Recensie “Het geheim van de gouden medaille”

Linda~ Inmiddels ben ik 37 en hoewel ik tegenwoordig 100% afgekeurd ben is dat niet altijd zo geweest natuurlijk. Voor ik afgekeurd werd genoot ik van mijn baan als verzorgende van dementerende ouderen op een kleinschalige woongroep. Het was bij mij om de hoek, ik mocht de mensen en had me niets meer te wensen. Toch is dat niet zonder slag of stoot gegaan want qua opleiding heb ik altijd overal voor moeten vechten. Op de basisschool begon het al een beetje want hoewel ik goed kon leren was die tijd niet altijd even leuk aangezien ik gepest werd door een aantal. Aan het begin van de middelbare school was het niet per se een stuk leuker aangezien een aantal etters mee naar dezelfde school gingen. Hoewel ik startte bij havo/vwo werd het ons niet makkelijk gemaakt omdat we toen te maken kregen met iets wat ze de tweede fase noemden. In mijn geval pakte dat niet goed uit aangezien ik echt wel hulp nodig had bij bepaalde vakken zoals wiskunde, natuur- en scheikunde. Ze hadden mij echter het vakkenpakket van natuur en gezondheid geadviseerd want ik wilde huisarts worden. Buiten het feit dat ik er nogal moeite mee had was er nog iets wat een probleem was: ik had een soort van examenvrees of faalangst. Hoewel ik vaak de dingen wel wist kreeg ik tijdens toetsen en examens gewoon een black-out en dat was een ellende zeg. Ik wist toen nog niet goed hoe ik er mee om moest gaan. En dat is precies wat de hoofdpersoon uit het volgende boek ook overkomt.

Het geheim van de gouden medaille

Felix is erg goed in judo en dat doet hij dan ook graag elke week. Tijdens trainingen vertelt de trainer regelmatig hoe goed hij is en hij wordt zelfs geselecteerd voor het wedstrijdteam. Maar dan begint de ellende. Hoewel het elke training ontzettend goed gaat gebeurt er tijdens wedstrijden iets heel raars. Hij krijgt een vreemd gevoel en lijkt ineens niet meer te weten wat hij moet doen. Als hij een potje gaat voetballen met zijn vriend verdwijnt de bal bij huisnummer 13 en als die oude man flink moppert is hij zijn bal ook nog eens kwijt. Het zit hem allemaal niet mee. Op een dag moet hij toch aan de deur om een pakketje op te halen en dan ontdekt hij iets bijzonders. Die knorrige oude man lijkt niet te zijn wie hij lijkt te zijn. Er ontstaat een soort van vriendschap en hij leert zelfs hele belangrijke lessen van de buurman. Zou hij dan uiteindelijk toch nog een medaille weten te scoren tijdens de wedstrijden? Op deze manier vindt hij er namelijk niets meer aan. Dit boek is niet alleen makkelijk te lezen maar bevat voor kinderen een hele duidelijke boodschap en tips waar ze iets aan hebben. Ze krijgen handvaten waarmee ze beter om kunnen gaan met hun faalangst en deze misschien wel helemaal de baas kunnen worden. In elk geval zien ze dat ze niet alleen staan.

Het geheim van de gouden medaille is onder andere te koop bij Kinderboeken.nl.

Auteur: Isabelle de Ridder

Illustraties: Ivan & Ilia, Saskia Halfmouw

ISBN: 9789025883690

Uitgeverij: Leopold

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Advertentie

Een nieuw kleurrijk dagboek voor nichtje Tess

Linda~ Voor degene die dat nog niet weten, naast moeder van een tweeling ben ik ook trotse tante van een neefje en nichtje. Het is heel prettig om te zien dat de kinderen het allemaal heel goed met elkaar kunnen vinden. Het is dan soms ook een ramp als onze vakanties net niet helemaal gelijk lopen. Nou ja, onze schoolvakanties lopen natuurlijk wel gelijk, maar de data waarop we op vakantie gaan niet altijd. En dus moeten de kinderen elkaar wel eens eventjes missen. Juist dan proberen we nog gauw tussendoor wat met elkaar af te spreken omdat we merken dat de kinderen zo aan elkaar gehecht zijn. Het zijn net als wij echte familiemensen. Waar de jongens heel graag buiten spelen of samen met de auto’s spelen vinden de meiden het geweldig om te knutselen. En het is bijzonder om te zien dat ze echt samen op 1 lijn zitten en goed samen kunnen werken ondanks het leeftijdsverschil. Tess kijkt zelfs heel erg naar Eva op en vindt daardoor heel veel leuk wat Eva ook leuk vindt. Zo heeft Eva vorig jaar een dagboek van Totum gekregen: Rainbow Pets Diamond Painting Secret Diary. Nadat ze samen met mij haar dagboek mooi heeft gemaakt door middel van de diamond painting heeft ze daar heel veel in getekend en geschreven, zelfs samen met Tess. Inmiddels kan Tess al aardig wat lezen en dus ook al wat schrijven. Afgelopen maand was Tess jarig en dus kreeg ze het nieuwste exemplaar van zo’n prachtig en kleurrijk dagboek voor zichzelf.

Totum Rainbow High secret diary diamond paint

Dit pakket is vanwege de onderdelen voor het diamond painting geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en bevat alles wat je nodig hebt om jouw eigen gave dagboek te maken. Naast het dagboek en de materialen die je nodig hebt voor het diamond painting bevat de set nog stickers en uiteraard een slotje met 2 sleuteltjes. De doos ziet er al uit als een feestje dus paste perfect bij de verjaardag van Tess. Het dagboek is hardcover waardoor het gelukkig tegen een stootje kan en stevig genoeg is voor nieuwsgierige broertjes of zusjes die toch ook wel dol zijn op de glitters. De bladzijden in het dagboek zijn voorzien van lijntjes zodat Tess heel goed kan oefenen met het schrijven en haar eigen briefjes kan maken. Eigenlijk is het een soort mix van dagboek met vriendenboekje. En Tess is duidelijk familie van ons want ze is dol op het maken van lijstjes net als wij. Zoals we gewend zijn van de producten van Totum staat ook deze set weer bol van de creativiteit en kunnen we het iedereen aanraden als (verjaardags)cadeau.

Om te zien welke leuke producten Totum nog meer in het assortiment heeft raad ik je aan om een kijkje te nemen op de website van TM Essentials BV.

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen *

Recensie “Mijn eerste dino leesboek”

Linda~ De meiden in de familie zijn allemaal echte boekenwurmen. Zelfs mijn zus die vroeger he-le-maal niet van lezen hield is tegenwoordig aan het lezen geslagen. Als ze er aan toe komt tenminste, want dankzij het werk, de kinderen en een vriendengroep die bijgehouden mag worden blijft er weinig tijd over om te lezen helaas. Echter kan ze zichzelf wel helemaal ontspannen op de momenten dat ze er wel aan toe komt dus ik keur hem goed. Eva en Tess pakken er graag uit zichzelf een boek bij en zelfs Lucas leest bepaalde boeken heel graag. Zijn grote favorieten zijn vooral graphic novels maar ook moppenboeken. Laatst kregen we echter een ontzettend leuk boek binnen over scheten. Tja dat boek is dan niet alleen leuk voor kinderen maar ook voor volwassenen zoals ik die soms graag het kind in zichzelf los laten. De laatste in de rij op het gebied van lezen is Sem. Al vanaf dat hij nog heel klein was kon je hem blij maken met boeken. Prentenboeken kon hij goed uren bekijken en voorgelezen worden vond hij geweldig. Daar kan hij nog steeds voor gaan zitten en van genieten. Er kom straks een tijd dat ook hij gaat leren lezen en dus zijn we al een beetje bezig om de leukste boeken voor hem te verzamelen aangezien hij toch wel een eigen willetje heeft. Wat meneer niet wil doet hij het liefst niet en dus wil ik het mijn zus straks wat makkelijker maken. We zien bij Lucas dus dat het helpt om boeken te kiezen die hem interesseren. Vorige week liet ik al zien dat we voor Tess een mooi boek hadden met verhalen over eenhoorns. Dit keer hadden we ook een boek speciaal voor Sem.

Mijn eerste dino leesboek

De kaft van het boek ziet er al stoer uit en Sem kan niet wachten tot iemand het boek aan hem voorleest. Gelukkig heeft hij een grote zus die maar wat graag leest en dus staat te popelen om het voor te lezen. Net als het eerste leesboek over eenhoorns leest dit boek heel makkelijk weg voor Tess. Ze kan de zinnen heel goed lezen en Sem snapt het verhaal daardoor helemaal. In dit boek vind je 4 verhalen helemaal in het thema van stoere dinosaurussen. Wist je namelijk dat de dinosaurussen uit deze verhalen ook graag spelen? Ze spelen het liefst dat ze een stoere T-rex zijn. Net als in onze wereld loert er in de dinosauruswereld gevaar op z’n tijd. Lukt het de vrienden om op tijd te ontsnappen? Sem zit met grote ogen te luisteren naar hoe het met het verhaal gaat aflopen en zit al helemaal klaar voor het volgende verhaal. Tess leest rustig door en samen kunnen ze zo gezellig enige tijd doorbrengen. De illustraties in dit boek zijn stoer en erg mooi om te zien. Ze zijn zelfs zo gemaakt dat ze door de kinderen na te tekenen zijn want wie wil er nu geen dino’s tekenen? Achterin het boek vind je 5 verschillende raadsels en puzzels die bij de verhalen passen. Heb jij goed opgelet in het boek?

Mijn eerste dino leesboek is onder andere verkrijgbaar bij Bruna

Auteur: Martin Klein

Illustraties: Jorg Hartmann

ISBN: 9789044765113

Uitgeverij: Deltas

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Recensie “Wat als je veel stress hebt?”

Linda~ We leven momenteel in een maatschappij waar van alles aan schort: we hebben het te druk, of beter gezegd: we plannen ons veel te druk. We zijn vaak bang dat we iets missen of er wordt van ons verwacht dat we ergens aan mee doen of bij zijn. Daarnaast lijkt het of we allemaal perfect moeten zijn en als we niet aan de verwachtingen van een ander voldoen aarzelen mensen niet om je dat even te laten weten lijkt het. Wij als volwassenen hebben daar last van want kijk maar eens goed om je heen naar het aantal mensen met een (bijna) burn-out. Jij kent er stiekem veel he? Ik namelijk ook en daar schrik ik van. Wij ervaren stress maar brengen dat net zo hard over op kinderen en dat is niet zonder risico. We zullen samen moeten werken om de stress te gaan verlagen maar dat begint bij jezelf en je kinderen. Zelf maak ik gebruik van meditaties en een spijkermat maar ook de kinderen hebben wel eens een kindermeditatie gedaan. Echter kwam Uitgeverij Pelckmans laatst met iets geweldigs. Vorige week liet ik al een survivalgids zien rond het thema dyslexie en vertelde ik dat er meer titels in deze serie waren. Deze week laat ik je zien dat er een boek is rondom het thema stress en dat is een aanrader voor iedereen, jong en oud!

Survivalgids – Wat als je veel stress hebt?

Net zoals de andere titels is bij dit boek gebruik gemaakt van een ringband waardoor het prettig werkt als werkboek. Je maakt aan het begin kennis met Loekie. Zij studeerde net als Zwork aan de Academie voor Survivalkunstenen gaat samen met jou meer leren over stress en wat er allemaal bij komt kijken. In dit boek vind je om te beginnen een leuke diy want je leert hoe je simpel je eigen stressballetje kunt maken. Je begint in het boek door kennis te maken met jezelf: wie ben jij van de buitenkant en van de binnenkant. Dit doe je door middel van een paar opdrachten en vragen die je gaat beantwoorden. Zo ga je kijken naar wat je leuk vindt om te doen en wat jou rustig maakt. Er zijn een paar opdrachten bij die je goed laten nadenken want wat zijn jouw kwaliteiten en je valkuilen? Er wordt in begrijpelijke taal uitgelegd wat stress precies is en dat stress eigenlijk al bestond in de tijd van de dinosaurussen. Toch is niet alle stress slecht want er bestaat namelijk ook gezonde stress. Je leert dankzij dit boek het verschil tussen gezonde stress en ongezonde stress en daarnaast krijg je veel tips waar je mee aan de slag kunt. Door middel van een test kun je zien of jij last hebt van stress en deze test kun je bijvoorbeeld bij andere mensen doen om te kijken of zij last hebben van stress. Dankzij dit boek krijg je beter in beeld waar of wanneer je stress hebt zodat je er iets mee kunt gaan doen. Je komt er als het goed is achter wat voor jou werkt om je stress te verminderen en wat voor jou niet werkt. Je vindt er opdrachten voor het actieve type en voor het rustige type zodat je kunt doen wat bij jou past of je kunt iets nieuws proberen. Bij sommige opdrachten staat een QR-code die je met je telefoon kunt scannen. Je komt dan uit bij een filmpje of een luisteroefening. Onder de oefeningen staan smileys zodat je aan kan geven of het voor jou wel of niet werkt. De leukste opdracht vind ik persoonlijk Oefen je zintuigen. Een van de belangrijkste tips is het letten op je ademhaling en je krijgt daarbij uitleg over hyperventilatie en paniekaanvallen. En de tip dat je altijd hulp kunt vragen bij anderen want samen bereik je meer dan alleen. Dit boek is uitermate geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Ik denk dat we dit boek allemaal wel zouden kunnen gebruiken.

In de serie Survivalgids – Wat als je.. zijn er nog veel meer interessante titels:

 • Wat als je dyslexie hebt
 • Wat als je AD(H)D hebt?
 • Wat als pesten je (k)raakt?
 • Wat als je hoogbegaafd bent?
 • Wat als je faalangst hebt?
 • Wat als je autisme hebt?
 • Wat als je hoogsensitief bent?

Survivalgids – Wat als je veel stress hebt is onder andere te koop bij Bruna.

ISBN: 9789462346277

Uitgeverij: Pelckmans

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Ziaja, ook voor de vermoeide moeders

Linda~ Het is geen groot geheim dat heel de familie dol is op het Poolse merk Ziaja. En dat is geheel terecht want dit budgetvriendelijke merk heeft producten voor iedereen. Velen weten dat ik alleen producten review waar ik zelf volledig achter sta. Ik kan dan ook oprecht zeggen dat als je eenmaal van dit merk “geproefd” hebt, je niets anders meer wil. Stuk voor stuk voelen de producten heerlijk aan, en een bijkomend pluspunt is dat je overal maar weinig van nodig hebt. Laatst had ik echter de hulp van Ziaja nodig want ik keek in de spiegel en schrok best wel van wat ik zag. Donkere kringen en wallen waar ze in Amsterdam jaloers op zouden zijn. In mijn geval is het niet verwonderlijk want ik ben moeder van een ondernemende tweeling van 9, die overigens echt schatten zijn, laten we dat vooral niet vergeten te benoemen. Daarnaast ben ik al sinds 2010 chronisch ziek waarbij ik met enige regelmaat op sta met de energie van iemand die 60 uur gewerkt heeft, en dat na een goede nachtrust. Tja, dat laat helaas z’n diepe sporen na. Eigenlijk was ik wel klaar met het verbloemen door middel van vloeibare concealers alleen zodat mensen op zouden houden met vragen of ik moe was. Natuurlijk, ik ben bijna altijd moe en dat weet ik ook wel. Alleen wil je het zelf niet altijd zien en ook wel eens horen: wat zie je er leuk uit. Reden genoeg om eens bij Ziaja aan te kloppen en zij hadden natuurlijk wel weer iets voor me.

Donkere kringen en wallen

Elke avond heb ik me inmiddels een soort beauty ritueel aangewend waarbij ik de korenbloem oogcreme tegen donkere kringen (deze is momenteel in de aanbieding met maar liefst 35% korting en kost maar 1,69) en salie ooggel tegen wallen (deze kost 2,60) gebruik. Inmiddels heb ik beiden al een tijdje in gebruik en kan ik er een mening over geven. Om te beginnen heb ik het idee dat mijn donkere kringen echt wat minder zijn geworden. De wallen scheelt per dag hoe het er voor staat. In mijn geval ligt het vooral veel aan mijn gezondheid en eventuele medicatie denk ik ook. Ondanks dat bij mij niet alles weggewerkt is voelen mijn ogen een heel stuk rustiger en zie ik dat de huid rondom mijn ogen echt opgefrist is dus ik heb er zeer zeker al het een en ander mee bereikt. Naast deze 2 soorten heeft Ziaja nog een aantal andere oogcrèmes en ooggels die ieder hun eigen bijzondere werking hebben. Voor de dagen dat ik toch nog wat extra camouflage nodig heb kan ik terugvallen op de BB en CC crèmes.

Lifting Solution Dagcreme SPF 10

Naast verzorging van je ogen is het erg belangrijk om een goede dagcrème te gebruiken. Hoewel ik het altijd een beetje onzin vond merkte ik dat mijn huid toch beter aanvoelde op de momenten dat ik een er een gebruikte. Ondanks dat het nog geen minuutje werk is skipte ik het gewoon. Nu ik toch wel tegen de 40 jaar ga lopen bedacht ik me dat Ziaja daar een speciale crème voor had. De lifting solution dagcrème heeft niet alleen een gladmakend effect, deze bevat standaard een SPF 10 waardoor mijn gezicht toch altijd een beetje beschermd is tegen de zon. Dat is iets wat veel mensen vergeten tegenwoordig maar wat niet wil zeggen dat het onbelangrijk is. Nu ik de crème een tijdje gebruik merk ik dat de huid van mijn gezicht helemaal opgefrist is. Het voelt weer lekker gevoed en gehydrateerd aan, ik heb dan ook geen droge plekken meer gehad. Naast deze dagcrème heeft Ziaja een ruim assortiment met de meest uiteenlopende dagcrèmes waardoor er altijd een is die bij je past.

Naast deze producten heeft Ziaja ook een speciale lijn voor mannen. Dat is bijvoorbeeld ideaal voor Vaderdag. Wat dacht je van deze cadeauset voor mannen?

Recensie “Marvel Spider-man Het ultieme kleurboek”

Linda~ In februari is Sem 5 jaar geworden dus hij wordt een steeds grotere vent. Er is 1 ding waar Sem helemaal fan van is en dat is Spider-Man. Hij heeft er dan ook van alles van, van een pet tot kleding en speelgoed. Het is iets waar hij helemaal gelukkig van wordt en geef hem eens ongelijk. In maart werd hij door Uitgeverij Deltas verrast met het Waar is Spider-Man? Het originele kijk- en zoekboek. Het leuke er van is dat hij dit boek nog altijd met heel veel plezier doorbladert. Vol overgave gaat hij dan op zoek naar de verschillende actiehelden. Speciaal voor zijn verjaardag had mijn zus een gave Spider-Man taart gemaakt dus wat dat betreft zijn we zo allemaal een beetje bezig om hem leuke dingen te bezorgen. Hij vindt het geweldig om te kleuren maar dan wel speciale dingen. Het volgende kleurboek was natuurlijk helemaal zijn ding en daar kleurt hij met veel plezier in.

Marvel Spider-man Het ultieme kleurboek

Dit kleurboek is er niet zo maar eentje. In het boek staan de mooiste Spider-Man illustraties van de afgelopen 60 jaar. Het is dus niet alleen een kleurboek maar zeker een verzamelobject voor de echte Spider-Man en Marvel-fans. De kaft van het boek is vrij stevig waardoor het tegen een stootje kan. Dat maakt dat kleurboek uitermate geschikt is om mee te nemen als je ergens op bezoek gaat of in je koffer op vakantie. Doordat het boek vrij groot is van formaat heb je ruimte genoeg en extra veel kleurplezier. Het formaat van het boek is namelijk 34 bij 25 cm. Verder bevat het boek 56 pagina’s dus je bent gelukkig niet zo 1.. 2.. 3 klaar met kleuren. De eerste kleurplaat die je in het boek tegen komt is al een echte knaller en prachtig om mee aan de slag te gaan. De kleurplaten die je tegen komt zijn zeer uiteenlopend. Zo heb je kleurplaten die grote tekenvlakken bevatten maar ook kleurplaten die meer gericht zijn op het oefenen van de fijne motoriek door de details. In elk geval staat dit boek vol kleurplaten voor iedereen waardoor je uiteindelijk een verzameling van Spider-Man kunst hebt.

Marvel Spider-man Het ultieme kleurboek is onder andere verkrijgbaar bij Bruna

ISBN: 9789044764956

Uitgeverij: Deltas

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Recensie “Mijn eerste eenhoorn leesboek”

Linda~ We hebben laatst een gesprek op school gehad met de juf van de tweeling en wat bleek? Lucas is heel erg vooruit gegaan met het lezen en dat was heel prettig om te horen. Net als wij gaf de juf hem complimenten dat hij zo goed vooruit was gegaan en je zag hem groeien. Zo zie je maar dat de juiste boeken kinderen heel erg kunnen helpen met lezen. Het is ook niet leuk als je verplicht boeken moet lezen die je helemaal niet interessant vindt. Ik moet wel eens lachen om Tess want zij wilde in eerste instantie niet naar groep 3, simpelweg omdat ze graag nog wilde spelen en dat snap ik wel hoor. We vertelden haar dat ze in groep 3 ging leren lezen maar dat had ze niet nodig vond ze zelf. Als we haar nu vertellen dat zij dat gezegd heeft is ze zelf verbaasd en moet ze heel hard lachen. Wat is ze blij dat ze toch is gaan leren lezen want ze vindt het geweldig. Ik ben oprecht trots dat ik haar tante ben want ze is een topper hoor. Ze leest het ene boek na het andere uit en heeft er veel plezier in. Ze boft wel dat er hier met enige regelmaat nieuwe boeken binnen komen, ook voor haar en Sem. Dit keer kwam er weer een boek van Uitgeverij Deltas binnen speciaal voor haar.

Mijn eerste eenhoorn leesboek

De kaft van het boek oogt al magisch vindt Tess want haar ogen beginnen meteen te stralen als ze het boek ziet. Ergens hoopt ze al dat het boek voor haar is en als ze haar tante een beetje kent weet ze ook wel dat het haar boek is. Nog voor we met z’n allen naar school lopen loopt ze een beetje om het boek te drentelen. Het liefst wil ze meteen in het boek gaan lezen en dat kan want we hebben toch nog tijd over. Ze gaat zitten, slaat het boek open en begint hardop te lezen, wat gaat ze al goed zeg. Als ik haar vertel dat ik het knap vindt dat ze dit boek kan lezen glundert ze van oor tot oor. Ze leest het immers helemaal zelf, zonder hulp. Dit boek bevat 4 verschillende verhalen over eenhoorns waarbij het ene verhaal nog leuker is dan het ander. Elk verhaal is uitgestrekt over 8 tot 11 pagina’s waarbij het geen grote lappen tekst zijn. De zinnen zijn voor Tess makkelijk te lezen en ze begrijpt wat er staat. De prachtige illustraties zorgen er voor dat ze een nog beter beeld bij het verhaal krijgt en dat ze meer van het boek geniet. Dit boek was een schot in de roos want ze kan niet wachten tot ze het nog een keer kan lezen. Achterin het boek vind je nog 4 pagina’s met 5 verschillende leesraadsels en puzzels om nog extra plezier uit het boek te halen.

Mijn eerste eenhoorn leesboek is onder andere verkrijgbaar bij Bruna

Auteur: Katja Konigsberg

Illustraties: Elke Broska

ISBN: 9789044765120

Uitgeverij: Deltas

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Recensie ” Wat als je dyslexie hebt?”

Linda~ Lezen is iets waar je van moet houden maar waar menig kind een haat-liefdeverhouding mee heeft als ik dat zo hoor. Eva is net als ik dol op lezen en die verstopt zich regelmatig met een boek lekker ergens op de bank. Dat is zo grappig om te zien. Hoewel Lucas meer moeite heeft met lezen pakt hij er ook steeds vaker uit zichzelf een boek bij. We zijn er dus achter dat hij meer heeft met graphic novels en daardoor een stuk lekkerder leest. Toch speelt er ergens nog de gedachte dat hij dyslectisch is, net zoals mijn man en meerderen in de omgeving. Het is niet zo dat Lucas het erg zou vinden als hij dyslectisch zou zijn maar ik wil wel dat hij de juiste begeleiding zou krijgen als dat wel het geval zou zijn. Inmiddels oefent hij al een tijdje extra met lezen en spelling en de juf vertelde laatst dat het al de goede kant op gaat. Laatst kreeg ik van Uitgeverij Pelckmans een boek dat hem zou kunnen helpen als hij toch dyslexie zou hebben en vandaag laat ik dat boek aan jullie zien.

Survivalgids – Wat als je dyslexie hebt?

Voor ons ligt een heel bijzonder boek voor kinderen met (mogelijk) dyslexie. Het is een soort doe-boek gevuld met allerlei tips en tricks rondom dit onderwerp. Om te beginnen is het heel prettig dat het boek voorzien is van ringen zodat het makkelijk openslaat zodat je er in kunt werken. In het begin gaan ze wat moeizamer omdat het nieuw is maar dat is zo weggewerkt. Aan het begin van het boek maak je kennis met Zwork, hij is een van de leerlingen die gestudeerd heeft aan de Academie voor Survivalkunsten. Samen met je kind ontdekt hij wat dyslexie nou precies is en hoe ze daar mee om kunnen gaan. Het boek is erg overzichtelijk en de enkele illustraties die er in staan zijn niet afleidend maar juist leuk. In de inhoudsopgave kun je al een beetje lezen wat er komen gaat, dat is iets wat heel prettig kan zijn voor de kinderen. Om te beginnen zijn er verschillende opdrachten met betrekking tot het kind zelf. Wie ben je van de buitenkant en de binnenkant? Wat doe je graag, ken jij je kwaliteiten en valkuilen en wat zou je graag willen leren? Het zijn allemaal dingen om over na te denken maar die wel leuk zijn om samen te bespreken. Je kunt aangeven wat je al over de dyslexie weet zodat je het later allemaal nog eens terug kunt lezen. Dan is het tijd om verder te gaan met het boek. Je leert wat dyslexie is omdat het op een hele kindvriendelijke manier wordt uitgelegd zodat het ook te begrijpen valt. Je kunt een soort test doen om te kijken of je dyslexie hebt, en die kun je ook anderen laten doen om te zien of zij dat hebben. Door het boek heen vind je hele handige tips waar je mee aan de slag kunt gaan. We begrijpen dat dyslexie bepaalde gevoelens met zich mee brengt en die mogen er zeker zijn en dus is daar een heel hoofdstuk aan gewijd. In het boek staan ook interessante feiten en weetjes voor ouders zoals bijvoorbeeld op bladzijde 23, daar kun je zien hoe iemand met dyslexie woorden kan zien alsof het Grieks of Chinees is. Daarnaast zijn er veel bekenden die ook dyslectisch waren zoals Walt Disney, Leonardo da Vinci, Albert Einstein en nog veel meer. Zelfs mensen die jij misschien beter kent zoals de beroemde kok Jamie Oliver en zanger Ed Sheeran. Wist je dat mensen met dyslexie vaak erg creatief zijn? Tot slot geven ze in het boek misschien wel de allerbelangrijkste tips mee: zorg goed voor je lichaam en doe leuke dingen. Naast tips om dus goed voor jezelf te zorgen vind je de allerleukste tips waar je vrolijk van wordt.

In de serie Survivalgids – Wat als je.. zijn er nog veel meer interessante titels:

 • Wat als je veel stress hebt
 • Wat als je AD(H)D hebt?
 • Wat als pesten je (k)raakt?
 • Wat als je hoogbegaafd bent?
 • Wat als je faalangst hebt?
 • Wat als je autisme hebt?
 • Wat als je hoogsensitief bent?

Survivalgids – Wat als je dyslexie hebt is onder andere te koop bij Bruna.

ISBN: 9789462346260

Uitgeverij: Pelckmans

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Recensie “De avonturen van Steef Superscheet”

Linda~ Zoals ik wel vaker zeg is lezen ontzettend persoonlijk, de ene persoon houdt er van en de ander totaal niet en dat geldt voor kinderen net zo. Wel is het zo dat lezen een stuk leuker wordt als je boeken leest die je interesseren. Voor veel kinderen geldt dat hoe smeriger de boeken zijn hoe liever ze de boeken lezen en dat is hier thuis precies hetzelfde. Het grappige is dat dat niet alleen zo bij onze kinderen is maar ook bij mezelf want wat dat betreft ben ik soms net een klein kind. Heel af en toe krijgen we boeken die ik gewoon niet kan lezen zonder spontaan een lachbui te krijgen. Laatst kreeg ik de vraag of ik toevallig het boek over Steefs Superscheet wilde recenseren. Om eerlijk te zijn lag ik al helemaal dubbel van het lachen om het persbericht dus ik heb terug gemaild dat de kinderen dat super leuk zouden vinden, in elk geval Lucas was al groot fan. Maar het was niet alleen Lucas die het boek heel graag wilde want ik kon niet wachten om het boek te gaan lezen.

De avonturen van Steef Superscheet

Dit boek is werkelijk briljant want het is om te gieren. Is jouw kind niet dol op lezen dan raad ik je zeker aan om dit boek te laten lezen want het leest zo lekker weg. De kaft ziet er al heel grappig uit maar dat is pas het topje van de ijsberg. Bij boekrecensies lees ik het boek vaak als eerste zodat ik aan de recensie kan gaan beginnen en daarna lezen Lucas en/of Eva het boek omdat mijn leestempo nu eenmaal wat hoger ligt, begrijpelijk. Zodra ik het boek alleen pas open deed begon ik al te grinniken tot grote verbazing van mijn man die naast me op de bank zat. De titel van het eerste hoofdstuk luidde namelijk al: “Een hete sluipscheet”. Noem me een kleuter maar ik kreeg dus de eerste lachbui. Hierop gaf ik mijn man het boek en liet hem een paar pagina’s lezen en hoewel hij probeerde om niet te lachen zag ik zo nu en dan echt wel dat hij er om moest lachen maar dat niet probeerde te laten zien. Missie mislukt want het was gespot, helaas voor hem dan. Steef mag van zijn ouders een aantal voedingsmiddelen niet eten maar hij krijgt niet te horen waarom en dat is maar irritant. Samen met zijn beste vriend Bobby gaat hij experimenteren en wat blijkt? Zijn scheten hebben superkracht en de ene superkracht is nog beter dan de andere. Zou hij hiermee dan eindelijk die stomme Douwe en z’n 2 handlangers terug kunnen pakken? Dankzij deze scheten veroorzaken de jongens heel wat ellende. Het begint met een hoop gepruttel, een borrelend gevoel in zijn buik en dan komt het… de geur van… popcorn! En dan is er geen houden meer aan. Zullen zijn scheten alleen maar ellende veroorzaken of komen ze nog eens van pas als je ze op het juiste moment laat? In elk geval zorgt dit boek er voor dat je zeker goede zin krijgt. We kunnen het iedereen aanraden om dit boek eens te lezen, zelfs de volwassenen. Laat het kind in je los!

De avonturen van Steef Superscheet is te koop bij Kinderboeken.nl.

Auteur: Nina George, Jens J. Kramer

Illustraties: Horst Hellmeier

ISBN: 9789493236585

Uitgeverij: Witte Leeuw

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Dobble Connect, een spannend nieuw teamspel

Linda~ De afgelopen tijd hebben we heel wat spelletjes gespeeld. Het zorgt er voor dat we ons toch wat meer kunnen ontspannen in deze drukke tijd. Hoewel we veel spellen leuk vinden om te spelen is niet ieder spel geschikt om ergens mee naartoe te nemen. Wanneer we een spel reviewen kijken we altijd naar de hoe we een spel vinden maar vinden het ook erg prettig om een aantal spellen te hebben die je makkelijk mee kunt nemen als je bij iemand op bezoek gaat zonder dat je met grote dozen hoeft te slepen. Een spel dat bijna iedereen tegenwoordig wel kent is Dobble. Mocht je het niet van naam kennen ken je het vast wel als je het ziet. In elk geval is het hier thuis een groot succes want we hebben het in verschillende thema’s waaronder Dobble Harry Potter. Dit spel wordt hier met enige regelmaat gespeeld omdat het niet alleen praktisch is om thuis te spelen maar ook tijdens een picknick of een dagje aan het zwembad of strand. Het past in elke handtas en de regels zijn erg simpel dus bijna iedereen kan het spelen. Dit keer is Asmodee terug met een nieuwe variant van dit te gekke spel: Dobble Connect!

Dobble Connect

Dit spel bevat 90 kaarten in 5 verschillende kleuren, namelijk de teamkleuren: roze, geel, groen en blauw. Naast de teamkleuren zitten er een aantal kaarten in met een zwarte rand, deze zijn de startkaarten waar je mee aan de slag gaat. Het doel van het spel is vrij simpel: zorg ervoor dat je alleen of als team zo snel mogelijk een rij van 4 tegels vormt. Het klinkt simpel maar dat blijkt uiteindelijk soms toch vies tegen te vallen. Op de kaarten staan namelijk meer dan 90 verschillende symbolen, waarbij per kaart 10 verschillende symbolen afgebeeld staan. In de duidelijke handleiding zie je een handig overzicht met daarop de symbolen die je terug kunt vinden op de kaarten. Je zult 2 dezelfde afbeeldingen op de kaarten moeten vinden voor je de volgende kaart mag aanleggen. We hebben het spel inmiddels een aantal keer gespeeld en het werkt echt verslavend. Hoe vaker je het speelt des te meer je je techniek kunt bijschaven. Waar we tot nu toe alleen voor onszelf en ons team hebben gespeeld krijgen we dankzij de handleiding de tip dat je je tegenstander ook kunt dwarsbomen. Daar hadden we zelf niet eens bij stilgestaan. Dankzij de compactheid is het spel ideaal om mee te nemen als je gezellig een spelletjesavond bij iemand gaat doen of gewoon spontaan besluit om te gaan spelen. Aangezien je wel wat speelruimte nodig hebt is het in tegenstelling tot de andere varianten van Dobble niet geschikt voor onderweg maar dat mag de pret niet drukken. Er zal altijd wel ergens een picknicktafel zijn waar je kunt spelen 😉

Het spel Dobble Connect is onder andere te koop via Bol.com.

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen *