Hubelino Tangram: eenvoudig maar erg leuk

Linda~ We hebben hier thuis het geluk dat we met regelmaat het meest uiteenlopende speelgoed mogen testen. Het grappige is dat iedereen hier in huis een eigen mening heeft met betrekking tot wat leuk is. Gelukkig hebben de kinderen een hele brede interesse en vinden ze bijna alles wel leuk. Zo niet dan passen het zelf iets aan zodat ze het wel erg leuk vinden. Ze worden er in elk geval creatief van zullen we maar zeggen. Ik heb voor mezelf vaak wel een aantal punten waarvan ik ze graag terug zie in speelgoed of spellen. Zo vind ik dat speelgoed ten alle tijde stevig moet zijn. Ik zie namelijk bij mensen wel eens speelgoed dat een keer valt en dat dan meteen stuk is. Dat is jammer want er moet natuurlijk gewoon mee gespeeld kunnen worden in plaats van dat iets in de kamer staat voor de sier. Wat spellen betreft vind ik dat de kinderen het leuk moeten vinden maar er mag ook wel iets educatiefs in zitten. Het is niet zo dat de kinderen de hele dag moeten leren, begrijp me vooral niet verkeerd. Maar als je het kunt combineren dat kinderen aan het spelen zijn en er tegelijk nog wat van opsteken is dat helemaal handig lijkt me.

Hubelino

Hier thuis hebben we inmiddels al een aantal producten van Hubelino en ik ben er heel erg tevreden over. Vooral de denkspellen kan ik zeker aanraden. Begin vorig jaar mochten we Hubelino Sudoku uitproberen en dat bleek een schot in de roos te zijn. Niet alleen bleek het heel stevig te zijn, het was ook zeker makkelijk om mee te nemen tijdens een dagje weg, een ziekenhuisbezoek of een simpele picknick. Zelfs als je op vakantie gaat neem je het mee zonder dat je bang hoeft te zijn dat je snel iets verliest. Naast dit vrolijke spel hebben we ook de mogelijkheid gehad om de vrolijke Hubelino 45-delige mini knikkerbaan uit te testen. Ook deze knikkerbaan bleek lekker stevig en een schot in de roos te zijn. Qua formaat bleek dat deze net zo praktisch mee te nemen was als het spel Sudoku. Dat was voor ons reden genoeg om weer een leuke samenwerking aan te gaan met Hubelino.

Hubelino Tangram

In de carnavalsvakantie werden we door Hubelino verwend met een doos speelgoed en denkspellen. Het pakket bevatte onder andere het denkspel Tangram, een spel dat veel mensen wel zullen kennen. Het is een oud Aziatisch spel dat ik vroeger al speelde en wat ik eerder met Lucas en Eva al speelde maar dan met magneetjes. Zij vonden het altijd heel erg leuk om te doen maar om het ergens mee naartoe te nemen was geen aanrader. je zou het maar kwijt raken, dat zou niet bepaald handig zijn. Maar daar is nu verandering in gekomen. Zodra ik de doos open herken ik de blokken al zoals van het spel Sudoku. In de doos zit weer de herkenbare groene grondplaat, 35 bouwstenen en een handleiding om zo de figuren na te maken. De handleiding is verdeeld in 2 categorieën namelijk Tangram voor beginners en Tangram voor gevorderden. De bouwstenen zijn zwart/wit wat net wat anders is dan de kleurrijke stenen die we gewend zijn maar dat hoort nu eenmaal bij het spel. We besluiten om te beginnen bij de beginners. Lucas trapt af en start met het maken van een gans dus in plaats van nummer 1 begint hij met het 2e voorbeeld. Dat heeft hij in een mum van tijd gedaan hoewel hij bij sommige stenen even moet kijken welke hij nodig heeft. Hij vindt het echter wel erg leuk om te doen. Eva wilde in het begin niet mee doen maar kwam later toch eens kijken. Het bleek interessanter dan ze verwacht had want ook Eva gaat aan de slag en start met het 5e voorbeeld, namelijk de haas. Ook zij vindt het erg leuk om te doen en dus komt het spel nog regelmatig op tafel.

Wat vinden wij van Hubelino Tangram?

Aangezien je niets op hoeft te bouwen is het makkelijk om zelfs voor school nog even samen te zitten. Net zoals Sudoku is het spel makkelijk mee te nemen en kan het tegen een stootje. Het feit dat je bij de voorbeelden voor gevorderden echt zelf na moet denken maakt dat het extra uitdaging biedt. Ook dit spel kunnen wij dus zeker aanraden.

Hubelino Denkspel – Tangram kost € 29,95 en is verkrijgbaar op www.robbiestoys.nl.

Wil je meer weten over de andere spellen van Hubelino dan verwijs ik je graag door naar de website van Hubelino. Daarnaast kan ik je ook zeker aanraden om een kijkje te nemen bij Marieke van de website Puntsgewijs. Zij schreef eerder al vele leuke reviews over de verschillende producten van Hubelino.

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen *

87526472_199234241430280_1884174518935617536_n

6 thoughts on “Hubelino Tangram: eenvoudig maar erg leuk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s