Beter handletteren dankzij het nieuwe e-book van Raak BEZIG

Linda~ Een tijdje geleden zag ik via de Facebookpagina van Raak BEZIG de oproep wie het leuk leek om een nieuw e-book te testen: namelijk een handletter e-book. De eerste gedachte die in me opkwam was: een e-book? Voor handletteren? Ik ben benieuwd of dat wel zo praktisch is. Tot nu toe was ik namelijk gewend om te oefenen op papier en aan de hand van technieken via filmpjes. En die gedachte maakte dat ik wel heel erg nieuwsgierig werd om het e-book te mogen testen. Het was even spannend maar gelukkig kreeg ik een paar dagen later de bevestiging dat ik aan de slag mocht, joepie!

In het weekend kreeg ik de email met daarin het e-book, hoe leuk was dat. Ik moest alleen nog eventjes wachten voor ik kon beginnen want die dag ervoor was ons kleine neefje Sem geboren. Uiteraard gingen we kijken hoe het met m’n zus en haar gezin was want familie gaat bij ons altijd voor natuurlijk. Wat was de tweeling trots dat ze voor de tweede keer grote neef en nicht geworden waren en wij uiteraard weer trotse oom en tante.

Overdag had ik al een keer stiekem via mijn telefoon gekeken of alles werkte aangezien ik begrepen had dat er wat verrassingen aan het e-book gekoppeld waren. Al gauw was ik zeer zeker verrast en kwam ik tot de conclusie dat alles werkte zoals het zou moeten. Die avond kon ik dan eindelijk aan de slag met het e-book en ik ging er dan ook uitgebreid voor zitten aan de achtertafel met de laptop aan. Mijn man was sowieso erg tevreden want ik geloof dat hij me een paar uur niet gehoord heeft hihi. Nu kon ik op mijn gemak het e-book bekijken en er mee aan de slag gaan. Het bevat namelijk allerlei handige oefeningen om verschillende lettertypes te oefenen in combinatie met verschillende technieken. Deze technieken variëren van schaduw- en diepteletters tot complete quotes. Wat ik de grootste verrassing van het e-book vind en wat ik dan ook totaal niet verwacht had zijn de YouTube-filmpjes die gekoppeld zijn aan verschillende technieken. Bij elke techniek die extra uitleg nodig heeft hoort een handig filmpje die meteen start door op de link te klikken. In deze filmpjes wordt op een rustige en duidelijke manier uitleg gegeven over de techniek. Deze vind ik dan ook zeer zeker een groot pluspunt en zijn zeker een toegevoegde waarde voor het e-book. En ze zijn van meerwaarde voor zowel de beginnende handletteraar als voor de gevorderde omdat je weer een andere kijk op de letters en techniek leert dan die je misschien al gewend was.

Ik kan natuurlijk niet alles uitgebreid vertellen wat ik geleerd heb van dit e-book maar er waren er zeker een paar bij die ik graag met jullie wil delen. Wat heb ik zeer zeker geleerd van dit geweldige e-book:

Op een veel makkelijkere manier mooie letters ‘E’ en ‘S’ te maken

Er is aan het boek een apart filmpje gekoppeld waarin uitleg wordt gegeven over het maken van een mooie letter ‘S’ op een hele makkelijke manier. Sinds die oefening heb ik binnen no time een hele mooie letter S waar het voorheen bij mij nogal eens een heel woord kon verpesten, vond ik dan tenminste.

Sterren tekenen door middel van een handig trucje

Met sterren had ik tot voor kort een soort van haat/liefde-verhouding. Het maakte niet uit wat ik probeerde, het lukte me maar niet om een mooie ster te maken. Althans eentje die ik mooi genoeg vond om op een kaart of bij een quote te tekenen. Mijn idee voorheen om dat op te lossen was om een sterretje uit te ponsen en die dan maar op de kaart te plakken maarja ook dat was geen oplossing aangezien deze toch al gauw weer te groot (of te klein natuurlijk) waren. Dat probleem is gelukkig verholpen want ik heb nu geleerd hoe ik binnen een paar seconden de perfecte ster kan tekenen en die heb ik intussen al heel veel getekend. Zo happy ben ik er mee.

Het lef om zelf quotes te tekenen zonder het natekenen van anderen

Mijn allerbelangrijkste leerdoel die ik dankzij dit e-book behaald heb is dat ik nu het lef heb om zelf te starten. Soms kijk ik nog wel eens op pinterest voor inspiratie wat betreft composities en achtergrond ideeën. Maar het belangrijkste is toch wel dat ik zelf inmiddels gewoon durf te tekenen aan de hand van een zin of tekst die in mijn hoofd verschijnt. En dat is voor mij het allerbelangrijkste wat ik geleerd heb.

Ben ik nu klaar met oefenen en leren handletteren? Oh nee, nog lang niet want er zijn nog voldoende technieken en lettertypes die ik nog extra wil oefenen. Zo blijf ik de ‘aan-elkaar-schrijf-letters’ toch best lastig vinden zoals je kunt zien hieronder in mijn oefenboek die ik gebruikt heb bij dit e-book.

28381306_895527790621149_1964322809_n.jpg

De komende tijd blijf ik vooral lekker oefenen met behulp van dit te gekke e-book. Wil jij net als ik ook aan de slag om extra technieken te leren en om het handletteren een stuk makkelijker te maken? Of wil je ook meer vertrouwen en lef krijgen om zelf aan de slag te gaan? Kies er dan voor om dit e-book aan te schaffen via Raak BEZIG. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om het doe-het-lekker-zelf handletterpakket aan te schaffen, dat is leuk om te krijgen en om het cadeau te doen aan een ander. In dit pakket heb je zoals de naam het al zegt alles wat je nodig hebt om te starten met handletteren, inclusief een handig werkboekje. Wil je nou toch liever een gezellige workshop volgen bij Raak BEZIG neem dan vooral een kijkje in de agenda of er een workshop voor je bij zit.

Dus, mocht je enthousiast en nieuwsgierig zijn geworden naar het e-book, dan kun je dat hier bestellen.

Natuurlijk kun je Raak BEZIG ook volgen via verschillende Social Media om zo geen enkele inspiratie of nieuwtjes te missen:

Facebookpagina

Instagram

Pinterest

12278723_434163876769627_3207469817243050135_n.jpg

Advertenties

‘Muis gaat naar een bruiloft’

Linda~ Een paar maanden geleden viel er een kaart in onze brievenbus: ik ben uitgenodigd voor de bruiloft van een prachtig stel. Lucas en Eva vroegen me wat het was aangezien het er erg bijzonder en vrolijk uitzag. De uitnodiging was voorzien van prachtige en heldere kleuren en dat was ze natuurlijk ook opgevallen. Ik vertelde ze dat ik was uitgenodigd voor een bruiloft en daarop volgde uiteraard de vraag wat een bruiloft dan precies was. Ze hadden al wel eens gehoord dat mensen gingen trouwen, en dat papa en mama samen getrouwd waren wisten ze ook wel, maar toch bleef de vraag wat een bruiloft dan was terug komen.

‘Muis gaat naar een bruiloft’

Heel toevallig kwam laatst de vraag wie het boek ‘Muis gaat naar een bruiloft’ wilde recenseren dus dat leek me heel leuk en toepasselijk voor onze tweeling. Zodra het boek binnenkomt zijn we meteen enthousiast vanwege de vrolijke kleuren die je gewend bent van de voorgaande boeken van Muis. Het boek is mooi geel, de kleur van de lente en is voorzien van veel hartjes tot grote vreugde van Eva die momenteel dol is op hartjes. Op de kaft zie je Muis, met pinguïn en struisvogel die samen besloten hebben om te gaan trouwen. Alle drie hebben ze mooie feestkleding aan om zo het feest nog mooier te maker.
Het boek bestaat uit kortere, duidelijke teksten waardoor het verhaal niet langdradig is maar juist heel simpel. Het meest bijzondere aan het boek vind ik dat alles wat er bij een bruiloft komt kijken besproken wordt inclusief prachtige illustraties. Het begint al met het uitzoeken van feestkleding want dat hoort er natuurlijk bij als je naar een feest mag. En niet alleen Muis, ook de andere dieren hebben hun mooiste feestkleding aangetrokken. Het leuke is dat in het boek echt elk detail van een bruiloft besproken wordt zoals de muziek, openingsdans en bruidstaart. Wat ik erg grappig vind in het boek is dat er vooral ook humor in zit, want Oscar de olifant vindt de bruiloft zo mooi dat hij tranen in zijn ogen krijgt. En zo worden er in het boek ook een paar emoties benoemd die bij een bruiloft komen kijken.

Voor mijn volledige recensie van ‘Muis gaat naar een bruiloft’ verwijs ik je door naar de website van Thuisleven.com.

29187215_905831079590820_95167464437972992_o.jpg

Een persoonlijke tas die ook nog eens goed is voor het milieu (met winactie)

Linda~ Het milieu, dat is iets waar we met z’n allen zuinig mee om moeten gaan willen we het allemaal netjes achterlaten voor onze kinderen, hun kinderen en ga zo maar door. Dat lijkt een standaard riedeltje te worden voor sommige mensen maar wij zijn er ook thuis best wel mee bezig tot een bepaalde hoogte. Het is nu niet zo dat ik thuis op een hometrainer zit zodat mijn man televisie kan kijken, dat gaat dan ook wel weer een beetje ver 😉 Toch willen wij onze kinderen een goede basis mee te geven om lief te zijn voor het milieu. Zelfs door kleine dingen te doen kun je al een groot verschil maken. Wat zijn dan de belangrijkste dingen die wij doen om ons steentje bij te dragen?

Water en stroom

Het verspillen van water en energie vind ik een echte no go. Wederom is het niet zo extreem dat we van alle apparaten de stekkers uittrekken, maar we laten bijvoorbeeld geen lampen onnodig branden. Daarnaast vind ik het ook niet nodig om een hele dag de tv aan te laten staan en al helemaal niet als er toch niemand op dat moment naar kijkt. Ook het laten stromen van water terwijl je je tanden poetst hoor ik vaak maar vind ik totaal niet nodig evenals de douche minutenlang aan laten terwijl je er (nog) niet onder staat. Overdreven lang douchen vind ik pure verspilling waar ik mezelf sporadisch nog wel eens op wil betrappen. Een douchetimer kan hiervoor de oplossing zijn, deze kun je online kopen maar waarschijnlijk ook voor een paar euro vinden bij Action.

Recyclen

We proberen onze tweeling nu al te leren dat het belangrijk is om afval te scheiden en dat zit er al best aardig in ondanks dat ze 4 jaar zijn. Ze weten precies wat in welke bak of zak moet aangezien we plastic, glas, papier, gft en huisvuil scheiden. Een ritje of wandeling naar de glasbak zien ze zelfs als uitje aangezien ze dan vaak mee rijden met hun loopfietsen. Op deze manier laten we ze bewust mee denken wat waar hoort en ook batterijen leveren we netjes weer in.

Plastic tasjes

Dat is bij ons ook een heel belangrijk punt waar we al jaren mee bezig zijn. Tot 2016 kreeg je in elke winkel volop gratis plastic tasjes bij elke scheet die je kocht. In plaats van deze meteen weg te gooien gebruikten wij deze bijvoorbeeld als afvalzakje in de pedaalemmertjes van het toilet en de badkamer zodat deze nog een keer gebruikt werden. Of we gebruikten ze om het glas naar de glasbak te brengen en als de tas nog schoon was gebruikten we deze gewoon opnieuw. De Rijksoverheid is heeft het verbod ingesteld omdat we jaarlijks zo’n 3 miljard plastic tasjes gebruikten en het merendeel belandde daarna als afval op straat en waar nog meer. Plastic tasjes mogen sindsdien niet meer gratis aan consumenten gegeven worden maar deze kunnen gekocht worden. Een jaar na het verbod bleek dat er maar liefst 70% minder tasjes over de toonbank vlogen en belangrijker nog.. Er bleken al ruim 40% minder plastic tasjes als zwerfafval op straat te liggen.  (Bron: Rijksoverheid)

Tegenwoordig maken wij graag gebruik van duurzame tassen zoals tassen van katoen of canvas. Een tijd geleden stuurde Linda van By LM me een hele mooie tas die echt een schot in de roos was! Op de tas stond namelijk #twinmom, ik bedoel maar, die is dus perfect voor me en ik ben dan ook heel blij met dit leuke cadeau. De tas past makkelijk in mijn handtas waardoor ik hem altijd bij me heb en dus geen (plastic) tassen meer hoef te kopen. Om hem te gaan gebruiken voor een tochtje naar de glasbak kan ik niet over m’n hart verkrijgen want dat vind ik dan wel weer heel zonde. Wel gebruik ik hem elke week om mijn zwemspullen in te doen als ik een paar baantjes ga zwemmen in extra warm water om zo toch een beetje in beweging te blijven. Als ik met vriendinnen een knutselavond heb afgesproken of wanneer ik boeken ga lenen bij de bibliotheek gaat ie ook mee want nogmaals, ik ben er heel blij mee.

28535124_899489206891674_204389298_n

Zo’n leuke tas met de tekst #momlife of #twinmom kun je via de website van By LM bestellen voor maar €7,95. Doordat het een mooie prijs is maakt het een ideaal cadeau voor de verjaardag van een (schoon)zus, vriendin, nichtje, noem het maar op. De tas is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren namelijk zwart, naturel en wit.

Natuurlijk kun je voor nog veel meer leuke en originele cadeaus terecht bij By LM. De lightbox is nog altijd erg populair en dus kun je hier terecht voor leuke kaartjes rondom het thema Pasen: Pasen set 1 en Pasen set 2. Ook voor andere thema’s en persoonlijke sets zoals die van het thema Sinterklaas ben je hier aan het goede adres: Lightbox kaartjes. De prijzen hiervoor zijn wederom erg leuk aangezien de bedragen tussen €3,95 en €5,95 liggen dus wat dat betreft is dat weer erg budget-proof.

By LM is echter van alle markten thuis want je kunt er ook terecht voor workshops zowel daar als op locatie. Een aangezien er ook aan de kleinere kunstenaars wordt gedacht kunnen er ook kinderfeestjes gegeven worden zodat je daarmee zeker punten scoort bij de jarige en diens vriendjes en vriendinnetjes.

Ben je nieuwsgierig geworden neem dan een kijkje op de website van By LM. Je kunt ze natuurlijk ook gezellig volgen via Facebook of Instagram.

logo_large

Winactie

En dan komen we nu aan bij het deel wat de meesten van jullie waarschijnlijk het leukst vinden. Namens Linda van By LM mag ik een witte tas met de tekst #twinmom weggeven aan een van onze volgers, hoe lief is dat? Wat mag je doen om kans te maken op deze leuke tas? (Exclusief deze schattige aapjes)

28423209_2061588177497172_5247450768302772646_o

De winactie loopt van dinsdag 20 maart tot en met maandag 26 maart 0.00, daarna proberen we de winnaar zo snel mogelijk bekend te maken. De winnaar heeft 48 uur de tijd om te reageren.

 

Een gezellige middag dankzij Angela

Linda~ Enkele maanden geleden zag ik via Facebook ineens prachtige sieraden voorbij komen die steeds maar in mijn hoofd bleven hangen. Het waren de meest vrolijke en bijzondere die ik tot nu toe gezien had. En dat zeg ik niet om te slijmen, maar als je ze zelf zou zien snap je vast meteen wat ik bedoel. Ik kwam de sieraden tegen op de Facebookpagina van Liefs Angela – Bloemsieraden & Natuurlijke woonaccessoires. Wanneer ik rond kijk tussen de foto’s word ik alweer meteen een stuk vrolijker ondanks het koude en vaak natte weer van deze tijd. Ik zie mooie hangers met vrolijke bloemen die echt passen bij het voorjaar die er hopelijk dan echt eens aan komt. Het mooie vind ik dat je de hangers hebt in allerlei soorten en maten: van kleine en subtiel tot grotere die een echte eyecatcher zijn. Het grappige is dat ik voorheen niet echt een bloemen persoon was qua sieraden. Hier in huis heb ik graag een bos bloemen staan maar sieraden en accessoires met bloemetjes dat is toch niet mijn ding, dacht ik dan tot nu toe. Zo zie je maar hoe je zomaar tegen iets aan kunt lopen waarvan je nooit dacht dat het iets voor jou was.

Hieronder zal ik je mijn top 3 van favoriete sieraden laten zien die ik gezien heb op de pagina van Angela en ik zal je dan meteen vertellen waarom ik ze zo bijzonder vind. (Foto’s: Liefs Angela)

Met een verre voorsprong staan de blaasbloempluisjes op nummer 1 omdat ze voor mij een hele bijzondere betekenis hebben. Deze blaasbloemen zullen mij altijd aan onze tweeling Lucas & Eva doen denken omdat zij echt zo dol zijn op blaasbloemen. Ik besefte het niet eerder maar deze ketting zou echt perfect voor me zijn dus deze staat zeker hoog op mijn verlanglijstje dus hopelijk kijkt Sinterklaas alvast een beetje mee hihi. Op nummer 2 staan de prachtige fel blauwe Korenbloempjes en dat is niet alleen vanwege hun mooie kleur. In onze tuin staan 2 mooie Korenbloemplanten omdat ik echt dol ben op deze prachtige bloemen. Nu is het geval dat toen Lucas en Eva kleiner waren, ik schat rond de 2,5 jaar, ze nogal ondernemend waren in de tuin. Ze waren nogal enthousiast met snoeien zal ik maar zeggen. Op een dag stond er 1 Korenbloempje in bloei en ik was helemaal happy, dus ik liet het bloemetje zien aan onze ondernemers. Komt Lucas even later naar me toe: “Kijk mama, voor jou. Mooi he?” Sindsdien heeft ook dat bloemetje een bijzondere betekenis voor me. En nummer 3, de Verbena, vanwege de prachtig mooie kleur waar ik heel vrolijk van word. Overigens vind ik de kleinste bloemhangertjes heel sprookjesachtig omdat ze zo fijn van formaat zijn.

Vorige maand won ik bij een winactie via de Facebook van Angela twee kaartjes voor het Feel Good & Shop Event afgelopen weekend in Veghel. Samen met mijn moeder heb ik dankzij Angela een hele gezellige middag gehad en heb ik haar kunnen ontmoeten. Wat een leuke en vooral spontane vrouw is ze, echt een schat! Tijdens het Feel Good & Shop Event hebben we onze ogen uitgekeken bij verschillende webshops en hebben we genoten van de heerlijkste geuren die voorbij kwamen. Je vindt er namelijk alles op het gebied van lifestyle, wonen, beauty, sieraden, kinderen en ga zo maar door. En waar geshopt wordt moet uiteraard ook gegeten en gedronken worden. Mocht je willen zien welke leuke webshops je gemist hebt neem dan vooral een kijkje op de website van het Feel Good & Shop Event. Zoals je kunt zien heb ik deze leuke dag meteen een plekje gegeven in mijn bullet journal.

Ben jij na het lezen van mijn favorieten nieuwsgierig geworden naar de andere prachtige creaties van Angela? Ga haar dan zeker volgen om zo niets meer te missen of neem een kijkje op haar website.

Lieve Angela, heel erg bedankt voor de geslaagde middag en ik vond het oprecht leuk om je ontmoet te hebben.

29386993_907486256091969_1993725785898221568_o.jpg

Paas diy: paasei vlechten

Linda~ Over twee weken is het weer Pasen en de voorbereidingen zijn al in volle gang. Ondanks dat Kerst en Halloween mijn favoriete feestdagen zijn is ook Pasen wel een favoriet aangezien we erg vrolijk worden van al die felle kleuren en vrolijke decoratie. Vorig jaar deelden we al een hele leuke diy: DIY-een gezellige tafel voor de paasbrunch.

Naast decoraties voor de brunch zijn we ook elk jaar weer bezig met andere knutselprojecten met de kinderen. Dit jaar hebben de kinderen van mij mogen kiezen wat ze wilden maken. Nu ze naar school gaan weten ze ook duidelijk te vertellen wat ze wel leuk vinden om te maken en wat niet. Dat ze me wilde helpen met een leuke diy voor Pasen was duidelijk maar een keuze maken wat ze nu precies wilden maken was toch best lastig aangezien er zoveel keuze was. Nu scheelt het dat ze op school vast wel het een en ander zullen knutselen in het thema van Pasen. Toch weerhoudt het Lucas en Eva niet om ook thuis te willen knutselen en dat vind ik alleen maar gezellig. Na veel wikken en wegen hebben ze samen uiteindelijk besloten dat ze een paasei wilden vlechten. Het voordeel hiervan is dat het precies aansluit bij wat ze op school leren en dat ze toch ook nog een beetje na moeten denken bij wat ze gaan doen. Kortom, we hebben met deze activiteit meerdere dingen bereikt: de kinderen zijn creatief bezig, we hebben een activiteit die we samen kunnen doen en als extra zijn ze nog eens educatief bezig ook. Wat wil je nog meer op een zondag als het buiten niet al te lekker weer is om buiten te spelen?

Voor de rest van de diy verwijs ik je graag door naar de website van Thuisleven.com.

28450446_897007377139857_1656977385_n-768x576 (1)

Recensie “Boer Boris en de eieren”

Linda~ Eindelijk breekt na een aantal koude maanden de lente aan wat naast de herfst toch echt wel mijn favoriete seizoen is. Het weer lijkt eindelijk wat beter te worden en de temperatuur begint gelukkig wat te stijgen. En dat is maar goed ook want Pasen komt er aan. Dat betekent dus gezellig samen paaseieren zoeken en dan is het wel prettig als de temperatuur een beetje meewerkt.

Met Pasen in zicht is het dus logisch dat ik dit keer kies voor het boek Boer Boris en de eieren. Niet alleen wij, maar ook Boer Boris viert Pasen en uiteraard weer geheel op z’n eigen manier. De kippen van Boer Boris hebben namelijk heel erg hun best gedaan om de allermooiste eieren te leggen zodat Boris deze kan gaan verstoppen. Niet alleen is dit boek weer geheel in rijm, ook wordt de lezer uitgedaagd om daadwerkelijk mee paaseieren te zoeken in het boek. Zo wordt je extra bij het verhaal betrokken waardoor je het verhaal zo lang kunt maken als je zelf wil. Helaas gaat er dit keer in het verhaal wel het een en ander mis en wordt er hulp gevraagd van de lezer waardoor je dus nog een keer bij het verhaal betrokken wordt. Uiteindelijk komt alles natuurlijk weer helemaal in orde dankzij jouw hulp! Dit boek vind ik dan ook erg leuk en vrolijk om te mogen lezen. Zoals je gewend bent bestaat het boek uit kortere stukjes, aangevuld met prachtige en vrolijk gekleurde illustraties.

Voor de rest van de recensie verwijs ik je door naar de website van Stichting Pretletters.

9200000051724677

Voorbereiden op Nationale Pannenkoekendag met deze lekkere recepten en tips

Linda~ Tegenwoordig lijkt het wel of er bijna overal een dag voor verzonnen wordt en zo is het morgen dan Nationale Pannenkoekendag. Op zich zijn er ergere dagen die ze kunnen verzinnen want een pannenkoek op z’n tijd gaat er wel in. Hoewel onze tweeling daar regelmatig anders over denkt. Ze vinden pannenkoeken niet vies, maar echt dol zijn ze er ook weer niet op, behalve dan de pannenkoeken van een goede vriend van ons, Pieter. Op de een of andere manier zijn deze toch wel bijzonder, en die mening kan ik zeker delen want ik was altijd van de standaard pannenkoeken. Alleen wat poedersuiker mocht op mijn pannenkoek, niet meer niets minder. Met champignons en andere rare fratsen hoefde je bij mij al helemaal niet aan te komen op mijn pannenkoek tot het moment dat onze vriend dus een heerlijke pannenkoek voor me maakte met oa champignons erin. Ik wist niet wat ik proefde zo lekker, een hele boterham dat wel maar toch. Sindsdien heb ik zelfs het lef om nieuwe dingen te proberen met pannenkoeken haha. Maar goed, vandaag wil ik je alvast wat inspiratie geven die ik weer van anderen kreeg om jou morgen ook een lekkere Pannenkoekendag te bezorgen.

Het zal je niet verbazen dat onze collega Marieke van Thuisleven een heerlijk recept voor je heeft. Zij heeft voor jou het recept voor Sinterklaaspannenkoeken dat wel, maar dat mag de pret niet drukken toch?

Van Yvonne kreeg ik een heerlijk recept voor mensen met koemelkallergie en dat recept is afkomstig van Joyce van Taste our joy! Omdat hier vast heel veel mensen naar op zoek zullen zijn deel ik het recept hieronder.

Wat heb je nodig? (voor ongeveer 10 pannenkoeken)
– 500 gram bloem
– snuf zout
– zakje vanillesuiker of vanille extract
– 2 eieren
– 500 ml water

Hoe maak je het?
Doe de bloem met de eieren, zout, vanille in een kom en mix door, giet er telkens een beetje water bij en blijf mixen. Net zolang totdat je een mooi beslag hebt. Makkelijker kan bijna niet! Dan bakken in olie in de pan, beide kanten mooi bruin en laat ze je smaken. Wij maakten een bananen pannenkoek, ook lekker met een paar stukjes aan de zijkant.” (Bron: Taste our joy!)

Overigens hebben zij nog veel meer heerlijke recepten voor je die je zeker voldoende inspiratie geven en die je dan ook echt niet mag missen! Kijk dus eens om te zien met wat voor lekkers jij je gezin kunt verrassen.

cropped-logoheaderzonderachtergrond.jpg

Ook onze goede vriendin Soraya die in Turkije woont dacht met ons mee en zij verrast haar zoontje altijd met bananen havermout pannenkoekjes en heeft het volgende recept voor je. Dit heb je nodig: 3.5 bananen(liefst rijp), 3 eieren en een beetje kaneel. Je voegt wat havermeel toe en mixt het met de staafmixer door elkaar.

Kristy had voor ons een variatietip voor heerlijke hartige poffertjes want hee pannenkoeken, poffertjes, het is jouw feestje morgen he. Alle ingrediënten die je normaal lekker vindt op je pizza snijd je klein en mengt deze door elkaar. Je doet een halve portie poffertjesbeslag in een vakje, doet er het pizzamengsel op en dan de rest van het poffertjesbeslag. Je draait ze om en voor dat je ze eruit haalt strooi je er wat kaas op. Tadaaa! Zo krijg je dus verrukkelijke hartige pizzapoffertjes.

Tot slot kregen we van Harrie de tip van een pannenkoek van boekweit met een eitje en rozijnen erin en gebakken appel. Je kunt dit nog afmaken met honing en poedersuiker.

Een eerlijk is eerlijk, ik kreeg nog twee tips van een stel lollige heren waarvan ik twijfelde of ik ze wel toe moest voegen. Nu ik even nagedacht heb voeg ik ze juist toe om te zien wie het artikel echt leest van m’n vrienden 😉 Frank vond het namelijk echt even benoemenswaardig dat zijn vrouw een pannenkoek was, gelukkig voor hem en z’n vrouw kennen wij hen al langer dan vandaag. Daarnaast had mijn oom Frans nog DE tip voor mensen die eens willen lachen op Pannenkoekendag dus die gaf Peter Pannenkoek als tip 😉 Tja ze kunnen niet zeggen dat ik niets met de tips doe toch?

Heb jij nog heerlijke recepten voor pannenkoeken?

pancakes-3013069_1280.jpg

(Foto: Pixabay)