Hubelino Schapen Kapen: Zeeslag voor jonge kinderen

Linda~ Vandaag komen we aan bij de laatste recensie van de denkspellen van Hubelino die ik heb mogen reviewen met de kinderen. Inmiddels hebben we dus alle series van Hubelino onder de aandacht gebracht behalve de educatieve sets. We zijn begonnen met de Hubelino Sudoku, waarna we verder gingen met de Hubelino bouwset waarmee we een super leuke maar compacte knikkerbaan bouwden. Eentje die erg ideaal is om mee te nemen en niet veel ruimte in beslag neemt. Vervolgens kregen we de kans op de stoere Hubelino Pi knikkerbaan met uitbreiding uit te testen. Dat vond vooral Lucas erg gaaf om te bouwen. Daar speelt hij nog altijd graag mee en ook zijn klasgenootjes vinden het maar wat stoer om daar mee aan de slag te gaan. Tijdens die periode hebben we ook nog Tangram en Kleurendomino uitgeprobeerd. Beiden waren heel erg leuk om te doen en deze kunnen we dan ook zeker aanraden. En nu is het tijd om het laatste spel aan jullie voor te stellen namelijk Hubelino Schapen Kapen.

Schapen Kapen

Alleen al de naam vind ik erg leuk om te horen want wat is er nu leuker dan schapen weg halen bij je tegenstander? Zodra ik naar de afbeelding op de doos kijk krijg ik een beetje een Zeeslag gevoel en dat blijkt helemaal waar te zijn. Schapen Kapen blijkt namelijk een soort Zeeslag te zijn voor jonge kinderen en dat vinden Lucas en Eva maar wat leuk om te mogen doen. Zoals bij de Kleurendomino ging ik even naar de website van Robbietoys om daar de Nederlandse instructies te downloaden. Overigens zijn daar alle instructies te downloaden in 6 verschillende talen dus daar hebben ze goed over nagedacht, dat vind ik zeker een pluspunt. Voor je het spel begint zorg je dat beide spelers alle afbeeldingen gebruiken om hun speelbord te maken. Daarbij moeten de spelborden gelijk zijn aan elkaar en twee dezelfde plaatjes moeten tegenover elkaar komen staan. Hierbij worden alle afbeeldingen gebruikt behalve de schapen. Dan plaatst iedere speler zonder dat de tegenstander het ziet de schapen in de wei. Je mag maar 1 schaap plaatsen per coördinatenveld. Vervolgens vragen de spelers om de beurt waar de schapen staan zoals bijvoorbeeld: Hek-Zon. Als de tegenstander het schaap raad moet je je tegenstander jouw schaap geven. Wanneer je het niet goed hebt geraden plaats je een groen blokje zodat je weet welke plaatsen je al gevraagd hebt. Degene die als eerste de schapen van de tegenstander heeft is de winnaar van dit leuke spel.

Wat vinden wij van Hubelino Schapen Kapen?

Wij vinden dit spel ontzettend leuk en zeker een goede opstap naar het uiteindelijk Zeeslag spel. Kinderen krijgen een ontzettend goed spelinzicht en de afbeeldingen maken het spel extra vrolijk. Net zoals de andere denkspellen van Hubelino vind ik dit spel ideaal om overal te spelen en mee te nemen voor onderweg. En dus kunnen wij ook deze topper weer aanraden.

Hubelino Denkspel – Schapen kapen kost € 29,95 en is verkrijgbaar op www.robbiestoys.nl.

Wil je meer weten over de andere spellen van Hubelino dan verwijs ik je graag door naar de website van Hubelino. Daarnaast kan ik je ook zeker aanraden om een kijkje te nemen bij Marieke van de website Puntsgewijs. Zij schreef eerder al vele leuke reviews over de verschillende producten van Hubelino.

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen *

87757868_2624785504296577_4203854005811544064_n

2 thoughts on “Hubelino Schapen Kapen: Zeeslag voor jonge kinderen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s