Een simpele Rudolf DIY

Linda~ onze tweeling is net als ik dol op knutselen en dat doen we dan ook met grote regelmaat. Dit keer hebben we even zitten rommelen tussen onze voorraad knutselmaterialen en op Pinterest gekeken wat nu leuk was om te gaan maken. Aangezien Lucas en Eva Rudolf helemaal geweldig vinden en het grappig vinden om te knutselen met wc-rolletjes ligt het voor de hand dat we dat gaan combineren.

25286865_860499130790682_1324570540_n

Wat heb je nodig voor deze simpele DIY:

 • 2 of meer wc-rolletjes of een keukenrol die je doormidden knipt
 • Bruin papier of karton
 • Wiebeloogjes, maar het kan ook met zwarte stift
 • Potlood
 • Schaartje
 • Rode neus
 • Dubbelzijdige tape, plakband of lijm net wat jij prettig vindt

Al eerste teken ik op het bruine papier de vorm van een gewei en knip deze uit. Vervolgens gebruik ik deze in ons geval nog 3x als mal voor de andere takken van het gewei. Ik plak er de dubbelzijdige tape op zodat de kinderen de geweitjes zelf op kunnen plakken aan de binnenkant van het rolletje. Dan doe ik de tape op de neus en laat ik de kinderen weer zelf de neus opplakken. Als laatste herhaal ik dit met de wiebeloogjes en ze zijn de koning te rijk dat ze deze ook weer zelf op mogen plakken zodat het echt hun zelfgemaakte rendier is.

Zo zie je maar dat de leukste kerstknutsels helemaal niet moeilijk zijn en dat je veel materialen zelfs misschien al in huis hebt.

25323844_860499190790676_1585948760_n.jpg

Advertenties

Stuur jij een kerstkaartje naar eenzame ouderen?

Linda~ In Nederland zijn er meer dan 4,1 miljoen 55-plussers, maar wist je dat daarvan ruim 1 miljoen mensen zich eenzaam voelen? Van de ruim 2,9 miljoen 65-plussers voelen ruim 900.000 mensen zich eenzaam. En dat is een groot aantal, vooral zo met de feestdagen voor de deur. Eigenlijk kunnen wij daar allemaal samen iets aan veranderen door een klein gebaar. Een gebaar dat binnen een paar seconden gedaan is maar wat voor de ouderen een groot verschil maakt.

Door het hele land worden acties georganiseerd om ouderen zich minder eenzaam te laten voelen, zo ook Savant Zorg uit Helmond. Ook zij willen naar aanleiding van de landelijke actie “kaartje voor onze ouderen” een bijdrage leveren voor de ouderen op de locaties van Savant Zorg, maar ook de bewoners in de wijk waar zij zorg leveren.

Ik wil hiermee iedereen graag oproepen om mee te doen en een kerstkaartje te sturen naar eenzame ouderen. Lijkt dit je wat kijk dan op de foto hieronder of de link hierboven wat jij kan doen om eenzame ouderen een extra leuke kerst te bezorgen.

24991131_507014853019247_176510308674021923_n.jpg

Alvast heel erg bedankt namens Savant Zorg en de ouderen die we gaan verblijden.

Kerstbrunch in Kasteel Helmond en nog meer leuke activiteiten

Linda~ Zoals velen van jullie weten is het Kasteel van Helmond tot ruim een week geleden nog het Kasteel van Sinterklaas geweest en hing er een zeer gezellige sfeer in en rondom het Kasteel. Sinterklaas is nog maar net vertrokken naar Spanje en er zijn alweer nieuwe activiteiten te doen in het Kasteel van Helmond.

Zondag 17 december 12.00 – 15.00 Kerstbrunch

Deze zondag kun je gezellig samen met je gezin genieten van een speciale Kerstbrunch op een wel heel bijzondere plek, namelijk het Kasteel van Helmond. Volwassenen betalen 19,50 per persoon en voor kinderen betaal je 12,50 per persoon. Deze heerlijke brunch wordt verzorgd door het team van Welkom Thuis, wat voorheen bekend was als Brownies & Downies. Aangezien wij er zelf eens genoten hebben van een heerlijke high-tea kan ik je zeker aanraden om gebruik te maken van deze brunch als je de kans hebt. Een leuke bijkomstigheid is dat je naast de brunch gratis toegang hebt tot het Kasteel, dus als je altijd al eens binnen hebt willen kijken is dit je kans. Het reserveren van deze kerstbrunch kan via kasteelverhuur@helmond.nl

24862368_1465683600209432_617914967320126951_n.jpg

Zaterdag 23 december 2017 tot en met zondag 7 januari 2018: Bezoek het Kasteel

Naast de speciale Kerstbrunch is er tijdens de kerstvakantie ook nog van alles te doen in het Kasteel van Helmond. Zo kun je meespelen met Middeleeuwse spellen op het voorplein van het Kasteel of je kunt gaan speuren door de kelders van het Kasteel en de prachtige balzalen. Daarnaast kun je genieten van de verschillende verhalen die verteld worden door kasteelvrouwen en winterverhalenvertellers. Ik zal de activiteiten onder elkaar zetten met de bijbehorende tijden en data (Bron: Museum Helmond) Let op: de onderstaande activiteiten zijn zonder een museumticket. Wel is er een speciale Kerstactie waarbij een vriendje of vriendinnetje van jouw kind gratis mee naar binnen mag. Dat geldt voor kinderen in de leeftijd t/m 12 jaar. Download de Flyer.

Speel mee met middeleeuwse spellen op het voorplein

Te doen in het weekend van 12.00-17.00 uur en van dinsdag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur. Deze activiteit is gratis exclusief een museumticket.

Ga speuren door de kelders van het kasteel en bezoek de prachtige kasteelzalen!

Deze activiteit is gratis exclusief een museumticket en geschikt voor verschillende leeftijden. Te doen in het weekend van 12.00-17.00 uur en van dinsdag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur. Ook krijgen kinderen een attentie mee naar huis.

Luister naar de kasteelvrouwen… zij vertellen je spannende kasteelverhalen!

Deze activiteit is gratis exclusief een museumticket, te doen op 27, 28 en 29 december en op 2,3,4,5 januari tussen 13.00 en 15.30 uur.

Heb jij al eens gehoord van winterverhalenverteller Gast Fantast?

Ga er maar eens lekker voor zitten in de sfeervolle, warme en knusse kasteelkamer en luister naar deze man vol fantasie. Gast Fantast vertelt over winterse verhalen uit zijn groot prentenboek.

Kom samen met je familie (gratis) luisteren op 28 en 29 december en 3 en 4 januari tussen 13.00 en 16.00 uur. De activiteit is gratis exclusief een museumticket.

Kom kunst kijken in de expositie over Constantin Meunier

Onder begeleiding van een rondleidster kom je alles te weten over de prachtige beeldhouwwerken en schilderijen die de Belgische Constantin Meunier maakte aan het einde van de 19e eeuw. Je kunt in deze rondleiding ‘instappen’ op 29 december en 5 januari om 11.00 uur en op zondag 31 december en 7 januari om 14.30 uur. Locatie: Kunsthal Helmond, F.J. van Thielpark 7. De instaprondleiding kost €2,00 per persoon exclusief een museumticket. 

Bezoek Kasteel Helmond en beleef het kasteelverhaal

Te doen op zondag 31 december en op zondag 7 januari om 14.30 uur. De instaprondleiding kost €2,00 per persoon exclusief een museumticket. De rondleiding wordt afgesloten in de kasteelzaal die is ingericht als woonverblijf van kasteelheer Wesselman van Helmond. En die voor de gelegenheid is gehuld in kerstsferen. Wat een prachtig gedekte Kersttafel!

‘Proef’ Kerst in het Kasteelcafé met:

* pannenkoek met sneeuwbal

* chocofondue voor het hele gezin (min. 2 personen)

* cake lolly’s versieren (gratis,1 per kind bij horecabesteding)

glühwein

* warme chocolademelk met slagroom

24993003_858294071011188_306237003_o.jpg

Het hele jaar door worden er leuke activiteiten georganiseerd in en rondom het Kasteel van Helmond. Houd hiervoor zeker de website van Museum Helmond in de gaten!

Of volg ze via FacebookInstagram of Twitter.

Museum Helmond heeft twee locaties:

Kasteel Helmond

Kasteelplein 1
5701 PP Helmond / info@museumhelmond.nl

Kunsthal Helmond

F. J. van Thielpark 7 5707 BX Helmond / info@museumhelmond.nl

Openingstijden:

Kasteel Helmond & Kunsthal Helmond:
Dinsdag tot en met vrijdag: 10.00 tot 17.00 uur
Zaterdag, zondag en feestdagen en Koningsdag: 12.00 tot 17.00 uur
Gesloten: Nieuwjaarsdag, carnaval (zaterdag t/m maandag), 1e Paasdag, 1e Kerstdag. Tel.: 0492-587716.

DIY Kerstdecoratie boomschijven

Sinterklaas is zojuist in het land maar ondertussen ben ik al volop bezig met het voorbereiden van kerst. Sinds half oktober zijn de kerstshows in verschillende tuincentra door heel Nederland alweer in volle gang. De ene show is nog mooier en uitgebreider dan de andere maar bij elke show zie ik wel nieuwe ideeën waar ik iets in zie qua diy’s. Zelf wissel ik nogal graag wat betreft het thema van onze kerstboom en andere decoratie. Niet zozeer dat ik het complete assortiment vernieuw want dat zou nogal een duur grapje zijn. Ik probeer elk jaar dezelfde decoratie te gebruiken alleen dan op een totaal andere manier zodat het net lijkt alsof ik toch iets nieuws heb. Op deze manier kun je jezelf een heleboel onkosten besparen.

Dit jaar zag ik echter iets dat ik heel leuk vind maar waar ik zelf dan totaal nog niets van had. Ik zag namelijk kerstdecoratie in de vorm van boomschijfjes en deze leken me namelijk geweldig. Nouja, tot ik de prijs zag want toen was ik spontaan genezen. Eerder dit jaar, of misschien is het zelfs wel vorig jaar geweest heb ik een netje gekocht met een aantal boomschijfjes erin voor een leuke prijs. Daar wilde ik iets leuks mee gaan maken of ter decoratie alleen had ik er nog geen inspiratie voor gevonden. Na een bezoek aan verschillende kerstshows vond ik het tijd worden om er mee aan de slag te gaan en mijn eigen decoratie te gaan maken zodat het qua kosten leuk zou blijven. Wederom opende ik mijn beste vriend Pinterest en ging ik op zoek naar inspiratie voor tekst op de schijfjes. En eigenlijk is dat heel overbodig aangezien je er elke tekst op kunt maken die je maar wil. Uiteindelijk heb ik er een heel leuk project van gemaakt dat ik graag met je wil delen.

Voor de rest van deze simpele DIY verwijs ik je graag door naar de website van Thuisleven.com.

The coffee tag!

Linda~ Vorige week zag ik een leuke coffee tag op de blog Little Origin van de altijd gezellige Essma. Zij woont met haar gezin in Frankfurt en schrijft over hoe zij daar als Nederlanders leven. Ik geniet vooral van de heerlijke gerechten die zij regelmatig voorbij laat komen op haar Instagrampagina. Daarnaast kun je lezen over haar leven als moeder, haar afvalrace en haar avonturen onderweg naar de halve marathon. Natuurlijk heeft Essma nog veel meer leuke dingen om met je te delen dus ik raad je aan om haar zeker te gaan volgen, al is het minstens voor je dagelijkse dosis gezelligheid.

1.Wanneer dronk jij je eerste kopje koffie en hoe smaakte dat?

Ik dronk mijn eerste kop koffie tijdens mijn eerste stage in de ouderenzorg. Tot dan toe had ik het nog niet geprobeerd maar het kostte me veel moeite om een paar keer in de week om zes uur op te staan om te gaan werken. Niet dat ik een uitslaper ben, maar zes uur was dan ook weer het andere uiterste. De eerste keer dat ik koffie dronk weet ik nog dat ik echt een beetje gruwelde. Later stelde ik het bij door wat suiker en melk toe te voegen en sindsdien hoort koffie er een beetje bij.

2. Met wie drink je graag koffie?

Ik drink graag koffie met mijn moeder als ze me komt helpen met de zorg voor onze tweeling aangezien dat lichamelijk soms te zwaar voor me is. Daarnaast kan ik echt genieten van een kop koffie met vriendinnen. Even gezellig bijkletsen en een moment voor ons zelf.

3. Op welke momenten van de dag drink je koffie?

Mijn dag begint met koffie aangezien ik dat echt nodig heb om even wakker te worden. Vooral sinds de kinderen geboren zijn heb ik dat nodig hihi. Daarnaast vind ik het ook heerlijk om aan het begin van de avond nog een kopje koffie te drinken.

4. Wat is je favoriete koffievariant?

Thuis drink ik vaak koffiepads, en dan mokka-koffie. Maar mijn echte favorieten zijn toch echt Cappuccino en Latte Macchiato 😀

5. Wat is favoriete koffiemerk?

Mijn favoriete koffie is Dolce Gusto koffie. Dat is pure verwennerij voor me en die koop ik dan niet vaak. Inmiddels heb ik ontdekt dat zowel Lidl als Action ook heerlijke koffie verkopen voor in mijn Dolce Gusto apparaat zodat ik vaker een verwenmoment voor mezelf heb.

6. Probeer je vaak nieuwe soorten of smaken uit of blijf je bij een merk?

Ik probeer regelmatig nieuwe soorten uit, vooral met een aanbieding of gratis product vind ik het ideaal om te proberen of het wat voor me is. Zo ontdek je nog eens wat nieuws.

7. Heb je aparte soorten/smaken in huis voor visite?

Nee, in principe drinken we lekker allemaal dezelfde soort koffie. Het is niet zo dat ik de Dolce Gusto bijvoorbeeld alleen maar voor mezelf houd of alleen maar voor het bezoek.

8. Waar koop jij je koffie?

Bij de supermarkt of via een mega aanbieding online, maar dat is alweer een tijd geleden.

9. Hoe drink jij je standaard kopje koffie?

Ik drink ’s morgens standaard een kop mokka koffie met suiker en melk. In de avond als ik zit te bloggen, kaarten maak of bezig ben met handlettering wil ik mezelf nog wel eens verwennen met een Dolce Gusto.

10. Wat vind jij het lekkerst bij de koffie?

Een plakje cake of een bonbon hihi.

11. Een gemene: nooit meer koffie of nooit meer thee?

Dat is echt een hele gemene. Ik kan namelijk net zo genieten van een kop heerlijke thee, misschien zelfs nog wel meer dan van koffie. Hmmm twijfel, nou ik denk dat ik dan toch kies voor nooit meer koffie. Een kop thee kan ik echt van genieten, vooral sommige smaken kunnen me in gedachten even helemaal wegtoveren van alles.

Ik ben heel erg benieuwd hoe jij je koffie drinkt.

coffee-2306471_1280.jpg

(Foto: Pixabay.com)

Recensie: ‘Taken’ – Seizoen 1 op dvd

Linda~ Nu het buiten een stuk kouder wordt is het heerlijk om ’s avonds met een deken op de bank tv te kijken. Wij houden er van om samen een film te kijken of een hele serie te volgen. Helaas is het dan wel eens een probleem welke serie we gaan volgen aangezien mijn man niet echt van de vrouwenserie’s is en ik niet altijd dolgelukkig word van films waarin van het begin tot het einde alleen maar gevochten en geschoten wordt. Nu hebben we echter een serie gevonden die voor ons beiden er leuk is om te volgen: Taken.

‘TAKEN’ SEIZOEN 1

De serie Taken is de voorloper van de films Taken met Liam Neeson en daarvan verschenen de films ‘Taken’ (2008), ‘Taken 2’ (2012) en ‘Taken 3’ (2014). Bryan Mills, gespeeld door Clive Standen speelt de hoofdrol in de serie en is een voormalige groene baret in het Amerikaanse leger. Tijdens de serie komt de jongere zus van Mills te overlijden door een wraakactie van een Argentijnse terrorist en drugsbaron waardoor hij een flink trauma oploopt die hij tijdens de rest van het seizoen moet zien te verwerken. Zijn hoofddoel tijdens deze zeer spannende afleveringen is vooral wraak nemen op de Argentijnse terrorist die de dood van zijn zus op z’n geweten heeft. De CIA geeft Mills de keuze om zich bij hen aan te sluiten zodat zijn zus niet voor niets gestorven is. Per aflevering groeit hij meer naar zijn nieuwe team toe en samen krijgen ze steeds de lastigste opdrachten die het zeer de moeite waard maken om naar te kijken.

Voor de rest van de review verwijs ik je graag door naar de website van Thuisleven.com.

9200000082256023.jpg

SINTERKLAAS MOMMY-TAG

Linda~ Gisteren zag ik bij mijn gezellige collega-blogger Laura, bekend van haar blog Altijd Mama een hele leuke tag. Uiteraard in de stijl van Sinterklaas, want hoe viert ze dat eigenlijk? Dat kun je lezen in haar Sinterklaas Mommy-tag. Laura blogt over haar leven als mama, vrouw en nog veel meer onderwerpen die daar bij komen kijken. Nu zal ik zelf deze tag invullen en met je delen.

 1. Ga je met de kinderen naar de intocht?
  Nee ik ga bewust niet naar een intocht van de Sint gewoonweg vanwege het feit dat ik niet zo lang kan blijven staan. En zelfs als ik in de rolstoel mee zou gaan is het niet ideaal omdat ik totaal niet kan zien waar de kinderen zijn in zo’n mensenmassa en ik dus niet snel ben in m’n rolstoel. vandaar dat we de intocht lekker thuis op tv kijken.
 2. Schoen zetten en hoe vaak?
  De kinderen zetten hier ongeveer 3 a 4 keer hun schoen en krijgen er dan een kleinigheidje in. Aangezien ze 5 december jarig zijn is het leuk om verspreid no wat kleine cadeautjes te krijgen in plaats van alles op 1 dag.
 3. Zelf pepernoten bakken?
  Samen pepernoten bakken vinden Lucas en Eva het leukste dat er is dus dat doen we dan ook elk jaar. Dit jaar hielp hun nichtje Tess van anderhalf jaar mee maar die stopte het uiteraard meteen in haar mond dus dat was geen aanrader hihi.
 4. Wat staat er op het verlanglijstje van je kind?
  Eva had er maar 1 dingetje op taan en dat was een speldje voor Zielepiet zodat ze weer vrolijk zou worden, verder hoefde ze eigenlijk niets. Haar broer vroeg ook niet veel aangezien hij maar 2 auto’s vroeg en een autotransportwagen. Tot zijn grote geluk heeft de Sint die ook gebracht samen met wat meer cadeautjes voor hun allebei en hun nichtje Tess.
 5. Versier jij je huis met Sinterklaas versiering?
  Elk jaar aan we gezellig aan de knutsel om de mooiste creaties te maken. De kinderen versieren wat en ikzelf ga natuurlijk ook aan de slag en die diy’s zal ik nog onderaan de blog zetten zodat je volgend jaar op tijd kunt beginnen hihi.
 6. Je favoriete Sinterklaas lekkernij?
  Gevulde speculaas kun je me echt ’s nachts voor wakker maken, helaas denken mijn darmen daar anders over en zal ik het met mate moeten eten. Aan de andere kant beter iets dan niets.
 7. Welke chocolade letters koop je?
  Ik koop er zelf geen omdat er altijd wel collega’s van mijn man zijn die chocoladeletters meegeven. Dus wij zijn elk jaar wel voorzien van letters.
 8. Sinterklaasfeestje: zelf organiseren of bezoeken?
  Dit jaar is mijn zus met haar vriend en kindje geweest en zoals altijd wordt het klein gevierd omdat wij geen grote familie hebben. Op Tess na hebben Lucas en Eva ook geen neefjes en nichtjes. Volgend jaar komt er overigens wel een neefje bij 😀
 9. Welk Sinterklaasliedje wordt er bij jou thuis het meest gezonden?
  Sinterklaas kapoentje en Sinterklaasje Bonne Bonne Bonne. Mar sinds een paar dagen ook van 4 pieten op het dak, die hebben ze op school geleerd tijdens de wenochtenden
 10. Schrijf je Sinterklaas gedichten?
  Wij hebben nu al een paar jaar een surprise meer gedaan dus ik hoef niet meer echt te schrijven. Hooguit als ik aan een leuke winactie mee doe en er specifiek om gevraagd wordt.
 11. Sinterklaas doet zijn inkopen het hele jaar door, vlak voor of tijdens Sinterklaas?
  Sinterklaas sprokkelt hier het hele jaar door omdat je dan vaak de leukste aanbiedingen ziet. Net voor de verjaardag van Lucas en Eva wordt alles toch even net wat duurder al beweert men dat dat niet zo is 😉
 12. Samen met de kinderen een Sinterklaas knutselwerkje maken?
  Absoluut! De kinderen zijn dol op knutselen en dat hebben ze van geen vreemde dus wij knutselen wat af hier.
 13. Vind je cadeautjes inpakken leuk?
  Ja hoor, alles wordt hier met veel liefde ingepakt, zelfs tot de labels aan toe wordt het versierd 🙂
 14. Met wie vier je pakjesavond?
  Wij hebben tot nu toe met de kinderen steeds sinterklaas gevierd met mijn zus en haar vriend.
 15. Waar kan Sinterklaas de leukste schoencadeautjes shoppen?
  Action, Lidl en deze Sinterklaas laat zijn winactie-Piet het hele jaar door op winacties voor de leukste schoencadeaus 😉
 16. Kijk je samen met het gezin naar Sinterklaas op televisie?

  Jazeker, dat vinden ze erg gezellig met wat lekkers erbij en een dekentje haha. van wie zouden ze dat toch hebben?

 17. Wat is je leukste herinnering aan Sinterklaas?
  Het Kasteel van Sinterklaas vorig jaar in Helmond was echt magisch en de kinderen en wijzelf keken onze ogen uit. Dus dat is zeker een aanrader om eens te gaan kijken.
 18. Het Sinterklaasfeest moet een traditie blijven
  Vind ik wel! Wij hebben die traditie vroeger a;l mogen hebben er veel van genoten en dat gun ik onze eigen kinderen alle andere kindjes ook.
 19. Wat vind je leuker, Sinterklaas of Kerst?
  Sinterklaas vind ik een leuke periode maar de kerst is echt mijn favoriet vanwege de sfeer en versiering. de kerstlampjes zorgen dat ik me helemaal happy en warm van binnen voel.
 20. Ben je blij als het 6 december is?
  Ja toch wel, dan kan ik namelijk mijn kerstboom gaan zetten en begint de fijne periode 😀

Hieronder zet ik al mijn Sinterklaas-diy’s voor je op een rij:

DIY raamdecoratie Sint en Piet

Sinterklaas raamdecoratie DIY

DIY drinkpakjeshouder decoratie intocht

Lowbudget sinterklaasdecoratie

Hoe vier jij Sinterklaas? Als je deze tag invult tag je me dan even? Ik ben namelijk erg benieuwd.

23846227_851937271646868_1383940388_n.jpg