Recensie “Boer Boris heeft het heet!”

Linda~ De afgelopen paar maanden zijn heel apart, bijzonder, frustrerend en van alles en nog wat geweest. Ik heb er geen duidelijke omschrijving voor die er bij past. Wat ik wel weet is dat we ontzettend veel geboft hebben met het weer. Doordat het zo’n goed weer is geweest hebben we best veel buiten in de tuin kunnen zitten en spelen en zijn we regelmatig de bossen in gegaan of hebben we gefietst. Er zijn zelfs best een aantal dagen geweest dat het heel warm was waardoor we lekker het zwembad op hebben gezet en waterspelletjes hebben gespeeld. Dat zorgde natuurlijk voor heerlijke ontspannen dagen waarop we soms zelfs alle ellende even leken te vergeten, al was het maar voor een middagje. We hebben dan ook ouderwets snoep-happen gedaan in zo’n waterteil en waterballonnen gevuld. Al met al hebben we ons de afgelopen tijd toch wel goed vermaakt. We moesten er immers het beste van maken samen.

Zo nu en dan hoorde ik wel eens de uitspraak: Mam ik heb het zo heet! Ja kinderen, het zwembad staat op dus duik er lekker in zou ik zeggen. Natuurlijk had ik de vriezer vol goedkope vrieslollies dus wat dat betreft konden we allemaal vooruit. Lucas en Eva waren overigens niet de enige die het heet hadden. Zowel Boer Boris als zijn dieren hadden het ook ontzettend heet de afgelopen tijd. Van alle dieren waren er een stel die het nog het heetst hadden van allemaal.. De schapen hadden het met hun dikke bontjas natuurlijk nog veel warmer dan de rest. Boer Boris had al gauw de oplossing en verloste de schapen van hun warme vacht. Wie weet kwam al dat wol nog wel van pas 😉

We konden bijna niet wachten op het nieuwe deel van Boer Boris en het was wederom het wachten waard. De serie blijft ontzettend leuk en zorgt er voor dat er in elk thema wel wat te lezen valt. Dit boek is zoals we gewend zijn helemaal op rijm en dat maakt het lezen ook zo leuk vinden Lucas en Eva. Inmiddels lezen ze de boeken van Boer Boris helemaal zelf en ook nichtje Tess en neefje Sem vinden de boeken geweldig. Tante Linda scoort dus vaak punten door een van deze boeken voor te lezen. Onze tante leest de boeken met enige regelmaat voor in haar klas aangezien zij kleuterjuf is. Kortom, heel de familie is fan van Boer Boris.

Boer Boris heeft het heet! is te koop bij Gottmer Uitgevers Groep.

Auteur: Ted van Lieshout

Illustraties: Philip Hopman

ISBN: 9789025773243

Uitgeverij: Gottmer

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s