Recensie “Jan, de onder je bed kijk man (met hulpje)”

Linda~ Onze tweeling heeft energie voor tien lijkt het soms wel. In verband met mijn gezondheid besloten we al gauw dat ze een trampoline kregen. Dat zou namelijk ideaal zijn voor de momenten dat zij energie teveel hadden en ik juist te weinig. We kochten er een waar een gewicht tot ongeveer 150 kg op mocht zodat ik ook in de gelegenheid was om conditie op te bouwen en met ze mee te spelen op dagen dat het me wel zou lukken. Inmiddels zijn ze bijna 6,5 jaar en hebben we de trampoline al ruim 4 jaar dus deze heeft het geld dan ook zeker al opgebracht. Je zou verwachten dat hun energie aan het einde van de dag op zou zijn maar niets is minder waar. Er zijn wel eens dagen bij dat ze wel wat moe zijn maar vaak kunnen ze nog wel even vooruit terwijl het bij mij echt einde oefening is voor die dag. Aangezien ze samen op een kamer liggen wordt er altijd nog even gekletst en gelachen. Toch zit ik nog altijd op het moment te wachten dat de een aan de ander vraagt of er een monster onder het bed ligt.

Wat ligt er onder je bed?

Nu is het niet zo dat ik dat vroeger bij mijn zus heb gedaan hoor. Nee ik had een andere leuke grap vond ik toen. Ik zei doodleuk tegen mijn zus dat er een man bovenaan de trap stond. Nou, dat heb ik geweten. Een half jaar lang had ik dezelfde bedtijd als mijn jongere zus aangezien zij niet meer alleen naar boven durfde. Mijn grap was ineens niet meer zo leuk vond ik zelf. Toch zijn er veel kinderen die ook zonder flauwe grap bang zijn dat er iets onder hun bed ligt. Lucas en Eva hebben elkaar maar als je alleen op een kamer ligt bestaat de kans dat je van alles hoort en dat is niet leuk. Vaak is dat helemaal het geval als je ineens een eigen kamer krijgt, hoe leuk dat dan ook is. Wat doe je daar dan aan? Lucas en Eva hebben bijvoorbeeld magische monsterspray. Nu weten jullie wel dat ik ook graag boeken zoek die kunnen helpen bij bepaalde ‘problemen’ en uiteraard kwam Uitgeverij Gottmer met de oplossing.

Jan, de Onderbedkijkman (met hulpje)

Gijs ligt op een avond in zijn bed maar hij kan niet slapen. Het is niet zo dat hij ergens last van heeft of teveel piekert maar er is iets anders. Hij dacht, maar dat weet hij dus niet zeker, dat hij een gek geluidje hoorde. Ja, hij weet het zeker en dat geluid gaat zo: tik tik krrrrr. Reden genoeg dus om papa te roepen. Maar papa blijkt toch niet zo’n held te zijn want hij durft niet onder het bed te kijken. Nee, papa heeft een betere oplossing: Hij gaat Jan de Onderhetbedkijkman met zijn hulpje Roger bellen. Jan hoort het verhaal aan en zegt al dat het niet goed klinkt. En dus komen ze er als een speer aan. Als een goed team gaan ze samen aan het werk, Jan en Roger. Uiteindelijk komen ze er achter wat dat geluid veroorzaakt heeft. Zou Gijs daarna weer lekker kunnen slapen?

Jan, de Onderjebedkijkman (met hulpje) is onder andere te koop bij Bol.com.

Auteur: Erik Nieuwenhuis

ISBN: 9789025772062

Uitgeverij: Gottmer

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

2 thoughts on “Recensie “Jan, de onder je bed kijk man (met hulpje)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s