Op avontuur: Waterdiertjes vangen

Linda~ Dat onze tweeling vaak buiten te vinden is dat is voor velen van jullie niets nieuws. Overigens waren mijn man en ik vroeger ook bijna altijd buiten maar tegenwoordig schijnt het toch een uitzondering te zijn als kinderen veel buiten spelen. Gelukkig lees ik toch veel berichten en reacties van volgers waarvan de kinderen ook lekker veel buiten spelen hoor, no worries. Aan de andere kant krijg ik ook wel eens vragen voor inspiratie omdat mensen hun kinderen juist bijna niet naar buiten krijgen. En dat terwijl er buiten zoveel leuks te zien is. Wij zijn wat dat betreft inmiddels heel erg verwend geraakt met de mooie boeken en materialen om naar buiten gaan nog leuker te maken. Ons voordeel is dat onze tweeling bijna niks vies vindt en heel graag met hun handen werken en onderzoeken. Wist je trouwens dat dit heel goed is voor kinderen en hun weerstand? Ik volg ZON! Outdoor al een tijdje met veel plezier en dat is niet alleen vanwege de leukste producten in hun webshop ZON! Outdoor. Naast producten waarmee je je zowel binnen als buiten kunt vermaken word je zo nu en dan getrakteerd op een mooie blog met leuke inspiratie. Zo las ik laatst de nieuwste blog over waterdiertjes zoeken en ik werd er meteen enthousiast van. Lucas en Eva vinden het namelijk fantastisch om waterdiertjes te zoeken. ZON! Outdoor heeft een speciale box samengesteld waarmee je perfect waterdiertjes kunt vangen en onderzoeken.

Box Waterdiertjes zoeken

De box is om te beginnen een feestje om uit te mogen pakken, het ziet er zo vrolijk uit. In het pakket vind je natuurlijk een schepnet want dat is wel makkelijk als je waterdiertjes wil vangen. Het netje kun je na het openen van de verpakking makkelijk bewaren. Je vouwt het zo op en bewaart het in de bijgeleverde reisetui zodat het zelfs in je broekzak past. Een doorzichtige emmer is de absolute musthave zodat je de diertjes die je gevangen hebt ook heel goed van alle kanten kunt bekijken zonder dat er een print van een emmer in de weg zit. Wil je een insecten of een plantje dat je tegen komt even apart bekijken zit er nog een mooi loepdoosje bij. Doordat het luchtgaten heeft kan het diertje niet stikken. Wanneer je waterdiertjes vangt is het wel zo leuk om te weten wat je nu precies hebt gevangen. Daarom zit er in deze geweldige box een speciale herkenningskaart met wel 37 verschillende waterdiertjes getekend door Jasper de Ruiter die we kennen van Tringa Paintings, waar we groot fan van zijn hier thuis. Het grappige is dat we laatst een hele week bij familie zijn gaan zwemmen en waar we in het zwembad zo nu en dan ineens een bootsmannetje tegen kwamen. Aangezien het zwembad erg schoon was en chloor bevatte verwachten we dat die was meegelift met een vogel. Op de voorkant van de herkenningskaart zie je de verschillende waterdiertjes voorzien van naam en een nummer. Op de achterkant van de herkenningskaart kun je namelijk terugvinden welk diersoort het is, waar het diertje leeft, hoe het zich voortbeweegt en wat de speciale kenmerken van het diertje zijn. Tot slot vind je in het pakket nog een heel mooi schetsboekje maar dat is er niet zomaar een. Het is een waterproof schetsboek waardoor je tijdens je natuurtochten tekeningen en notities kunt maken over je vondsten zonder dat het verloren gaat doordat er water overheen gaat. Hoe ideaal is dat? Het notitieboek voelt overigens heerlijk aan. Als je de pagina’s voelt merk je meteen dat het geen gewoon papier is, dus mocht je de kans krijgen zou ik het zeker eens voelen.

Naast deze box heeft ZON! Outdoor nog veel meer leuke kadoboxen en andere items die we aan kunnen raden. Zo heb je bijvoorbeeld naast de Box Waterdiertjes zoeken de Box Lekker vissen en het water ontdekken. Of wat dacht je van de coolste items van het merk Huckleberry – by Kikkerland waar je alles kunt vinden wat je nodig hebt om op onderzoek uit te gaan? Natuurlijk kun je er ook terecht voor allerlei leuke items die je nodig hebt voor school. Eigenlijk is deze review te kort om te laten zien hoe enthousiast we zijn over ZON! Outdoor want ik heb zoveel leuke items gezien die ik jullie nog wil laten zien. Hoog op ons wensenlijstje staat nog het boek Alle kinderen naar buiten! Dat is een boek dat ik iedereen, zelfs zonder review aan kan raden. Dat is echt de absolute musthave voor iedereen dus daar zou je zeker mee gaan scoren, zowel bij jezelf als bij de kinderen.

Om te zien wat voor leuke dingen ze nog meer hebben kan ik je aanraden om gauw een kijkje te nemen in de webshop van ZON! Outdoor.

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen *

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s