Zie ginds komt een… leuke pagina die het hele jaar cadeautjes weggeeft

Linda~ Nu de pepernoten al een paar maanden in de winkel liggen en ook de versieringen overal tevoorschijn komen begint iedereen alvast een beetje met de voorbereidingen voor het leukste kinderfeest van het jaar… Sinterklaas. December is voor bijna iedereen wel een hele dure maand met al die feestdagen voor de deur. Sinterklaas, Kerst, Oudjaar, en dan hebben wij ook nog eens een tweeling die op 5 december jarig is. Daarom snappen jullie vast wel dat ik altijd op zoek ben naar de leuke cadeautjes voor een nog leukere prijs om het allemaal ook een beetje betaalbaar te houden.

Niet alleen voor ons als consument is het een moeilijke en dure tijd, maar ook voor de ondernemers valt het tegenwoordig vaak niet mee. En dan praat ik vooral voor de kleinere ondernemers en mensen die als hobby hun creaties verkopen. Ik persoonlijk vind het eigenlijk veel leuker om bij kleine ondernemers dingen zoals decoraties en kleine cadeaus te kopen. Het geeft me een goed gevoel omdat je dan mensen steunt die echt hard moeten werken voor hun droom. Daarnaast is het vaak zo dat als je bij een kleinere ondernemer iets koopt je bestelling met veel liefde behandeld wordt en het allemaal een stuk persoonlijker is dan bij een grote (web)winkel. En ik zeg niet dat ik niet bij die grote bedrijven koop want ik let nog steeds goed op koopjes en acties hoor alleen geeft het me een speciaal gevoel als ik een persoonlijk cadeau koop.

Een hele tijd geleden werd ik op Facebook uitgenodigd voor een hele leuke groep, genaamd “Geef eens wat weg!”. Een vriendin van me vertelde dat er regelmatig iets leuks weggegeven werd en dat je alleen maar lid hoeft te zijn van deze pagina. In het begin deed ik gewoon maar gezellig met iedereen mee maar daarna wilde ik meer weten. Wie zat er achter de pagina en waarom was deze gestart? Waarom Miranda deze leuke Facebookpagina gestart is kan je lezen op haar blog.

12669606_1016648105040527_7957894363970768953_n1

De Facebookpagina Geef eens wat weg! is dus bedoeld voor zowel mensen die leuke nieuwe (web)shops willen leren kennen en dol zijn op cadeautjes en winacties als voor (kleine) ondernemers. De ondernemers stellen gratis een product ter beschikking die verloot wordt onder de mensen die aan de loting mee doen. Het is geen verplichting maar je zou de ondernemers heel erg helpen door hun pagina te liken en door de winactie te delen. Vooral in de aanloop naar de feestdagen stroomt de pagina vol met de leukste verlotingen dus het zou zonde zijn om niet mee te doen. Hoe meer leden er zijn des te meer van deze verlotingen plaatsvinden waardoor je als lid van de groep als het ware de ondernemer aan meer publiciteit helpt. Iedereen kent namelijk vast wel mensen die dit ook een geweldig initiatief vinden zowel ondernemers als mensen die dol zijn op leuke hebbedingetjes.

15994680_1295174163854585_7152667352775950140_o

Weet jij nog (kleine) ondernemers of vrienden waarvoor deze groep een echte aanrader is?

Advertenties

Een heerlijk weekend uitwaaien in Bruinisse

Linda~ Een tijd geleden bedacht ik me dat het heerlijk zou zijn om no gauw een weekend weg te gaan nu het nog zou kunnen. Over iets minder dan twee maanden mag onze tweeling voor de eerste keer naar school dus dan gaat dat niet meer zo makkelijk. Ik ben dus rond gaan kijken op vakantieveilingen omdat wij dit jaar al twee keer op vakantie geweest waren. En dus vond ik het tijd worden voor een weekend weg maar dan voor een leuke prijs. Het kost immers allemaal al genoeg en het moet wel een beetje leuk blijven. Zo kwam het dat ik na twee dagen bieden op verschillende veilingen een lang weekend op een Roompot park naar keuze had gescoord. Onze tweeling en wij wilden nog erg graag een dagje naar zee dus waarom dan niet combineren met een weekend weg, En dus kwamen we uit bij het prachtige Aquadelta.

We besluiten om tussen de middag al warm te eten zodat we als we op het park aankomen genoeg tijd hebben om rond te kijken. We hoeven dan immers alleen nog maar een boterham te eten en dus niet meteen naar de winkel om boodschappen te halen voor het avondeten. Aangezien het gaat om een weekend en onze tweeling niet veel meer nodig heeft hebben we zelf al verschillende boodschappen vanuit thuis meegenomen zoals drinken, brood voor de komende dagen en beleg. Met een koelbox in de auto is dat allemaal makkelijk te doen als je de ruimte hebt. Het appartement is een schone, overzichtelijke die bestaat uit 2 verdiepingen. We hebben een badkamer met bad en toilet en we hebben een keuken die is voorzien van een vaatwasser. Dat is dan weer een luxe die je niet verwacht als je het interieur van het appartement ziet. Boven is een slaapkamer voor de kinderen en op het voorzoldertje zeg maar is het bed voor mijn man en mij. Onze tweeling wilde graag het voorste bed maar omdat je daar over een soort rand naar beneden de woonkamer in kijkt leek ons dat zeer zeker geen aanrader 😉 Verder is het appartement niet heel luxe maar het belangrijkste is dat het schoon is en zoals ik al zei, dat was het zeker.

Als we rondlopen op het park komen we meteen uit bij Kinderland, een redelijk grote hal vol met speeltoestellen, een ruimte waar ook kinderactiviteiten met Koos Konijn georganiseerd worden en voor de allerkleinsten een ballenbak en speelmat. Daar  hebben de kinderen zich enige tijd vermaakt terwijl je als ouders even op je gemak kunt zitten. Alles is zo opgesteld dat je een goed overzicht over de ruimte hebt en dus kunt zien waar je kind zich bevindt. Voor Kinderland is een cafetaria dus mocht je daar zin in hebben kun je daarna met de familie aanschuiven om te genieten van een heerlijk frietje of snacks.

Omdat de reis voor mij nogal vermoeiend is hebben we besloten om niet dezelfde dag maar om de dag erna een kijkje te gaan nemen in het zwembad. En dat is een groot succes. Het zwembad bestaat uit 2 gedeelten, namelijk een peuterbadje met glijbaantjes en sproeiers, waar door het personeel volop kinderspeelgoed is neergelegd. Dus eigenlijk hoef je zelf vrij weinig mee te nemen wat ideaal is aangezien je toch al gauw teveel spullen mee neemt op vakantie. En er is nog een groot zwembad, een soort wedstrijdbad waar ook een grote glijbaan in uitkomt. Deze glijbaan is een leuke blauwe tunnel die buitenom gaat maar waar zelfs kleinere kinderen zelf vanaf kunnen omdat deze niet hard gaat. Hou er wel rekening mee dat je kind altijd vleugeltjes draagt want de glijbaan komt natuurlijk wel uit in het diepe zwembad, dus het is raadzaam om je kind als het ware op te vangen. Die middag moeten we helaas gauw naar de Zeeman in Zierikzee omdat de jas van ons zoontje kapot is. Zijn rits gaat niet meer dicht en omdat het slecht weer is laten we ham natuurlijk niet met open jas lopen. Lang leve Google Maps en zo zijn we in een mum van tijd een nieuwe winterjas rijker en kunnen we weer op pad.

We kwamen immers voor het strand dus de zondag besluiten we om even lekker uit te gaan waaien op het strand. Dat uitwaaien klopte zeker want tussen de buien en de harde wind door zijn we naar het strand gegaan. De kinderen waren sowieso helemaal blij want we hadden hun emmertjes bij die volgeladen werden met de meest uiteenlopende schelpen en andere schatten zoals krabben hoofden en poten. Tja, het blijft echt mijn tweeling haha, dat hebben ze van geen vreemde. Omdat het uiteindelijk weer wat frisser wordt besluiten we om op te gaan warmen in een strandtent met een kop warme chocomelk met slagroom om vervolgens terug te gaan naar het huisje voor een warm bad.

22494698_823450581162204_1137164791_o.jpg

Ondanks het niet zo’n geweldige weer hebben we een heerlijk weekend gehad in Bruinisse en we gaan dan ook zeker nog een keer terug.

Welke plaatsen in Zeeland raad jij aan om eens naartoe te gaan?

Halloween 2017 in bekende pretparken

Chantal~ Bij de meeste mensen is het wel bekend dat het op 31 oktober Halloween is. Halloween is een griezelige feestdag die vooral gevierd wordt in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Tegenwoordig wordt Halloween ook in België en Nederland steeds populairder. Kinderen gaan verkleed over straat om zo aan te bellen en te vragen om het bekende “Trick or Treat”. Je kunt dus kiezen voor een plagerijtje of voor snoepgoed. Vaak wordt alles mooi versierd met pompoenen, lampjes en andere griezelige taferelen. Daarnaast worden er rond Halloween tegenwoordig steeds meer Halloweenfeesten gegeven voor jongeren en volwassenen. Wat veel mensen niet weten is dat er de hele maand oktober al genoeg activiteiten in het thema van Halloween worden georganiseerd waaronder in bekende pretparken en dierentuinen.

Om te zien welke bekende parken Halloween activiteiten organiseren verwijs ik je door naar de website van Thuisleven.com.

halloween-pretparken.jpg

Griezelen bij Brandoween, durf jij?

Linda~ Al jaren neem ik me voor om naar het leukste Halloween evenement in de omgeving van Helmond te gaan. Om een of andere reden is het me de afgelopen jaren door en drukke agenda of door te weinig energie nooit gelukt. Daarna waren onze kinderen nog te klein om er naartoe te gaan maar nu ze inmiddels bijna 4 jaar zijn kunnen ze dan eindelijk mee doen met enkele activiteiten. Op 28 oktober gaan wij gezellig met ons gezin naar Brandoween. Dit is namelijk een Halloween evenement voor jong en oud.  Tijdens Brandoween zijn er veel activiteiten te doen van knutselen tot dansen, je kunt het zo gek niet bedenken.  Het programma van deze dag is als volgt:

Kids Creatief Party (15.30 – 17.00)

Speciaal voor de kinderen wordt deze creatieve middag georganiseerd met tal van leuke activiteiten om te doen:

  • Pompoen monsters
  • Monster cupcakesJan-Dijstelbloem-Jadijfoto-2014-Brandoween-halloween-Brandevoort-Helmond-87
  • Lampion maken
  • Lekker smikkelen

Deze middag vindt plaats op Sportpark Brandevoort 1 in Helmond. De entree bedraagt 7,- en de kaarten zijn beperkt beschikbaar (Vol=vol)

Griezel hour (17.30 -18.30)

Tijdens dit griezel uur kun je samen met allerlei andere griezels, heksen en tovenaars genieten van een vuurpuwer en jongleurs. De entree hiervoor is gratis.

Lampion optocht (18.30 – 20.15)

De lampion optocht bestaat uit verschillende stoere en leuke onderdelen:

  • De Baron van Brandevoort (een verhaal speciaal voor deze gelegenheid geschreven)
  • Speurtocht
  • Goodiebag (als je een kaartje gekocht hebt ontvang je aan het begin van de route een goodiebag met wat lekkers en wat leuks)
  • Spookpleinen

Ook hiervan is de locatie Sportpark Brandevoort 1 in Helmond en de entree bedraagt 3,-

Afterparty (20.15 – 21.30)

Misschien heb jij met jouw mooie outfit wel de prijs gewonnen van degene die het mooist verkleed is. De bar van het sportpark is open zodat je nog even een drankje kunt nuttigen om zo nog wat na te griezelen of om even bij te komen van de spannende dag.

Je kunt Brandoween volgen via Social Media om zo niets te missen van dit geweldige evenement:Jan-Dijstelbloem-Jadijfoto-2014-Brandoween-halloween-Brandevoort-Helmond-149

Facebook

Twitter

YouTube

Instagram

Snapchat

Dus, om zeker niets te missen nog even alle praktische informatie onder elkaar.

De locatie: Sportpark Brandevoort 1 in Helmond

Datum: 28 oktober 2017

De kaartverkoop start 1 oktober en waar je de kaarten kunt verkrijgen kun je hier vinden op de website van Brandoween.

Logo-verkleind

De griezeligste uitjes maar mama mag niet mee!

Linda~ Halloween is een feest die ik al vanaf het moment dat ik me kan herinneren geweldig vind. De versierde pompoenen hebben iets magisch en de griezelige decoraties vond ik altijd al geweldig. Geen horrorfilm was me te eng en dus was Halloween echt mijn feestdag. Ik nam me altijd voor om samen met mijn kinderen, als ik dus dat geluk mocht hebben, gezellig te gaan genieten van Halloween. We zouden samen het huis helemaal in stijl brengen en dan hop de deur uit, op zoek naar avontuur.

Inmiddels is onze tweeling bijna 4 jaar, dus op zich nog wel een beetje te klein voor het echte Halloween werk. Maar toch komt er straks een probleem rondom Halloween activiteiten. Ik mag straks namelijk niet mee als zij lekker gaan griezelen. Niet vanwege het feit dat zij mama niet mee willen hebben. Niets is minder waar zoals ik mijn kinderen nu ken maar simpelweg vanwege mijn gezondheid.

Enige tijd geleden heb ik openhartig mijn verhaal verteld over de medische misser die me bijna het leven gekost heeft. Zoals ik toen al vertelde merk ik de gevolgen nog altijd in het dagelijks leven zo ook bij dingen waar je normaal helemaal niet bij stil staat. Vroeger vond ik het geweldig om aan het schrikken gemaakt te worden. Vanaf het moment dat ik ziek ben geworden kan dat helaas niet meer omdat mijn lichaam zelf geen Cortisol aanmaakt wat fungeert als een soort anti-stress hormoon. Dit resulteert erin dat als iemand me aan het schrikken maakt het voor mij even voelt alsof ik het aan mijn hart krijg. Daarnaast zorgt het er (tijdelijk) voor dat ik niet meer kan lopen wat dus niet zo heel handig is als je 2 kinderen bij hebt. Deze situatie maakt het dus absoluut geen aanrader om Halloween te aan vieren.

Ik begon hier vorig jaar over na te denken toen mijn man een dagje weg ging met een collega en ik de kinderen dan gezellig een dag mee wilde nemen naar iets leuks. het was de maand oktober maar daar had ik verder nog niet bij stilgestaan. Maar wat bleek nou het geval, een heleboel pretparken waren de hele maand oktober in het thema van Halloween. Normaal vond ik dat dus super leuk maar dat kon tegenwoordig niet meer. Op dat moment kwam ik er achter dat het best lastig was om in oktober een uitje te vinden naar een pretpark of iets dergelijks wat niet met Halloween te maken had en waar ik niet het risico zou lopen dat ik te erg zou schrikken.

Toch heb ik nu een uitje gevonden waarvan ik me afvraag of dat wel iets voor mij is en waar ik met de kinderen naartoe kan gaan. Burgers Zoo organiseert van zaterdag 14 tot en met zondag 29 oktober namelijk Mexicaans Halloween genaamd Dia de los Muertos. Dit feest is echter niet bedoeld om te griezelen maar om de doden te eren en het schijnt een heel kleurrijk feest te zijn en het wordt gevierd in de overdekte rotswoestijn. Het park is tijdens dit feest geopend van 9.00 tot 18.00 en de kaartjes zijn verkrijgbaar via de website van Burgers Zoo.

Tijdens het evenement lopen er continu twaalf acteurs in het park rond, die in traditionele stijl zijn verkleed en geschminkt. Niet alleen kunnen bezoekers met deze kleurrijke figuranten op de foto, maar ook trakteren zij onze gasten op kenmerkende Mexicaanse muziek om meteen in de sfeer te komen. We organiseren daarnaast speciale workshops, waarin kinderen en volwassenen van origami schedels kunnen maken en versieren, maskers kunnen ontwerpen en bijvoorbeeld typische marshmallows kunnen schilderen tot sugar skulls. Bovendien kent elke Mexicaanse provincie zijn eigen traditionele broden die speciaal voor Día de los Muertos worden gemaakt. Deze broden zijn tijdens het evenement te koop in ons park. Naast de sfeervolle thematische elementen van vorig jaar zorgen we voor extra aankleding. Zo sieren meer dan 1500 meter Mexicaanse Día de los Muertos-vlaggetjes de paden van ons park en voor de Pinguïn Corner komen grote muurtekeningen te hangen. Duikt u met ons mee in de Mexicaanse cultuur? Ontdek dan tijdens de herfstvakantie alles over Día de los Muertos!” (Bron: Burgers Zoo)

Heb jij nog leuke aanraders voor ons gezin zodat ik eventueel ook mee zou kunnen?

DIY- Halloween sfeerlampjes

Linda~ Iedereen die me een beetje kent weet dat de dagen rond Halloween naast Kerst mijn favoriete dagen van het jaar zijn. Al vanaf het moment dat ik het me kan herinneren vind ik de hele sfeer erom heen geweldig.  Je ziet dan de meest uiteenlopende decoraties en versieringen. Het varieert dan van een simpel ornamentje tot een huis dar compleet omgetoverd is tot spookhuis. De donkere dagen waarop je gezellig met familie samen een spel speelt of creatief bezig bent vind ik heerlijk. Er zijn in het thema Halloween allerlei leuke decoraties te vinden in e winkels die stuk voor stuk geweldig zijn. Het is hier dan helaas geen Amerika waar alles natuurlijk veel groter en uitgebreider is. En dat is ook niet erg want hierdoor wordt het juist extra leuk om zelf voor Halloween aan de slag te gaan.

Om de diy te bekijken raad ik je aan een kijkje te nemen op de website van Thuisleven.com.

Recensie “Boer Boris wil geen feest!”

Linda~ Deze maand is het weer tijd voor een ander deel van Boer Boris en ik leg uit waarom ik voor deze gekozen heb. Ik ben deze maand jarig en iedereen die me kent weet dat ik dol ben op feestjes, ik vier graag mijn leven. Boer Boris denkt hier echter anders over want Boer Boris wil geen feest!

De kaft van het boek maakt je misschien een beetje in de war want hoewel Boer Boris zegt dat hij geen feest wil staat hij toch lachend op de kaft met confetti en feestende dieren. Tja, hoe zit dat dan eigenlijk? Wat is de reden dat Boris eerst geen feest wil en daarna toch wel?

Voor de rest van onze recensie van dit super leuke boek verwijs ik je door naar de website van Stichting Pretletters.

9200000025792862