Recensie “100 waanzinnige weetjes over wetenschap”

Linda~ Lucas en Eva zijn twee kinderen die altijd vragen hebben. Het maakt niet uit over welk onderwerp het gaat, ze weten altijd wel een vraag te bedenken. Zo zijn er vragen waar ik best een antwoord op kan geven maar soms hebben ze er een vraag bij zitten.. jeetje dan weet ik niet eens hoe ik het uit moet leggen. En natuurlijk zijn er wel eens vragen waar ik gewoon geen antwoord op weet. Ook dat komt voor want natuurlijk ben ik ook maar eens mens. En dat mama’s superkrachten bezitten dat zal allemaal wel en dat is leuk om te geloven als kind. Het is soms echter net zo eerlijk om toe te geven dat mama’s toch echt niet alles weten. Maar je kunt er dan wel een draai aan geven dat je wel een manier weet om achter het antwoord te komen. Het afgelopen jaar zijn Lucas en Eva al meerdere malen verwend door Uitgeverij Deltas. Zo hebben we al veel geleerd dankzij het Ik ontdek de wereld doeboek. Daarnaast hebben we natuurlijk de grootste lol gehad dankzij het vrolijke duo Max en Mona. De proefjes die in de boeken staan zijn erg leuk om zelf eens uit te voeren. Dat het om een tweeling gaat maakt het voor ons dan weer extra leuk en herkenbaar.

100 waanzinnige weetjes over wetenschap

Dankzij de proefjes van Max en Mona wilden Lucas en Eva ook wel professor worden of onderzoeker zoals ze dat noemden. Des te leuker was het dat ze afgelopen keer wederom verwend werden met een boek dat perfect aansloot bij hun honger naar informatie. Zoals je weet ontdekken wetenschappers elke dag nieuwe dingen. Zijn stellen nu eenmaal vragen waar wij niet eens bij stil zouden staan. Doordat zij dingen onderzoeken en bewijzen leren wij steeds weer nieuwe dingen dus. Dit boek staat bomvol met feiten die onderzocht zijn en bewezen door verschillende wetenschappers. Er staan zeer interessante weetjes in die ik niet wist maar zeker leuk zijn om te weten. Er wordt ten eerste al heel duidelijk uitgelegd wat wetenschap nu precies is. Daarbij worden ook verschillende soorten wetenschap benoemd want het woord wetenschap blijkt een wel heel algemeen begrip te zijn. Lucas en Eva vonden het maar wat interessant om te weten hoe snel de Aarde draait in vergelijking tot andere dingen en dieren. Maar ook de pagina waar je leest waaruit je lichaam opgebouwd is blijkt erg interessant te zijn voor Eva, die later dokter wil worden (en kapster en in het weekend samen met Lucas autospuiter).

Ook voor volwassenen staan er zeker interessante weetjes in. Zo is er een compleet overzicht met betrekking tot geluid. Zo lees je hoeveel decibel het geluid van ritselende bladeren heeft, een militair vliegtuig en zelfs vuurwerk. Er wordt bijvoorbeeld ook uitgelegd hoe een auto op kokosolie kan rijden. Aangezien Lucas en Eva met vlagen helemaal geïnteresseerd zijn in de dood vinden zij het thema over uitsterven erg leuk om te lezen. Uitsterven blijkt namelijk een vrij normaal verschijnsel te zijn. Wat ik persoonlijk erg leuk vond was dat er 2 bladzijden besteed werden aan bruggen. En dat was een van de laatste vragen van Lucas en Eva de afgelopen tijd. Kwam dat dus even op het juiste moment.Zoals je ziet kan ik dit boek zeker aanraden. Dankzij de prijs van 15,95 is het erg leuk en origineel om het iemand cadeau te geven. Het is tegenwoordig toch al zo lastig om een leuk cadeau te bedenken.

Het boek 100 waanzinnige weetjes over wetenschap is verkrijgbaar in de boekhandel en online.

Auteur: Alex E.A. Frith

ISBN: 9789044758665

Uitgeverij: Deltas

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

One thought on “Recensie “100 waanzinnige weetjes over wetenschap”

  1. Pingback: Recensie “100 waanzinnige weetjes over de ruimte” | Lifestyle Mommy's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s