Geluiden memory, een vrolijke lente diy

Linda~ Aangezien het vandaag 21 juni is kan het echt nog maar net, deze vrolijke lente diy. Nou ja, eigenlijk kan je zoiets het hele jaar door maken, maar omdat ik gebruik gemaakt heb van hervulbare paaseieren in typische lente kleurtjes vind ik het bij het voorjaar passen. Net na Pasen heb ik bij Kruidvat deze leuke hervulbare eieren gekocht. Dit omdat ze na de Paasdagen daar in de schappen lagen met de leuke actie 1+1 gratis en dan begint het bij mij al te kriebelen. Ze zien er zo leuk uit van kleur, kan ik daar misschien iets mee? geloof me, als je maar lang genoeg nadenkt en rondkijkt dan komt er vanzelf wel een idee voorbij waarvan je denkt: ja dat ga ik er mee doen.

En zo kwam ik dus dankzij Pinterest weer uit bij geluiden memory, een onderdeel van het zogeheten “Sensory Play”. Zodra ik de tweeling uitgelegd had wat ik ging maken waren ze al meteen enthousiast en kwamen ze zelf met ideeën. Deze twee ondernemers hadden namelijk samen bedacht dat er een set hagelslag moest en in een andere set vruchtenhagel. op zich is het idee heel erg leuk en een echte aanrader, alleen zul je dan een keuze moeten maken. Vruchtenhagel en hagelslag klinken namelijk totaal hetzelfde dus dat zou de moeilijkheidsgraad erg opwaarderen en ze zullen vast lang bezig zijn met het goede te raden 😉 Wat heb ik er uiteindelijk dan wel ingedaan?

 • Fijne mie (heel klein geknepen zodat je een fijn geluid krijgt)
 • Spaghettini (je kan ook gewoon macaroni gebruiken)
 • Rijst
 • Vruchtenhagel (en de hagelslag heb ik dus achterwege gelaten)
 • Yoghurt snoepjes
 • Snoepjes uit een schatkistdoosje

Van de onderste drie heb ik de gaatjes van de paaseieren afgeplakt zodat er geen extra lucht bij kan komen en de kan kleiner is dat het gaat schimmelen. Aangezien Lucas en Eva inmiddels al 4 jaar zijn en ik ze duidelijk kan maken dat ze er niet in moeten knijpen omdat anders het ei open gaat heb ik het niet extra dicht geplakt. Ben je niet zeker of je kleine ondernemer het ei dicht laat dan kun je het extra dichtplakken met plakband of tape. Uiteraard kun je steeds wisselen van inhoud. Je kan er namelijk ook materialen van buiten in doen zoals eikels, kastanjes, kiezeltjes, takjes of wat dan ook. Al je vantevoren maar even bedenkt dat de geluiden niet teveel op elkaar lijken. Je kan dat ook voorkomen door in het ene ei meer te doen dan in het andere ei. Bij dezelfde inhoud moet je uiteraard wel dezelfde hoeveelheid doen anders raden ze het natuurlijk niet zo gauw (maar zijn ze wel lang bezig, oh jee wat zeg ik nou toch).

34284607_955646867942574_4801795809412644864_n.jpg

Wat zou jij in deze geluiden memory doen?

Advertenties

Nieuw van Denksport: 10 voor Taal Beeldpuzzel Special (met winactie)

Linda~ Na al die vrije dagen van Hemelvaart en Pinksteren genieten de kinderen nog een paar weken van school. Genieten? Jazeker, want onze tweeling vindt het mega leuk om naar school te gaan. Ondanks het feit dat ze in groep 1 zitten merk je toch dat ze steeds meer leren en dat het ook bij ze blijft hangen. Je merkt het vooral in de rollenspellen die ze met elkaar spelen. Helaas voor onze leergierige kinderen duurt school nog maar een paar weekjes en dan is het alweer zomervakantie. Het jaar lijkt dit jaar voor het eerst echt voorbij gevlogen.

Nu de tweeling nog even op school zit en er dagen bij zijn met erg mooi weer kom ik al helemaal in de vakantiemodus. Natuurlijk ook vanwege het feit dat hoe warmer het wordt des te minder energie ik krijg maar dat is weer iets anders. Ik kan het niet laten om op deze dagen even te genieten van de rust door met een puzzelboekje in de tuin te gaan zitten. Op warme dagen zoek ik ’s morgens en later op de avond de trampoline op aangezien het daar lekker koel is.

Denksport heeft een nieuw puzzelboek dat inmiddels echt mijn favoriet is geworden. Het gaat om de 10 voor Taal Beeldpuzzel Special. Deze boekjes hebben voor mij als groot voordeel dat ze veel variatie bieden. Mijn geheugen is door de cyste in m’n hoofd en de narcose regelmatig erg slecht en door middel van puzzelen probeer ik mijn geheugen te trainen. Ik merk dat dit puzzelboekje zeer prettig werkt vanwege het gebruik van afbeeldingen. Daarnaast merk ik dat als ik aan het puzzelen ben en ik ergens niet uitkom mijn man het erg leuk vindt om te helpen. Hij is immers ook dol op puzzels maken, en zo liggen de mobiele telefoons eindelijk eens een avondje aan de kant.

Voor de momenten dat ik alleen thuis ben train ik mijn geheugen ook graag met de apps van Denksport. Ik heb een tijd geleden de app 10 voor Taal gedownload en ik heb er echt lol in wederom vanwege de vele variatie die je er terug vindt. De app bestaat uit acht verschillende categorieën: Quiz, partner gezocht, homoniemen, hyponiemen, rebus, woordrijgen, woordhakken en invulkolom. De eerste dag merkte ik dat ik er echt even in moest komen en dat ik goed moest nadenken. Nu ik de app een tijd gebruik blijft de app nog steeds leuk en leerzaam voor me. Ik kan iedereen deze dus aanraden om te downloaden als je lekker in de tuin zit, op je vakantiebestemming of waar dan ook.

Bekijk de verschillende apps van Denksport om te zien of er ook iets leuks voor jou bij zit.

Winactie

Inmiddels zijn we aangekomen bij het deel van dit artikel want velen van jullie het leukst zullen vinden. Van Denksport mogen we een exemplaar van 10 voor Taal Beeldpuzzel Special verloten aan een van onze volgers. Wat MAG je doen om kans te maken op dit leuke boekje?

De winactie loopt van dinsdag 19 juni tot en met maandag 25 juni 0.00, daarna proberen we de winnaar zo snel mogelijk bekend te maken. De winnaar heeft 48 uur de tijd om te reageren. Wil je zeker zijn dat je het niet mist als je gewonnen hebt is het handig om een reactie te geven onder het bericht op Facebook zodat je getagt kunt worden als je gewonnen hebt 😉

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Zelfgemaakte bedankjes voor de juf

Linda~ Het eerste schooljaar van onze tweeling loopt bijna ten einde, wat vliegt de tijd toch. Het lijkt dit jaar voor het eerst nog sneller te zijn gegaan dan anders, alsof ze eigenlijk pas net op school zitten. Toch hadden ze hun draai gelukkig al snel gevonden op school en is het alsof ze nooit anders gedaan hebben. Nu de vakantie er aan zit te komen is het ook bijna tijd om afscheid te nemen van de juffen, tenminste voor dit schooljaar dan. En bij een afscheid hoort een leuk cadeautje, al is het dan een kleinigheidje. Jullie weten dat ik graag zelf knutsel dus ben ik aan de slag gegaan voor de juffen. De knutsels die ik in dit blog laat zien waren voor een juf die eerder dit jaar al afscheid nam omdat ze een zwangerschapsverlof opgevangen had. Vooral Eva vond het erg jammer maar ook Lucas was dol op deze lieve juf. Omdat de kinderen toen nog geen half jaar op school zaten besloot ik voor iets te kiezen wat zeker bij ze paste.

Apenkoppen

Lucas en Eva hoefden gelukkig niet lang te wennen op school en waren al gauw zichzelf. Twee ondernemers die vooral ook erg leuk zijn (vinden ze zelf, en van elkaar, en er is dan ook altijd wel iemand die om ze lacht). Het kon dan ook niet anders dan dat daar iets mee gedaan zou worden. Laat het nu net zo zijn dat ze dol zijn op apenkoppen, een van het weinige snoep waar ze echt dol op zijn en wat ik af en toe in huis haal. Ik vulde een voorraadpot met deze snoepjes en hing er een kaartje aan met de toepasselijke tekst: “Deze apenkoppen zeggen bedankt”. Daarnaast maakte ik zelf nog een kaart voor de juf waarin ik opschreef wat de kinderen nog tegen de juf wilden zeggen en ik liet ze zelf hun naam erin schrijven zodat het een persoonlijk geheel zou worden.

Gevulde theeglazen

Later in het jaar zat er nog een afscheid aan te komen, namelijk van de lieve stagiaire. Ook haar vonden de kinderen erg aardig en dus leek het ons leuk om weer iets persoonlijks te maken. Ik vulde twee grote theeglazen met enkele verschillende smaken thee en dat zou het “thema” worden. De kinderen liet ik allebei een verftekening maken en daar knipte ik van allebei een groter hart uit. Deze harten plakte ik van allebei op een kaart en maakte de kaart een beetje af. In de kaarten schreef ik een quote die met thee te maken had om vervolgens Lucas en Eva zelf hun namen in de kaarten te laten schrijven. Zo krijg je een heel persoonlijk iets maar wat ook nog eens functioneel is voor de ontvanger. Het geheel heb ik netjes ingepakt met folie en lint zodat het er feestelijk uitzag.

Het is soms erg lastig merk ik om iets leuks en origineels te verzinnen voor de juf of meester wat daarnaast eventueel ook nog eens functioneel is. Op deze manier hebben wij alvast voor een paar juffen geknutseld. Nog 2 juffen te gaan over enkele weken dus ik ben alweer hard aan het nadenken wat we ze gaan geven.

Heb jij nog leuke tips?

Sweakers en zwemkleding voor ons nichtje (winactie gesloten)

Linda~ Vorig jaar schreef ik al een blog met winactie over de handige Sweakers die ik kreeg voor onze ondernemende tweeling die toen 3 jaar waren. Ik kreeg namelijk altijd de kriebels als Lucas en Eva rond het zwembad renden en was bang dat ze uit zouden glijden. Van Ockyz kreeg ik toen voor allebei een prachtig paar Sweakers cadeau om uit te proberen. Inmiddels zijn we een jaar verder en ze zijn allebei niet een keer uitgegleden in en rond het zwembad dus dat zegt zeker wat, vooral met onze twee stuntpiloten.

Er zullen vast mensen zijn die Sweakers nog niet kennen en dus ga ik het even opnieuw uitleggen. Sweakers zijn eigenlijk de meest ideale zwemsokken die er bestaan en die elk kind in z’n kast zou moeten hebben liggen. Nou ja ook niet want in de kast zullen ze hun werk niet doen dus lekker aantrekken zodra je de kans hebt want het voorkomt zoveel ongelukken. Deze zwemsokken hebben een anti-slip laag aan de onderkant waardoor kinderen niet uitglijden en daarnaast hebben ze altijd iets aan hun voeten als ze bij zwembaden naar het toilet gaan. Hygiëne vind ik persoonlijk altijd heel belangrijk, en ondanks dat het personeel de hele dag in de weer is om te poetsen heb je er helaas toch altijd een groot aantal viezerikken bij die het toilet vies achter laten. Je hebt dus ook niet meer extra werk om de kinderen slippers aan te trekken voor ze naar het toilet gaan zoals ik altijd had. Daarnaast hebben deze zwemsokken in tegenstelling tot zwemschoenen open tenen waardoor je kind een optimaal gevoel en dus ook balans kan vinden. En ook niet geheel onbelangrijk: Sweakers gaan vier schoenmaten mee dus indirect bespaar je ook nog eens waardoor ze lekker budgetvriendelijk zijn. Persoonlijk vind ik ze daardoor veel beter dan de zwemschoenen maar nogmaals, dat is iets persoonlijks. Zodra wij met ons gezin, vrienden of familie een zwemuitje plannen zijn de Sweakers dus een van de eerste dingen die na de vleugeltjes en de badkleding mee in de zwemtassen gaan.

Ondertussen is er binnen onze familie meer veranderd, ons nichtje Tess is inmiddels twee jaar geworden en net als haar neef en nicht een ondernemer. Niet voor niets dat mijn zus ook voor haar graag een stel Sweakers wilde. En laat daar nu net Ockyz weer om de hoek komen. Speciaal voor Tess haar verjaardag mag ze een paar sweakers uitzoeken en een setje badkleding naar keuze. Mijn zus heeft gekozen voor het volgende:

 • Bikini Liz roze in maat 104: Deze bikini is net als Tess super stoer en door het roze toch heel meisjesachtig. Alsof het voor haar gemaakt is zou je zeggen. Chantal koos speciaal voor maat 104 zodat Tess er lekker lang mee kan doen, helemaal nu ze toch nog even een zwemluier draagt.
 • Sweakers Character green maat 23-26: Chantal koos voor deze stoere groene zodat haar jongere broertje Sem deze straks ook zal kunnen dragen en het dus een neutrale kleur is voor beiden. En Tess is nu eenmaal ook dol op groen dus dat scheelt.

Inmiddels heeft Ockyz nieuwe interessante feiten die ik graag met jullie wil delen:

 • Er zijn in minder dan 2 jaar tijd al ruim 25.000 Sweaker® gebruikers wereldwijd
 • de Consumentenbond is positief over Sweakers®!! Lees hier het artikel.
 • Innosportlab De Tongelreep (de trainingslocatie van de Nederlandse Olympische zwemploeg); “Het dragen van Sweakers®, anti slip zwem sokken, tijdens het zwemmen heeft geen effect heeft op zwemsnelheid en techniek”.
 • TUV Rheinland; “Het grip niveau van Sweakers® voldoet aan de gesteld norm.”
 • ENVOZ (partner van Swimmings Teachers Association UK); “Met Sweakers® aan de voeten van kinderen zijn badmeesters en ouders een stuk relaxter langs het bad.”
 • Empirisch onderzoek toont aan dat door het gebruik van Sweakers® het aantal slippartijen rondom zwembaden afneemt.
 • Ockyz heeft bijna 55.000 fans op Facebook wereldwijd.
 • De droom en missie van Ockyz® is om de wereld voor kinderen veiliger en leuker te maken, ook buiten Europa.

Winactie

Dan zijn we nu aangekomen bij het deel van het artikel waarop de meesten van jullie waarschijnlijk gewacht hebben. Van Ockyz mochten we niet alleen Tess blij maken maar ook een van de lezers van ons blog. Is dat lief of is dat lief? Je kunt een paar Sweakers en een stuk zwemkleding winnen. Wat mag je doen om deze hele handige prijs te winnen?

De winactie loopt tot en met 18 juni 0.00, daarna zal de winnaar zo spoedig mogelijk bekend gemaakt worden. De winnaar heeft dan 48 uur de tijd om contact op te nemen met Ockyz.com.

Mocht je niet winnen dan heeft Ockyz twee leuke superdeals voor je.

Wil je niets meer missen of wil je meer weten, dan kun je Ockyz volgen via verschillende social media:

ockyz-logo-homepage

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen *

Op een vrolijke manier aftellen naar de vakantie

Linda~ Wat vliegt het jaar voorbij, zelfs sneller dan voorgaande jaren lijkt het wel vind ik. Sinds december gaat de tweeling naar school en voor mijn gevoel is het alsof ze niet anders gedaan hebben. De kinderen waren er zelf heel erg aan toe en het geeft mij even wat vrijheid om overdag wat energie op te doen of klusjes te doen die anders blijven liggen tot ze naar bed zijn. Daarnaast krijg ik meer tijd en ruimte voor leuke knutselprojecten en diy’s voor zowel Thuisleven als ons eigen blog. Nu we inmiddels weer tegen het einde van het schooljaar aanlopen wordt het tijd om een beetje naar de vakantie toe te werken. Afgelopen weken zat ik al wel te bedenken dat ik weer eens een leuke diy wilde plaatsen maar wat dan? Het was te warm om druk bezig te zijn met knippen en plakken en ik wilde eens wat maken waarvan ik zeker wist dat iedereen het zou kunnen.

Wanneer gaan we op vakantie?

Vervolgens kwam een van de kinderen met de vraag wanneer we dan eindelijk op vakantie zouden gaan. Hoe simpel kan je het hebben? Mijn diy was geboren want ik besloot om een leuke aftelkalender te gaan maken. Ik heb er dit keer bewust voor gekozen om een creatie te maken die ook gemaakt kan worden met materialen die iedereen in huis heeft zodat je direct aan de slag kan. Dit jaar gaan wij voor de eerste keer kamperen en dus wordt dat het thema van de aftelkalender. Op Pinterest ben ik aan zoeken naar een leuke tekening van een tent en heb deze als richtlijn genomen om er vervolgens mijn persoonlijke draai aan te geven. Wat heb je nodig om zelf zo’n vrolijke kalender te maken?

Om te zien wat je nodig hebt en hoe je deze kalender kunt gebruiken verwijs ik je voor het volledige artikel door naar de website van Thuisleven.com.

34175964_955169551323639_5167899633472503808_n

Gezellig op avontuur tijdens de IVN Slootjesdagen

Linda~ Onze tweeling is dol op de natuur en gaan graag op onderzoek naar verschillende diertjes. Het liefst combineren zij dit natuurlijk met water want dat is veel leuker, dat snap ik als moeder zijnde ook nog wel. De kinderen kunnen hun lol op aangezien morgen de IVN Slootjesdagen van dit jaar starten en deze duren tot en met zondag.

slootjesdagen2018_header

(Foto: IVN)

Tijdens dit leuke en spannende weekend kunnen de kinderen tussen 4 en 12 jaar met hun ouders of grootouders leuke avonturen beleven rond de waterkant. Wat is er namelijk leuker dan op onderzoek te gaan rond het water? Je ziet het op het eerste oog niet maar er leven namelijk heel veel beestjes in en om het water. Beestjes die je zo 1.2.3 niet zult zien. Of heb je misschien nog niet zo goed gezocht?

Deze Slootjesdagen worden inmiddels voor de vijfde keer georganiseerd en tijdens deze editie wordt er vooral van je verwacht dat je waterbeestjes gaat tellen en kun je leuke waterproefjes doen. We zijn immers dol op leuke en leerzame proefjes. Door het hele land worden op meer dan 150 locaties activiteiten georganiseerd. Overal staan natuurgidsen op je te wachten om leuke avonturen te gaan beleven. Zij hebben de schepnetten, zoekkaarten en loeppotjes al voor je klaar staan. En het leukste is dat deze activiteiten gratis zijn zodat iedereen de kans heeft om gezellig mee te doen. Na afloop van deze dagen kun je jouw resultaten van die dag invullen op de website. Op deze manier zie je meteen wat de kwaliteit is van het slootje waarin je hebt gezocht.

Kijk eens welke activiteiten er bij jou in de buurt georganiseerd worden!

Je kunt je goed voorbereiden door alvast je Slootjesdagen Onderzoekskaart te downloaden. Wist je dat je met jouw telling van de waterbeestjes en de proef een bijdrage levert voor de wetenschappers? Met jouw telling en door de proef weten ze de waterkwaliteit waardoor wetenschappers weten hoe gezond de slootjes van Nederland zijn. Tof he?

Intussen kun je je al een beetje vermaken met de gratis kikker knutselplaat.

Welke diertjes zou je tijdens deze dagen tegen kunnen komen in en rond de sloot:

Schoon water Matig schoon water Vervuild water
Veel verschillende soorten waterdiertjes, met kleine aantallen diertjes per soort.   Weinig verschillende soorten waterdiertjes, waarvan grote aantallen per soort.
Haft (larve) Bloedzuiger Eenoogkreeftje
Kokerjuffer Bootsmannetje Muggenlarve
Libelle (larve) Geelgerande waterkever Rattenstaartlarve
Poelslak Schijfhoornslak Slingerworm
Schaatsenrijder Watermijt Larve van waterkevers
Schrijvertje Waterschorpioen  
Waterspin Zoetwaterpissebed  
Watervlo    
Zoetwatermossel  

(Bron: IVN)

Je kunt na deze Slootjesdagen thuis verder speuren door de leuke zoekkaarten te bestellen die IVN voor je heeft. Deze zoekkaarten zijn handig en bovenal erg budgetvriendelijk. Zo heb je de handige zoekkaart voor waterdieren waarin je verschillende waterdiertjes terug kunt vinden. Wil je zeker weten dat je de zoekkaart vaker kunt gebruiken en niet bang hoeft te zijn dat het nat wordt dan is er de geplastificeerde zoekkaart voor waterdieren. Tot slot is er een leuk boek dat je gegarandeerd een leuke vakantie bezorgd, namelijk het IVN Waterdoeboek. Deze staat hoog op ons wensenlijstje aangezien onze tweeling echte onderzoekers zijn. Dit soort boeken en zoekkaarten zijn overigens ook altijd heel leuk om te vragen als (verjaardags)cadeau. Dat is weer eens wat anders dan speelgoed en games en we kunnen weer gezellig met z’n allen naar buiten. Persoonlijk worden wij altijd heel enthousiast als we de website van IVN openen want zij hebben heel veel leuke en betaalbare zoekkaarten in allerlei thema’s. Eerder al hadden wij zelf heel veel lol in de herfst met de paddenstoelen zoekkaart en andere leuke dingen: Op een grote paddenstoel.. samen speuren.

ivn-waterdoeboek.jpg

(Foto: IVN)

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je in het vervolg niets missen van IVN? Volg ze dan via de volgende social media

Ga jij de komende dagen met je kind speuren?

Ontmoet de blogger – Xaar’s Wereld

Linda~ Voor de rubriek “Ontmoet de blogger” van Xarifa van Xaar’s Wereld gaf ik antwoorden op de meest uiteenlopende vragen die ze me stelde over bloggen, maar ook leuke en gekke vragen. Een deel van het artikel laat ik je hieronder lezen 🙂

Hi all!

Ik vind het heel leuk om elke dag weer nieuwe bloggers te ontdekken. En van alles over hun te weten te komen. Zo kwam ik op het leuke idee om een deze serie op te starten. Elke zondag komt er weer een nieuwe blogger aan het licht, die voor ons 20 vragen beantwoord! Er staan elke keer 3 blog gerelateerde vragen in, voor de rest zijn het allemaal leuke of gekke vragen die je niet zo maar gesteld worden. Haha! Lees je elke zondag gezellig mee?

20180515_170401_0001.png

Zo is vandaag Linda van Lifestyle Mommyss aan de beurt. Een hele enthousiaste blogger die veel doet op haar/zijn blog. Lees je gezellig mee?

Waarom heb je besloten te bloggen?

Ik was altijd al op zoek naar koopjes, leuke deals, diy’s (do it yourselfs) en deelde deze al met vrienden en familie. Een paar jaar geleden ben ik helaas 100% afgekeurd en kon niet meer werken. Vorig jaar hebben mijn zus Chantal en ik de knoop doorgehakt en zijn we eindelijk samen een blog begonnen om alles wat we leuk vinden te delen met anderen.

Hoe lang blog je al?

Mijn zus en ik zijn 1 januari 2017 gestart met ons blog, als goede voornemen om meer te doen wat we leuk vinden.

Wat is de betekenis van je blog naam?

Eigenlijk een beetje samengepakt allerlei leuke dingen voor en door moeders, maar ook voor anderen hoor no worries 😉

Slaap jij met je dekbed ingestopt of niet?

Ja, ik vind het vreselijk als mijn dekbed aan de achterkant overhoop ligt. Zelfs als het heel warm is wil ik in elk geval iets over me heen hebben, al is het alleen maar een overtrek.

Gebruik jij post-it notes?

Soms gebruik ik Post-It’s maar meestal gebruik ik notitieboekjes, daar ben ik helemaal verzot op haha.

Word je liever aangevallen door een beer of een zwerm bijen?

Jeetje, daar vraag je me iets. Het schijnt dat er speciale bijensteektherapie is voor mensen met MS dus dan ga ik daar maar voor aangezien ik zelf onder andere MS heb. Wie weet levert het wel iets heel positief op, je weet maar nooit.

Wat is je grootste ergernis bij mensen?

Ik kan me gruwelijk ergeren aan mensen die zich beter voor doen dan ze zijn en dan bedoel ik in de zin dat ze net doen of ze de leukste dingen doen terwijl het een grote toneelshow is voor de buitenwereld.

Het volledige artikel met alle leuke vragen kun je terug vinden op de website van Xaar’s Wereld.