Recensie “De opblaasbende – Bijna lek!”

Linda~ Nu we bezig zijn met het voorbereiden op de zomervakantie komen we allerlei leuke dingen tegen. Zo hebben we al een aantal spellen gevonden die niet mogen ontbreken op vakantie en thuis. We hebben al heerlijke toiletspullen bij elkaar geraapt zodat we heel de vakantie fris en fruitig ruiken. Daarnaast hebben we nog veel meer op de planning en dus worden er weer verschillende lijstjes geboren. Zo hebben we in de vakantie natuurlijk voldoende tijd om te gaan knutselen en om lekker de natuur in te gaan. De kinderen vinden het nu eenmaal fantastisch om allerlei soorten kriebelbeestjes te zoeken en na te tekenen. Het is alleen maar fijn dat de kinderen zich zo makkelijk vermaken. Het is dan ook grappig dat ze nog steeds regelmatig met een hele groep kinderen buiten spelen. Toch worden ook Lucas en Eva wel eens moe van al dat buitenspelen en hangen ze graag even op de bank te niksen. Wat Eva wel prettig vindt is om er soms een boek bij te pakken en te gaan lezen. Lucas houdt iets minder van lezen maar dit keer hebben we een boek ontvangen dat hij graag leest. Het is een echte aanrader en helemaal in de zomerse sferen dus het past perfect bij de vakantie.

De opblaasbende – Bijna lek!

Nichtje Tess keurde het boek alleen al goed vanwege de mooie flamingo op de kaft. Daar waren wij het volledig mee eens maar het is pas de start van het geweldige boek. Vooraan in het boek worden de 5 verschillende karakters uit het boek voorgesteld. Ze heten niet voor niets de opblaasbende want deze vrienden zijn stuk voor stuk opblaasbare figuren die niet kunnen ontbreken in elk zwembad. Cactus, Flamingo, Donut, Watermeloen en Lynn beleven samen een geweldig avontuur. Hoewel ze op de afdeling van gevonden voorwerpen wonen weten ze een groot feest van het leven te maken. Flamingo heeft de droom om een ster te worden en het lijkt erop dat hij eindelijk zijn kans gaat krijgen. Binnenkort wordt het nieuwe golfslagbad geopend en dat gaat natuurlijk gepaard met een grootse, feestelijke opening. En dat is het juiste moment om beroemd te gaan worden. Alleen hoe pak je dat nu aan? Daar weet de bende wel een oplossing voor en ze bedenken samen een geweldig plan, vinden zij zelf dan. Voor dit plan zullen ze zich wel moeten vermommen en hoewel dat best lastig is als opblaasdieren zijnde heeft Cactus ook daar weer de oplossing voor. In het boek laten ze de briljante vermommingen zien met daarbij de voor- en de nadelen. Helaas verloopt het plan niet geheel vlekkeloos en lijken een stel vreemde vogels roet in het eten te gooien. Deze vogels kende Flamingo nog uit het verleden en bezorgt hem nog steeds nachtmerries. Gaat het de opblaasbende lukken om de droom van Flamingo waar te maken? Het boek leest ontzettend makkelijk en heeft iets weg van een stripboek. Het verhaal is niet alleen makkelijk te volgen, de mooie illustraties maken het verhaal nog leuker dan het al is. Het verhaal staat vol leuke grappen en woordspelingen waardoor je soms krom ligt van het lachen. Kortom, dankzij dit boek kom je echt in de zomerse sferen. Wil je toch liever iets anders voor de vakantie denk dan eens aan Escape School – Het gevaarlijke toverboek of Escape boek – De geheime code van de Grote Kluis.

De opblaasbende – Bijna lek! is onder andere te koop bij kinderboeken.nl en kost nu tijdelijk maar 10,- dus extra leuk voor de vakantie

Auteur: Beth Garrod, Jess Hitchman

Illustraties: Chris Danger

ISBN: 9789493236349

Uitgeverij: Witte Leeuw

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s