Linda~ Als je me vraagt waar je Lucas en Eva blij mee kunt maken dan is het wel met een wandeling door de bossen. Al vanaf het moment dat ze zelf kunnen lopen en eerder nog komen ze graag buiten. Ze zien er altijd van alles zelfs vaak nog voor ik ze zie. Ze laten je op een manier kijken die je zelf nog niet bedacht hebt. Toen ze kleiner waren werd elk bloemetje, elk insect en elke boom uitvoerig bekeken. Nu ze eenmaal wat groter zijn is het niet heel veel anders behalve dan dat ze meer materiaal nodig hebben. Ze nemen nu graag vergrootglazen en insectenpotjes mee om alles nog beter te kunnen bekijken. Een blaadje is niet zomaar een blaadje meer maar wordt zo bekeken dat ze goed de nerven kunnen zien. Boomstammen worden omgerold om te kijken welke dieren er onder leven. Uiteraard rollen we het daarna netjes weer terug op z’n plaats. Elk seizoen heeft zo z’n eigen charmes en het is lastig om te bepalen welk seizoen onze favoriet is. De lente maakt ons namelijk vrolijk vanwege de nieuwe bloemen en de jonge dieren. De zomer zorgt voor als het goed is voor warmere dagen zodat we heerlijk kunnen wandelen, fietsen en picknicken. De herfst zorgt voor de prachtigste schatten aan paddenstoelen en zwammen. En de winter zorgt er als we geluk hebben voor dat we kunnen genieten van winterpret en mooie winterse foto’s. Nu de kinderen ouder worden willen ze graag opzoeken welke bloemen, planten en dieren ze tegen zijn gekomen en daar gebruiken ze sinds kort hun nieuwe natuurboek voor.
De wondere wereld van de natuur
In het boek kunnen de kinderen zich helemaal verliezen in de verschillende prachtige hoofdstukken. Ze vlogen als eerst naar het hoofdstuk over de bossen aangezien ze daar graag komen. Niet alleen leren ze de verschillende soorten bomen te herkennen, ook leren ze hoe een boom groeit want dat gaat immers niet vanzelf. Eindelijk zien ze hoe een mierenhoop er aan de binnenkant uit ziet en leren ze welke dieren er in het bos wonen. Dat wisten ze al maar ze leren ook trucjes waardoor je meer dieren kunt spotten als je geluk hebt. Het hoofdstuk dat echt onze favoriet is geworden is die van het strand. Daar komen wij altijd helemaal tot rust en dat gebeurt dankzij dit hoofdstuk hetzelfde. Het boek laat alle schatten van het strand zien en we leren hoe de verschillende soorten schelpen heten. Zelf heb ik geleerd dat niet al het groen zomaar zeewier genoemd kan worden want daar zit wel degelijk verschil tussen. Het boek is verdeeld over 8 verschillende hoofdstukken:
- In de tuin
- Op het platteland
- Aan het water
- In het bos
- Aan zee
- In de bergen
- In het zuiden
- Platen
Ondanks dat het hoofdstuk over de zee onze favoriet is blijft het toch lastig om te bepalen wat verder onze favoriete hoofdstukken zijn. Stuk voor stuk zijn ze ontzettend leerzaam en kun je jezelf helemaal verliezen in het boek. Kinderen leren op een leuke manier alles over de bloemen en planten om ons heen. Aan het begin van elk hoofdstuk vind je verschillende opdrachten die je uit kunt voeren. Zo wordt er gevraagd om rond te wandelen in de omgeving van waar dat hoofdstuk over gaat om te zien of je bepaalde dingen kunt vinden zoals planten, groenten, fruit, dieren en nog veel meer. Ook vind je bij elk hoofdstuk een raadseltje. Kun jij het raadsel oplossen? Dit boek is ontzettend interactief en de illustraties door het boek heen maken het een boek om van te houden. We kunnen het iedereen aanraden om dit boek aan te schaffen omdat het plezier bevat voor het hele gezin, de hele klas en iedereen die dol is op de natuur.
De wondere wereld van de natuur is verkrijgbaar in de boekhandel en online.
ISBN: 9789044761641
Uitgeverij: Deltas
* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Leuk en een leerzaam boek. Leuk om ze te sparen!
LikeLike