XO Brainer, een leuk denkspel voor overal

Linda~ Hier thuis zijn we dol op spelletjes, niet alleen de kinderen maar wij zelf ook. Het is soms best moeilijk om steeds weer een nieuwe uitdaging te vinden. Spelletjes hebben we hier in allerlei soorten, maten en thema’s. Ik heb er best een aantal gewonnen, daarnaast veel gescoord op markten of met een super deal. Wel is het zo dat we regelmatig spellen uitlenen aan vrienden of familie want je hoeft natuurlijk niet allemaal hetzelfde te kopen als je het van elkaar kunt lenen. Het leven is al duur genoeg en het lijkt me sterk dat je het allemaal tegelijk speelt op dezelfde dag. Maar hee, dat is ieder z’n ding he. Als het nu eenmaal een mega leuk spel is en de prijs is leuk, waarom zou je het dan niet aanschaffen?

Trendy Speelgoed

Inmiddels heb ik 2 keer samengewerkt met Trendy Speelgoed. De eerste keer hebben we het leuke Travel Bingo spel uitgetest en dat bleek ideaal voor onderweg. Niet alleen voor de vakantie maar ook wanneer je een dagje naar zee rijdt of een andere bestemming die wat verder weg is. Lucas en Eva hebben er niet veel voor nodig want zij zien tijdens een rit van 10 minuten vaak al heel veel. Waar ik bij Lucas en Eva echt punten mee scoorde was de stoere Snow scooter sneeuwstep die we helaas afgelopen jaar niet hebben kunnen uitproberen. Eind februari lag er wel wat sneeuw toen we buiten keken maar dat bleek meer rommel te zijn dan dat je er iets mee kon doen. Wie weet kunnen we dit jaar wel vooruit en krijgen we minimaal 1 dagje sneeuw aan het einde van het jaar.

XO Brainer

In februari deed ik mee aan een winactie via de Facebookpagina van Trendy Speelgoed. Je maakte er kans op 1 van de 5 exemplaren van het spel XO Brainer. Ik dacht nog: “Hee, dat is leuk! Boter-Kaas-Eieren maar dan net wat anders.” Ik had natuurlijk helemaal niet goed gelezen maar dat gebeurt me wel vaker, vooral als ik moe ben. Een paar dagen later bleek dat ik een van de winnaars was en binnen een mum van tijd had ik het spel binnen. Zodra ik de instructies ging lezen bleek dat het toch net iets anders ging. De bedoeling van het spel is om 5 op een rij te krijgen. Het leuke en tegelijk het moeilijke ervan is dat het spel verschillende variaties heeft waardoor je steeds een ander spel kunt spelen. Je kunt het bijvoorbeeld met z’n tweeën spelen of in teams. Wel is het zo dat als je in teams speelt je niet met elkaar mag overleggen. Daarnaast kun je er voor kiezen om een missie te voltooien, te spelen met een tijdslimiet, te spelen met willekeurige speelstukken (random) of te beginnen met een speciaal startveld. Zoals je ziet is dit spel nooit hetzelfde en alles behalve saai te noemen. Om het voor sommige mensen nog leuker te maken kun je de bijbehorende app downloaden waarmee je de verschillende varianten kunt spelen. Via het YouTube kanaal van Trendy Speelgoed vind je overigens een filmpje met een uitgebreide Nederlandse uitleg van het spel XO Brainer.

Spelletjesavond

Zo nu en dan houden we een spelletjesavond met vrienden of familie en dit keer wilden we dus dit nieuwe spel uitproberen. We speelden in 2 teams van 2 spelers en het niet overleggen bleek al een kunst op zich. Vooral wanneer iemand een zet deed die niet al te slim was (wie dacht meteen dat ik dat weer was?) was het knap lastig om geen commentaar te geven. In het begin was het even uitvogelen hoe het precies werkte maar we hadden vrij snel in de gaten hoe het allemaal werkte. Met de stekertjes en fiches voor de puntentelling hadden we meteen in de gaten hoe we ze moesten gebruiken. Het was alleen even kijken hoe het zat met de extra kleuren die je per team kreeg. Je krijgt namelijk vormen in je eigen kleur maar ook een aantal in de kleur van je tegenstander. En.. om het helemaal spannend en moeilijk te maken krijg je ook nog te maken met speciale Knock Out vakjes. Het was een vrij spannende avond waarbij de stand redelijk gelijk op ging. Helaas hadden mijn man en ik uiteindelijk verloren van mijn achternicht en haar vriend. Natuurlijk willen we nog een keer revanche, dat snappen jullie ook wel he.

Onze mening

Doordat het spel zeer uitgebreid is dankzij de vele variaties die je er mee kunt doen is dit spel erg leuk om te spelen. Je hebt gauw genoeg in de gaten welke variant het beste voor je werkt. Ik vind het spel ook zeker leuk om mee te nemen tijdens een picknick of een vakantie. Het is makkelijk op te bergen dus het staat niet gauw in de weg.

XO Brainer is te koop voor 29,95 bij Trendy Speelgoed. En mocht je dan toch gaan bestellen neem dan zeker even een kijkje in de koopjeshoek want daar kun je regelmatig leuke schatten vinden voor weinig.

 

2 thoughts on “XO Brainer, een leuk denkspel voor overal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s