Gratis gezondheidscheck voor je huisdier bij Intratuin Veghel

Linda~ Als je een huisdier hebt wil je daar natuurlijk goed voor zorgen en wil je het allerbeste voor je kleine (of grote) vriend. Helaas kunnen de kosten van een bezoekje aan de dierenarts behoorlijk oplopen. Een basisconsult kost namelijk al gauw 31,- zonder dat er iets bijzonders gebeurt. Aangezien iedereen steeds meer op de kleintjes moet letten denkt Intratuin Veghel graag met je mee. Daarom organiseren zij zaterdag 24 juni van 12.00 tot 17.00 een gratis gezondheidscheck voor je huisdier.

gezondheidscheck_24_juni_600

Deze zaterdag wordt je huisdier als je even langskomt door een vakbekwame dierenarts assistente gecheckt op zijn gezondheid. Niet alleen honden en katten zijn welkom. Alle dieren dus ook konijnen, cavia’s en andere knaagdieren zijn welkom. En voor de dieren die zo dapper zijn om even langs te komen voor een gezondheidscheck ligt er natuurlijk een presentje klaar.

Deze check bestaan uit vaste onderdelen zoals onder andere:

 • Huid
 • Vacht
 • Ogen
 • Oren
 • Gebit, wanneer je hond een slecht gebit heeft zal hij meer moeite hebben met kauwen en slikken. Vandaar dat een goede gebitsverzorging bij huisdieren net zo belangrijk is als bij jezelf.
 • Gewicht, een goede voeding is erg belangrijk voor dieren en daardoor ook het gewicht. Door overgewicht bestaat er namelijk een verhoogd risico op ziekten.

Het adres:

Intratuin Veghel
Heuvel 11
5463 XB Veghel
0413-350816

info@veghel.intratuin.nl

Mocht je deze dag niet kunnen en heel graag zo’n gratis gezondheidscheck willen laten doen, kijk dan of en dierenkliniek bij jou in de buurt zo’n service heeft. Zo biedt Dier en Dokter gratis gezondheidscheck-ups voor honden en katten. “Voorkomen blijft beter dan genezen. Ook bij huisdieren. Goede preventieve zorg maakt dat uw dier in topconditie blijft en dat eventuele gezondheidsproblemen zo vroeg mogelijk worden opgespoord en behandeld.” 

Voor uw hond:
• puppyconsult
• juniorconsult
• seniorconsult
• gezondheidscheck up’s door assistentes
• slimfit (om verantwoord af te vallen)
• gratis gebitsprogramma

> Voor uw kat:
• kittenconsult
• seniorconsult
• gezondheidscheck up’s door assistentes
• slimfit (om verantwoord af te vallen)
• gebitscheck-up’s

Daarnaast bieden zij ook speciale Castratiedagen aan waarop je je huisdier kunt laten castreren tegen een voordeliger tarief.  Meer informatie over deze Castratiedagen vind je op de website. Een als laatste om te laten zien dat ze echt met je meedenken kun je je huisdier voordelig laten chippen tijdens het Vaccinatie spreekuur.

Dier en Dokter heeft hun praktijken op de volgende locaties:

Helmond

Boerhaavelaan 66
T. 0492 – 540 953
Ma-Woe-Vr: 9-18 uur
Di-Do: 9-19 uur

Mierlo

Geldropseweg 8a
0492-599559
Ma-Woe-Vr: 9-19 uur
Di-Do: 9-18 uur
Za: 9-12 uur

10991343_1076799059011525_6852736993030924774_n

Ga jij met je huisdier naar zo’n gratis gezondheidscheck of heb je nog tips voor anderen?

Tip van de week: lavendel en andere tips tegen maden

Linda~ De afgelopen tijd is het weer heerlijk warm weer geweest en daar genieten de meeste mensen wel van. We gaan lekker bbq-en en vermaken ons met waterpret. Helaas heeft het warme weer ook nadelen, waaronder maden in de containers. Als iets niet prettig is is het wel zo’n krioelende berg beestjes in je container. Vorig jaar zomer ben ik eens gaan rondkijken voor handige tips om dit tegen te gaan aangezien ik er toch geen held mee ben. Vervolgens kwam ik een voor ons hele prettige tip tegen. Het helpt namelijk als je takjes verse lavendel in je container gooit. Hier schijnen maden een grote hekel aan te hebben. Aangezien we een paar grote lavendelstruiken in de tuin hebben was dit voor ons dus geen enkel probleem om eens even uit te proberen. Zelf was ik er nogal sceptisch over en had niet het idee dat het zou gaan werken. Integendeel, ik heb daarna bijna geen maden meer gezien. Daarnaast was het helemaal ideaal omdat lavendel daarna dus niet meer zoveel hoefde te snoeien 😉

Voor ik verder ga met tips geven om de maden te bestrijden zal ik nog wat tips geven om maden in de container te voorkomen. Het gezegde luidt niet voor niets: Beter voorkomen dan genezen.

 • Verpak etensresten direct. Vliegen komen af op etensresten om daar hun eitjes te leggen. Verpakte resten, bijvoorbeeld in een krant of een biologisch afbreekbare afvalzak, maken de container minder aantrekkelijk voor vliegen.
 • Container in de schaduw plaatsen. Zeker in de zomer is dit belangrijk. Aangezien anders een heel broeierig klimaat in de container ontstaat waar maden en vliegen van houden.
 • Schoon houden: Maak geleegde containers regelmatig schoon met water en een scheut azijn of water en groene zeep.
 • Mottenballen in de container of in de vuilniszak Vliegen houden niet van de lucht die daarvan afkomt en blijven weg.
 • Container zo nu en dan open zetten. Maden houden niet van licht en houden van vochtige plekken. Daarom kan de container openzetten een hoop schelen. Daarbij eten vogels graag maden en zullen die een handje meehelpen.
 • Strooi zand onder de rand van de deksel. Op deze manier kunnen vliegen geen eitjes leggen in de container.
 • Droog houden: Leg een oude krant of stro onderin de containers om aankoeken van afvalresten te voorkomen

(Bron:http://huis-en-tuin.infonu.nl/huishoudelijk/134246-hoe-bestrijd-je-maden-in-de-container.html)

Naast onze lavendel-tip zijn er natuurlijk nog meer handige tips om maden tegen te gaan aangezien niet iedereen een fan is van lavendel en niet iedereen het in de tuin heeft staan. Hieronder geef ik nog wat andere tips. Deze heb ik echter nog niet uitgetest omdat de lavendel bij ons prima z’n werk doet.

 • Een pantykousje met een mottenbal in de container helpt aangezien ook maden een hekel aan deze geur hebben
 • Leg bij warm weer een steen tussen de deksel zodat deze open blijft. Hierdoor verdwijnen nare luchtjes en komen er geen vliegen op af
 • De containers inspuiten met azijn schijnt maden te voorkomen
 • Doe een biologisch afbreekbare papierenzak in de container
 • Klimop (Hedera) – Klimop, of Hedera, is giftig voor maden. Leg af en toe een tak in de container om het probleem te bestrijden.
 • Zout / strooizout en kalk – Af en toe een handje zout of kalk in de bak zorgt dat maden uitdrogen.

Hopelijk blijven onze containers deze zomer vrij van maden of blijft het beperkt. Heb jij hier ook last van en heb je nog tips?

Cheers to 30 years.. met cadeautips

Chantal~ Hiep hiep hoera..! Bijna iedereen van mijn vriendengroep wordt net als ik 30 dit jaar. Dat is weer een bijzondere mijlpaal en dat vraagt dan ook om speciale cadeautjes. Bij ons in de vriendengroep doen wij eigenlijk nooit aan cadeautjes voor elkaar maar voor deze bijzondere leeftijd maken wij een uitzondering. Zelf ben ik altijd wel van het knutselen. Maar wat maak je nu voor iemand die 30 jaar wordt. Hieronder zal ik een paar leuke ideeën met jullie delen.

Nieuwsgierig geworden? Lees de rest van ons artikel op de website van Thuisleven.com.

IMG_0319.JPG

Recensie “Boer Boris”

Linda~ Het voorjaar roept om allerlei activiteiten op en rond de boerderij. De boeren hebben het er allemaal maar druk mee, net als Boer Boris.

boris3

Op de kaft van het boek staat een prachtige grote tractor waar Boer Boris het kind al verwelkomt om het te gaan lezen of te genieten van de mooie prenten die zich in het boek bevinden. Ieder kind dat dol is op tractors, dieren en alles in en om de boerderij zal dol zijn op de verhalen van Boer Boris.

Boer Boris heeft een grote boerderij waar genoeg te doen is. Dit boek bestaat uit allemaal kleine stukjes in dichtvorm en staat een beetje in het teken van tellen. Op elke pagina staat een nieuw cijfer met een kleurrijke tekening erbij. De pagina’s zijn niet druk geïllustreerd, en de pagina waar de tekst gedrukt staat is verder rustig gehouden met een egale kleur.

Voor de rest van onze recensie van dit super leuke boek verwijs ik je door naar de website van Stichting Pretletters.

cropped-cropped-cropped-cropped-fbbanner_pretletters12

Tip van de week: Tequila Sunrise DIY

Linda~ Velen van ons zullen het wel herkennen. Er is iemand jarig en je hebt eigenlijk geen idee wat je de jarige kunt geven. Op de vraag wat de jarige wil komt vaak een antwoord in de trend van: “Het is altijd goed”, “Doe maar wat” of “Ach, het is al leuk dat je erbij bent”. Ik persoonlijk vind dat minder leuk omdat ik graag moeite voor iemands cadeau wil doen. Tenzij diegene graag iets wil zoals een boekenbon, tuinbon of wat dan ook. Maar zelfs in dat geval probeer ik er nog iets leuks van te maken in plaats van alleen de bon in kwestie. Geld vind ik persoonlijk ook minder leuk, maar ook hierbij vind ik het geen probleem als de jarige graag geld wil, ik bedoel het is niet mijn verjaardag dus dan doen we dat netjes. Behalve geld lijkt het bijna gewoonte om voor een man bierpakketten te geven of in sommige vriendengroepen gewoon een krat bier. Het zal misschien wel een mannending zijn, ik vind het in elk geval ook niet een heel origineel cadeau meer. Tja, wat gaan we dan geven aan iemand die eigenlijk niets speciaals wenst voor zijn of haar verjaardag? Daar had mijn zus nou een leuk idee voor, dus ik was haar dan ook erg dankbaar voor dit originele idee: Een DIY-pakket om Tequila Sunrise te maken.

Onze vriend die jarig was is op zich niet zo’n liefhebber van bier. Hij drinkt het wel, maar dat was het dan ook. Een speciaal drankje zoals een likeur of cocktail vindt hij op vakantie altijd lekker. Hoe gekleurder de cocktail hoe vrolijker hij er van wordt. En aangezien het de laatste tijd lekker zomers weer is geweest had ze bedacht dat het wel eens leuk zou zijn om een pakket te geven om zelf zo’n heerlijke cocktail te maken. Aangezien ik zelf ook dol ben op vrolijke kleurtjes besloten we om te gaan voor Tequila Sunrise, er vanuit gaande dat hij deze wel zou lusten. Eerst heb ik het recept opgezocht en de ingrediënten ervoor verzameld. We hebben bewust gekozen voor Grenadine van het Albert Heijn huismerk omdat deze het lekkerst schijnt te zijn in cocktails. Tequila heb je echter zoveel verschil in dat ik besloot om toch maar een beetje binnen het budget te blijven, en daarnaast zag de fles er erg grappig uit met de Sombrero erop. De jus d’orange kun je natuurlijk gewoon pakken welke je het lekkerst vindt dat is ook weer ieder persoonlijk. Als laatste hoort er natuurlijk een sinaasappel bij, maar deze heb ik pas een half uur voor we naar het feest gingen in het pakket gedaan in verband met het warme weer dat weekend. Alle ingrediënten heb ik samen in een cadeaudoos gedaan en om het geheel af te maken heb ik een receptenkaart gemaakt door middel van handletteren en deze kaart is zo geworden..

Je kunt zo’n pakket maken in alle soorten en maten. Dit is namelijk het cadeau dat je zo persoonlijk mogelijk kunt maken voor zowel mannen als vrouwen. Houdt iemand van bakken, kun je steeds bijvoorbeeld een andere taart of cake laten maken. Houdt iemand net zoals onze vriend van cocktails kun je steeds weer een andere cocktailset geven. Hieronder op de foto kun je zien hoe ons pakket geworden is (de sinaasappel staat dus niet op de foto).

18870516_762972523876677_1870387049_o

Heb jij al ooit zo’n persoonlijk en origineel cadeau gegeven of heb je zelf nog tips voor een origineel cadeau?

Lak door Tijn #lakdoor

Linda~ Heel veel mensen kennen Tijn nog wel van Serious Request 2016. Deze kleine stoere, maar vooral ernstig zieke knul wist de harten van iedereen te veroveren en vooral heel veel geld in te zamelen voor het goede doel. Tijn haalde meer dan 2,5 miljoen euro op tijdens Serious Request door nagels te lakken. Iedereen had het over hem en ook iedereen liet zijn of haar nagels lakken voor het goede doel. Heel even leek Nederland een grote familie zonder dat het ging om bijvoorbeeld een belangrijke voetbalwedstrijd van het Nederlands Elftal of de Olympische Spelen. Nee, Tijn wist ons allemaal te laten samenwerken voor het goede doel. En nu is Tijn terug met een nieuwe actie. Zijn laatste wens is namelijk om een behandelmethode voor kinderen met hersenstamkanker naar Nederland te halen. Het doel van de actie is om minimaal 1 miljoen euro op te halen zodat de machine aangeschaft kan worden en onderhouden kan worden.

Wist je dat er elk jaar 400 kinderen, alleen al in Europa, laat staan hoeveel kinderen het treft in de rest van de wereld, hersenstamkanker krijgen? Dit staat ook wel bekend als diffuus intrinsiek ponsglioom. De meeste kinderen die het krijgen hebben de leeftijd van Tijn, 6 jaar dus. Helaas overlijden deze kinderen binnen 2 jaar omdat de tumor in het hersengedeelte zit, de hersenstam, waar niet te opereren valt en waar medicijnen maar moeilijk aankomen. Dat is de reden dat Stichting Semmy deze speciale robot naar Nederland wil halen. Hiermee wordt de CED-behandeling mogelijk gemaakt waardoor medicijnen beter aankomen op de juiste plaats. Tijdens deze behandeling worden medicijnen door middel van hele dunne catheters heel langzaam, soms zelfs gedurende meerdere dagen in de tumor gebracht. Stichting Semmy is opgericht om de levensverwachting van kinderen met hersenstamkanker te verlengen en uiteindelijk het vergroten van de overlevingskansen van kinderen die met hersenstamkanker zijn getroffen. Op de website van Stichting Semmy kun je meer informatie over de stichting vinden.

(Bron: YouTube kanaal van Stichting Semmy)

Ook presentatrice Wendy van Dijk en cabaretier Youp van ’t Hek steunen de actie van Tijn

(Bron: Instagram-pagina van Wendy van Dijk)

De nagellak van Tijn is te koop in 4 verschillende kleuren, kost €10,- per potje en is te bestellen op de website Lakdoortijn.nl

Onze vakantie, een midweek Center Parcs Erperheide

Linda~ Begin mei zijn we met ons gezin een midweek afgereisd naar Peer in Belgie waar een prachtig park van Center Parcs ligt, genaamd Erperheide. We kozen er voor om de week na de meivakantie te gaan aangezien onze tweeling van 3 nog niet naar school hoeft. Gelukkig kon mijn man ook buiten de vakantie vrij krijgen aangezien zijn college wel al gebonden is aan de schoolvakanties van zijn kinderen. Dat zorgde ervoor dat we konden boeken met korting. We kregen extra korting doordat we de optie “Familiekorting” aan konden klikken. Hiervoor kom je in aanmerking wanneer je minimaal 1 kind jonger dan 13 jaar hebt. Dit zorgt voor een korting van 20% dus dat is best leuk. Op dat moment konden we voor een leuk bedrag upgraden naar een Premium Cottage en dat hebben we gedaan. Hierdoor mochten we zelf de locatie van de cottage kiezen, mits beschikbaar. Wij kozen een cottage dicht bij de Aqua Mundo en Baluba, een groot indoor Speelpaleis waar ik zometeen meer over vertel.

18472258_752695838237679_1852182061_o

Nieuwsgierig geworden? Lees de rest van ons artikel verder via Thuisleven.com