Vroeger waren de verhalen eigenlijk heel standaard: Dappere prinsen waren er om bange prinsessen te redden van allerlei enge wezens, meestal draken. Tegenwoordig is dat helemaal niet meer zo en gaan er bij een heleboel mensen zelfs de nekharen van overeind staan. Want hee, wie zegt dat een prinses niet dapper kan zijn? En waarom kan het niet zo zijn dat een prinses juist een prins moet redden? Tja dat zijn allemaal vragen waar je over na kunt denken en waar je nog uren over zou kunnen discussiëren want ieder heeft (gelukkig) een eigen mening over dit onderwerp.

Sprookjes verzinnen

Zoals ik al zei hebben Lucas en Eva verhalendobbelstenen die we kochten bij Flying Tiger voor een heel leuk bedrag. Hiermee kunnen de kinderen de meest uiteenlopende verhalen vertellen en afhankelijk van hun bui hoor je dan ook hele bijzondere verhalen. Soms is het zo dat ze helemaal dubbel liggen om elkaars verhaal of zelfs om hun eigen verhaal. Het grappige is dat zij automatisch ook uit gaan van stoere ridders en prinsessen die gered moeten worden. Nou ja dat vertelt Lucas dan. Eva is het daar niet mee eens want zij kan haar broer net zo goed redden vindt ze zelf en geef haar eens ongelijk. Als ze dat vertelt stemt Lucas er vaak al gauw mee in want ja waarom ook niet zegt hij dan. Het leuke is dat het niet eens zo is dat wij thuis duidelijk verschil maken tussen de verhalen over prinsen of prinsessen maar het is denk ik iets wat zo aangenomen wordt door kinderen. Daarom vind ik het boek “Ik kom je redden” ook extra bijzonder.

Ik kom je redden

Dit boek is niet zomaar een sprookjesboek maar eentje die met reden heel speciaal is. Ten eerste is het een omkeerboek waardoor je het verhaal vanuit 2 kanten kunt lezen. Het boek gaat over de dappere prins Pepijn maar ook over een dappere prinses, Pernille. Beiden wonen in een prachtig kasteel en hebben voor hun verjaardag een verrekijker gekregen. Daarmee zien ze in de verte het kasteel van de ander te staan maar zien tegelijk dat de ander in gevaar is. Daarop besluiten ze allebei om de ander te gaan redden. Dat gaat natuurlijk niet zomaar want onderweg komen ze allerlei hindernissen tegen en laten ze zien hoe dapper ze zijn. In het midden van het boek krijgt het verhaal een hele leuke wending. Wij vinden het een geweldig boek omdat het eigenlijk twee verhalen bevat. Voor Lucas en Eva is het fantastisch om eindelijk een sprookjesboek te hebben waarbij zowel de prins als prinses allebei even dapper zijn. Als je maar in jezelf gelooft kom je een heel eind. Het boek is voorzien van prachtige illustraties die het boek helemaal af maken.

Ik kom je redden is onder andere te koop bij Bol.com.

Auteur: Marloes Kemming

Illustraties: Lisa van Winsen

ISBN: 9789048849635

Uitgeverij: Moon

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Advertentie

2 thoughts on “Recensie “Ik kom je redden”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s