Spelenderwijs kennismaken met symmetrie

Linda~ Wat is het toch heerlijk om te zien dat onze kinderen zo leergierig zijn. Het is niet zo dat ze van ons de hele dag moeten leren maar ze vragen zelf om opdrachten of bepaalde spelletjes. En dan kijken we samen wat voor leuke activiteiten we kunnen bedenken. Het grappige is dat nichtje Tess al net zo leergierig is als haar grote neef en nicht. Aangezien wij hier thuis heel zuinig zijn op onze spullen en we dat de kinderen ook aanleren kunnen er veel dingen door naar Tess en straks natuurlijk naar haar broertje Sem. Het is erg prettig om te weten dat Jumbo altijd met ons meedenkt met betrekking tot leerspelletjes. Vorig jaar gingen Lucas en Eva aan de slag met het spel Ik leer coderen. Hiermee leerden zij al op een leuke manier kennis te maken met coderen. En dankzij het handige koffertje kunnen we het overal mee naartoe nemen. Ik ben van mening dat de leerspellen van Jumbo van goede kwaliteit zijn waardoor ze tegen een stootje kunnen en lang mee gaan. Hierdoor kun je de spellen weer doorgeven waardoor Jumbo erg duurzaam bezig is. En dat is iets wat wij erg belangrijk vinden aangezien we soms toch al in zo’n wegwerpmaatschappij lijken te leven.

Ik Leer Symmetrie

Nu nichtje Tess ook op school zit vindt ze het extra leuk om te leren en te spelen. Er worden bij de kleuters enkele basisvaardigheden verwacht die Tess gelukkig al goed beheerst. Zo kent ze de kleuren, de letters, de cijfers en ga zo maar door. Laatst schreef ze voor het eerst haar naam, wat was ze trots zeg. Van Jumbo kregen we een heel leuk spel om Tess nog meer uit te dagen want dat is iets wat ook zij nodig heeft en zelf om vraagt. Dit spel zit net als “Ik leer coderen” in een handig koffertje waardoor Tess niet alleen thuis maar ook hier bij mij gezellig kan oefenen. Deze set bevat 3 kartonnen platen met vormpjes in allerlei kleuren en maten. Zodra je deze uitgedrukt hebt kun je ze in de sorteerbakken doen, wat al een leuke startopdracht is. Verder bevat de set 2 kindvriendelijke spiegels die je vast kunt maken met een handige clip. Tot slot vind je in de set nog 40 opdrachten om te doen die verdeeld zijn over 4 verschillende niveaus. Op deze manier blijven kinderen uitgedaagd worden.

Tess vindt het maar wat gezellig als we samen aan tafel gaan zitten want ze weet al wat we gaan doen. Niet precies natuurlijk maar ze weet dat we een spelletje gaan doen. Als ik haar een opdracht geef en uitleg wat ze moet doen gaat ze meteen ijverig aan de slag. Bij de eerste opdracht kijkt ze haar ogen uit want het lijkt wel magie. Ze legt wat vormpjes neer aan de hand van het voorbeeld en als ze in de spiegel kijkt is het ineens een visje. Dat smaakt duidelijk naar meer want ze wil vooruit en is erg nieuwsgierig naar de andere opdrachten. Al gauw heeft ze in de gaten wat de bedoeling is en ze heeft er dan ook veel plezier in. Deze set is ideaal om er bij te pakken, zelfs wanneer je maar heel even de tijd hebt. Zoals ik al zei is de koffer erg ideaal om mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan de momenten dat je een afspraak hebt in een ziekenhuis, bij de tandarts of wat dan ook. Deze koffer neem je makkelijk mee en berg je ook zo weer op. Het formaat is zo dat het in menig handtas of rugzak past. Hierdoor kunnen we dit spel zeker aanraden als cadeautip voor een verjaardag of voor de feestdagen.

Wist je trouwens dat het spel Ik leer symmetrie genomineerd is voor Speelgoed van het jaar en dat je tot 1 november kunt stemmen? Je vindt dit spel terug in de categorie 4 tot 5 jaar.

Het spel Ik leer symmetrie is onder andere te koop bij Bol.com en is een originele cadeautip. Om te zien welke leuke spellen, puzzels en speelgoed Jumbo nog meer heeft raad ik je aan om een kijkje te nemen op de website van Koninklijke Jumbo.

Heb jij al spellen van Jumbo in huis?

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen *

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s