DIY-Schatkistjes uit de natuur

Linda~ Onze tweeling is dol op buitenspelen maar de natuur in gaan vinden ze nog veel leuker. Dat hebben ze van geen vreemde aangezien ik vroeger ook het liefst met m’n zus en familie erop uit trok om te genieten van al dat moois. Sinds kort hebben we samen weer wat leuks ontdekt: schatkistjes maken. Het viel me al een tijdje op dat er steeds weer doppen van walnoten in onze tuin lagen terwijl er toch geen notenbomen in de buurt staan. Walnoten zijn ook niet de noten die je even onderweg “kraakt” dus het moest echt van de vogels afgekomen zijn. Telkens weer ruimde ik met een lichte ergernis de doppen op aangezien er de laatste tijd wel meer dieren onze tuin tot een puinhoop omtoveren helaas.

Ik vroeg me af of ik die irritatie niet om kon buigen tot iets positiefs, iets leuks. Dat is namelijk mijn voornemen: in plaats van geïrriteerd zijn en mopperen juist kijken naar de positieve kant van iets. Net als ik zijn de kinderen dol op knutselen dus wilde ik kijken of we iets leuks konden gaan maken van die walnotendoppen. Vol goede moed kroop ik achter de laptop en opende ik Pinterest. Voor de mensen die me inmiddels kennen, ik ben echt een beetje Pinterest-verslaafd. En ja hoor.. bijna meteen kwam ik hele leuke ideeën tegen waaronder “Schatkistjes”

Hoe je de schatkistjes zelf maakt kun je lezen in de rest van ons artikel via de website van Thuisleven.com.

schatkistjes-uit-de-natuur-2.jpg

Tip! Mijn apps voor de beste deals..

Linda~ Als moeder van twee opgroeiende kinderen heb ik regelmatig te maken met flinke kostenposten. Toen ze nog heel klein waren was de voeding samen met de pampers een van de grootste uitgaven. Daarnaast scheelde het wel dat we nog niet zoveel dagjes wegging met ze aangezien ze daar nog veel te klein voor waren. Inmiddels is de tweeling allebei alweer een hele tijd zindelijk gelukkig dus dat is weer een kostenpost minder zou je denken. Ja op zich wel, maar daarvoor zijn dagjes uit en etentjes voor in de plaats gekomen. Onze kinderen zijn dan pas 3,5 maar eten kunnen ze als de beste. Gevarieerd en veel, dat omschrijft het menu van onze tweeling het beste. Dat is heerlijk om te zien maar als je regelmatig met ze uit eten gaat of een dagje weg gaat wordt dat al gauw een kostenpost waar je u tegen zegt. Vandaar dat ik eens rond ben gaan kijken voor leuke en betaalbare dagjes uit maar ook restaurantdeals. En in deze tijd krijg ik daarbij hulp van een stel leuke en handige apps die ik dan ook graag met je wil delen. In dit artikel deel ik de apps die ik zelf op mijn telefoon heb staan en regelmatig gebruik in mijn zoektocht naar geslaagde uitjes.

De apps die ik het meeste gebruik zijn Social Deal, Wowdeal en Groupon. Deze apps lijken best veel op elkaar aangezien ze alledrie kijken naar de beste deals in je regio of in de regio waar je je op dat moment bevindt. Je kunt in de instellingen aangeven of je Push-berichten wilt ontvangen zodat je geen deal meer mist. Aangezien ik ze alledrie op mijn telefoon heb staan heb ik deze functie uitgeschakeld aangezien mijn telefoon anders de hele dag van elke app meldingen geeft 😉 Bij deze geweldige deals kun je denken aan High-tea arrangementen, bowlen, goede deals met betrekking tot uit eten gaan en nog veel meer. Ook kun je bij alledrie regelmatig hele goede deals scoren voor dagjes uit met het gezin zoals pretparken.

Daarnaast maak ik ook regelmatig gebruik van apps waarbij ik op tickets kan bieden zoals Vakantieveilingen en Ticketveiling. Het leuke van deze apps vind ik de lol van het bieden op een bepaalde veiling van je keuze. Wat een voordeel van deze apps is is dat ze regelmatig leuke dagen hebben waarbij ze bijvoorbeeld 2 extra kaartjes weggeven bij de veiling van kaartjes voor een pretpark. Dan zou je bij de veiling eigenlijk 2 kaartjes krijgen, maar krijg je er dan dus 4. Of op bepaalde veilingen geldt dan dat je geen administratiekosten betaalt. Ook dit scheelt je dan nog eens extra kosten waardoor het de veiling nog leuker maakt. Het leuke is dat je zo als je geluk hebt voordelig naar het theater of een concert kunt. En mocht je langer weg willen met je gezin dan een dagje kun je bij vakantieveilingen bieden op leuke overnachtingen, weekendjes weg en nog veel meer op het gebied van reizen.

Al laatste maak ik zo nu en dan gebruik van de app van Scoupy. Scoupy geeft me namelijk de kans om regelmatig gratis producten te scoren of met flinke korting. Deze producten kun je makkelijk kopen bij verschillende supermarkten en met de app kun je meteen zien of je het juiste product hebt door het artikel te scannen met de app. Vervolgens koop je het en stuur je een foto in van je kassabon meteen in de app. Niks omslachtigs maar meteen met je telefoon en binnen een paar dagen staat het geld vaak alweer op je rekening. Dit soort acties zijn vaak erg leuk net voor je een feestje hebt of voor je op vakantie gaat. Zo heb ik al verschillende soorten (alcoholvrije) zomerbiertjes gratis gekregen en verschillende soorten frisdrank. Maar de producten zijn erg uiteenlopend, van gezond naar nouja iets minder gezond maar wel lekker.

En om nog even bij het beetje ongezonde te blijven heb ik ook nog de app van McDonalds op mijn telefoon voor de deals. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er maar een paar keer per jaar kom, hooguit 5 keer. Toch heeft McDonalds regelmatig leuke kortingen waar we dan op dat moment ook graag gebruik van maken. Daarnaast is de app in december altijd een aanrader omdat ze dan een adventkalender hebben met elke dag een leuke korting of prijs waar je kans op kunt maken.

20862147_798627873644475_824688954_o.png

Van welke apps maak jij gebruik en heb je nog aanraders?

Review: Silan Supreme Romance

Linda~ Een van de karweitjes in het huishouden die zeker niet mijn favoriet is omdat het steeds maar door blijft gaan is de was. Om het voor mezelf en de rest van het gezin nog enigszins leuk te houden vind ik het belangrijk dat onze was lekker ruikt. Dat is namelijk het deel van de was wat ik juist wel leuk vind. De geur van heerlijk frisse was door het hele huis als je binnen komt. Ik was iemand die compleet vast bleef houden aan de geur van Robijn en ik was nogal moeilijk om over te stappen op een ander merk aangezien ik er tevreden was. Nu gaf Bol.com me de kans om gratis een totaal ander merk en geur wasverzachter uit te proberen. Ik mocht samen met mijn gezin Silan Supreme Romance uitproberen en ik ga je vertellen wat ik er van vind.

20883222_799174293589833_773905853_o.jpg

Zodra de wasverzachter binnen komt valt me meteen op dat de verpakking zeer zeker past bij de titel Romance. De fles is zachtroze met een mooie donkere satijnen strik erop afgebeeld. Het staat in elk geval mooi op de badkamer, daar valt niks van te zeggen. Je zou bijna alleen voor de fles al deze wasverzachter kopen. Uiteraard ging deze review niet alleen om de verpakking maar vooral om de geur en de werking. Daar gaan we dan, de geur.. Ik ben normaal niet iemand van rozengeur want daar krijg ik het bijna benauwd van. het zal jullie dan ook niet verbazen dat ik niet romantisch ben 😉 Wat me wel verbaasde was de geur. De geur is echt heerlijk en met je ogen dicht is het net of je je in een bloementuin waant. En dan niet een overdreven bloementuin waar je bedolven wordt onder de verschillende geuren maar een lekkere geur. En dat terwijl er toch echt rozengeur in zit, in combinatie met witte bloemen en sandelhout. Ikzelf vind het een aangename geur voor mijn wasgoed, daar kan ik best aan wennen.

Dan ga ik er mijn eerste was mee draaien om te ervaren hoe de geur dan is. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er niet zoveel van nodig heb als bij mijn vertrouwde wasverzachter, wat erin resulteert dat ik toch de eerste was even moet kuchen. Het ruikt heerlijk, maar als je er wat teveel van gebruikt, het woord zegt het al, dan is het een beetje overdreven. Voor de tweede was gebruik ik aanzienlijk minder wasverzachter en ja hoor, daar is de lekkere geur zoals het bedoeld is. Kortom Silan Supreme Romance is een aanrader als geur en lekker voordelig omdat je er veel minder van nodig hebt waardoor je extra lang met je fles doet.

Silan Supreme Romance kun je o.a bestellen bij Bol.com. Maar Bol.com zou Bol.com dus niet zijn als ze voor jou niet een knaller van een aanbieding hebben. Bestel nu 4 flessen Silan Supreme Romance voor maar 8,99 in plaats van 15,99. Hiermee bespaar je 44% en deze 4 flessen zijn goed voor 96 wasbeurten. Is dat niet even voordelig?

9200000076858812.jpg

<<<<<Voor dit blogartikel heb ik een review-exemplaar ontvangen>>>>>

Wat is jouw favoriete wasverzachter?

Hoe ik onze tweeling zindelijk kreeg

Linda~ Elke fase van een kind heeft z’n charmes zeggen ze en daar ben ik het volledig mee eens. Wel vond ik het heerlijk toen onze tweeling eenmaal zindelijk was want dat scheelde toch een flink aantal pampers per dag. Het record stond, echter wel toen ze tegelijk buikgriep hadden, op 21 spuitluiers per dag. Jeetje wat was ik blij dat m’n moeder me kwam helpen want ik kon aan het einde van de dag geen pamper meer zien. Overigens had ik meer medelijden met de kinderen die toen geloof ik 1,5 jaar waren en ook niet meer wisten hoe ze het hadden. Nogmaals, dit was een extreme dag, maar toch. Het scheelde ons een flink bedrag in de maand toen ze allebei uit de pampers waren. Ons dochtertje was 2,5 toen ze volledig zindelijk waren en ons zoontje was een paar dagen na zijn 3e verjaardag overdag zindelijk met af en toe nog een ongelukje ’s avonds omdat hij niet wakker werd als hij moest plassen. 5 maanden daarna konden we 100% zeker zeggen dat ook hij ’s nachts zindelijk was. Wat een feest was dat voor ze allebei want wat waren ze trots. Hoe wij dit aangepakt hebben zal ik hieronder vertellen en daarnaast heb ik nog leuke tips voor je.

Een paar jaar geleden had ik ergens shoptegoed gewonnen en ik wist totaal nog niet wat ik er van wilde kopen. Ik keek eens goed rond in hun webshop en wist ineens wat ik wilde. Ze hadden er namelijk een geweldige pot om zindelijk te worden: de Intelligent Potty. Dat zou ideaal zijn als ik later in de fase kwam om de kinderen te leren om zindelijk te worden. Eentje leek me te weinig omdat ik het al helemaal voor me zag dat als de een op het potje zou zitten de andere te laat zou zijn dus bestelde ik er meteen twee. Met onze laminaatvloer leek het me geen aanrader om te wachten op ongelukjes 😉 Deze pot, hij is best flink en zwaar dus het mag met recht een pot genoemd worden, is daarentegen zeer zeker wel een aanrader. Je kunt bij dit potje zelf boodschappen inspreken voor je kindje van maximaal 6 seconden. Als je kindje gaat zitten en begint te plassen hoor je na 2 seconden stromend water waardoor je kindje extra gestimuleerd wordt om te plassen. Als ze dan klaar zijn en opstaan horen ze de boodschap die je ingesproken hebt gevolgd door een muziekje. Er zijn 10 verschillende muziekjes te horen in de Intelligent Potty. Aangezien het een vrij zware pot is schuift het niet en valt het ook niet gauw om waardoor je de kans op knoeipartijen verkleint. Door de hogere rugleuning zit de pot blijkbaar heel comfortabel want naast deze duurdere potten had ik ook voor onderweg goedkope potjes aangeschaft maar het verschil merk je zeker. Het goedkopere potje schoof juist wel omdat het lichtgewicht is en daardoor ontstonden eerder ongelukjes. Voor onderweg functioneerde het lichte potje overigens prima en ook als ik het potje meenam naar familie als we daar op bezoek gingen.

(Foto: Bol.com)

Later werden zowel ons dochtertje als ons zoontje steeds nieuwsgieriger naar het toilet en vanaf dat moment zijn we ze regelmatig op het toilet gaan zetten. Deze heb ik opgeleukt met een stoere poster van dinosaurussen die zij allebei helemaal geweldig vinden. Om jullie een indruk te geven, op onze instagrampagina vind je de foto van de poster. Tijdens het avontuur om zindelijk te worden heb ik telkens een beloningsbord gemaakt voor allebei waarop ze voor elke plas een sticker mochten plakken en als ze gepoept hadden twee stickers. Het was niet zo dat ik ze bij een volle kaart een cadeautje of zoiets beloof heb, ik heb ze gewoon maar wat laten plakken. Het beloningsbord bestond uit een gekleurd vel papier (of gewoon wit printpapier kan ook) waar ik op schreef: beloningsbord van… Ze mochten dan 1 grote sticker uitzoeken om hun bord mee te versieren en de rest sprak voor zich. Ons zoontje had er af en toe nog eens moeite mee om op het potje of het toilet te gaan want achter de stoel werkt veel beter toch? Nu is het overigens zo dat jongens gemiddeld later zindelijk worden dan meisjes.

Waar we vooral op hebben gelet tijdens het zindelijk worden was dat we de kinderen regelmatig op het potje lieten gaan of op het toilet en dan op vaste tijden zodat er een regelmaat in zou komen. Uiteindelijk kregen ze er dus vanzelf een soort ritme in van wanneer ze echt naar het toilet moesten. Daarnaast is het wel heel belangrijk dat je kind er zelf ook echt aan toe is om zindelijk te worden wat je duidelijk merkt aan het verschil dat onze tweeling op andere tijdstippen zindelijk zijn geworden terwijl ze hier in huis allebei dezelfde plastijden en beloningssystemen hadden.

Tijdens het proces om zindelijk te worden hebben we ook gebruik gemaakt van verschillende boeken en filmpjes die ik hier voor je op een rijtje gezet heb:

 • Boek: Mag ik eens in je luier kijken – Guido van Genechten Bol.com
 • Wepboek: Mag ik eens in je luier kijken wepboek.nl
 • Boek: De Lumies op het potje – Sabine Wisman Bol.com
 • Filmpje: Prinses op het potje YouTube

1001004006242087

(Mag ik eens in je luier kijken was echt de favoriet van de tweeling dus een echte aanrader)

Hieronder heb ik nog andere tips voor boeken en filmpjes:Prinses op het potje (NEDERLANDS) – Toilettentraining – Starten met het potje

 • Prinses op het potje (NEDERLANDS) – Toilettentraining – Starten met het potje YouTube

 • Boek: Bobbi op het potje Bol.com
 • Magic Potty™ – Zindelijkheidstraining kind – Set-4: boekje, magic stickers, beloningsstickers, stappenplan Bol.com
 • Boek: Op je potje konijn – Kathleen Amant Bol.com
 • Boek: Op de grote wc – Kathleen Amant Bol.com
 • Boek: Kas op het potje – Pauline Oud Bol.com
 • Boek: Saar op de wc – Pauline Oud Bol.com

Welke tips heb jij om je kindje op een leuke manier zindelijk te krijgen?

Een fietshelm bij kinderen, overdreven of noodzakelijk?

Linda~ Onze tweeling heeft tot nu toe altijd veel lol gehad van hun loopfietsen. Ze hebben samen zoveel kilometers gemaakt dat de banden bijna versleten zijn. En dat is helemaal niet erg aangezien ze inmiddels toe zijn aan hun volgende fiets, de eerste “echte” van 12 inch. En dat is natuurlijk heel er stoer vinden onze twee ondernemers. Tot nu toe konden ze een beetje oefenen in de tuin en heb ik ze meegenomen naar een parkeerterrein waar het doordeweeks bijna verlaten is, om daar nog meer te oefenen. Tot nu toe hebben ze nog hun zijwieltjes omdat ze meer met de loopfiets rijden dan op hun gewone fiets. Straks komt er echter een moment dat de zijwieltjes er af gaan en ze het dan toch echt zelf mogen doen. En dan komt er nog het tijdstip waar ik zelf een beetje tegenop zie eigenlijk. Je kunt ze niet alleen maar veilig in de tuin of op een parkeerterrein laten fietsen, er komt namelijk een moment dat ze echt het verkeer in gaan. Eerlijk gezegd krijg ik er een beetje de kriebels van want hoe gaat dat straks? Ik kan ze helaas niet overal tegen beschermen. Vallen in het verkeer, daar zie ik het meeste tegenop. En natuurlijk, vroeger ben ik waarschijnlijk ook regelmatig gevallen met de fiets en ik ben er groot mee geworden.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de rest van ons artikel? Lees dan verder op de website van Thuisleven.com.

fietshelm

Recensie “Boer Boris gaat naar zee”

Linda~ Aangezien het inmiddels zomer is vond ik het boek “Boer Boris gaat naar zee” erg aansluiten bij het thema vakantie. Een heleboel mensen aan heerlijk op vakantie naar de zee, zo ook Boer Boris. En natuurlijk gebeurt dat weer op een heel bijzondere manier zoals alleen Boris dat met zijn familie kan doen.

Op de kaft van het boek zie je een vrolijke Boer Boris, zittend op zijn tractor die door de zee getrokken word door Knol, het paard van Boris. Zij zijn namelijk dol op de zee, net als de rest van de dieren van Boer Boris, want ook zij gaan natuurlijk weer met hem mee.

In dit boek gaat Boer Boris op vakantie maar hij heeft veel moeite om zijn geliefde dieren, meubels en boerderij achter te laten. Dus je raadt het al… alles, maar dan ook alles moet mee. Het kan voor veel kinderen erg herkenbaar zijn aangezien vakantie in het teken staat van veranderingen terwijl zij toch het liefst hun eigen spulletjes mee zouden nemen. Mede daarom vind ik dit boek echt een aanrader rond het thema vakantie.

Voor de rest van onze recensie van dit super leuke boek verwijs ik je door naar de website van Stichting Pretletters.

slide-1.jpg

Aromatherapie, een wereld van verschil

Linda~ Aromatherapie is een vorm van geneeskunde maar hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende kruiden, bloemen en delen van planten. Eigenlijk wil het zeggen dat je gebruik maakt van de geuren van deze verschillende ingrediënten. Vaak wordt aromatherapie ingezet bij klachten zoals spanning, slapeloosheid en angst maar het kan voor nog veel meer doeleinden gebruikt worden.

Er zijn verschillende manieren waarop je etherische oliën kunt gebruiken met met betrekking tot aromatherapie en ik zet hieronder de meest bekende vormen op een rij:

 • Verdampen: Hierbij worden de druppels olie vaak in water gedaan en wordt er een kaarsje onder gezet waardoor de olie verdampt;
 • Verstuiven: Bij deze vorm gebruik je bijvoorbeeld een luchtbevochtiger om de olie in de ruimte te verspreiden. Deze vorm vind ik zelf erg ideaal bij kinderen omdat het dus niet warm wordt;
 • Inhaleren: Hierbij kun je bijvoorbeeld Eucalyptus druppels in heet water doen en de dampen inhaleren als je verkouden bent zodat je meer lucht krijgt;
 • Massage: dit spreekt voor zich;
 • In bad: ook deze vorm spreekt voor zich.

17269850_718920218281908_195166538_o

Zoals ik al eerder schreef in mijn blog “Aromatherapie: Iedere mama kan toveren” hebben wij voor thuis een luchtbevochtiger aangeschaft omdat ik dat veiliger vind voor de kinderen. Hier komt geen warmtebron aan te pas en dus hoef ik niet bang te zijn dat ze zich verbranden. Zelf maak ik namelijk regelmatig gebruik van twee soorten etherische olie, Eucalyptus en Lavendel. De Eucalyptus gebruiken we voor het hele gezin, voornamelijk als er iemand verkouden is. Er is niets zo vervelend voor kinderen als slecht slapen doordat ze niet door hun neus kunnen ademen. Door een slechte nachtrust zijn ze overdag niet fit en al gauw kom je een een negatieve cirkel waardoor ze alleen nog maar vermoeider worden. Doordat ons zoontje op 2-jarige leeftijd last kreeg van pseudo-kroep besloten we de luchtbevochtiger te gaan gebruiken met de Eucalyptus zodat hij het niet meer zo snel benauwd zou hebben. Gelukkig heeft hij daarna geen aanval meer gehad en hebben we het daarvoor niet meer hoeven gebruiken. Echter bleek dus dat het niet alleen voor kinderen goed werkt maar dat wijzelf ook vrijer kunnen ademen als we flink verkouden zijn. Een extra voordeel voor mij is trouwens dat als de luchtbevochtiger aan is mijn man ineens niet meer snurkt du ik ben bijna geneigd om het apparaat elke avond aan te zetten maar dat doen we maar niet 😉

Ik vertelde dus dat ik naast Eucalyptus ook regelmatig Lavendel olie gebruikte. Deze geur ben ik gaan gebruiken tijdens een periode dat de tweeling om de beurt onrustig sliep ’s nachts. Vooral ons zoontje kan een drukke da ’s nachts herbeleven en het maakt geen verschil of het een leuke drukke dag is of een minder leuke drukke dag. Als het een dag geweest is met veel indrukken, positief of negatief, gaat hij ’s nachts spoken. Hij wordt dan regelmatig wakker en gaat dan vaak wel weer slapen. Een tijd geleden had hij zijn eerste echte nachtmerrie gehad en dat resulteerde in veel gehuil en niet meer willen slapen. Vanaf dat moment zijn we preventief de Lavendel olie in de luchtbevochtiger gaan gebruiken op dagen waarvan wij het idee hebben dat ze voor “onrust” kunnen zorgen. Je zult het misschien niet geloven maar onze kleine ondernemer slaapt er een heel stuk rustiger van. Hij komt er ie nachten zelfs niet uit om even naar het toilet te moeten. Zodra hij ’s morgens wakker wordt hebben we dan ook echt het idee dat hij veel lekkerder geslapen heeft en dus zijn tweelingzus ook aangezien ze samen op een kamer slapen. Voor ons is het een echte aanrader en we blijven het dan ook zeker toepassen.

Wil je nog meer weten over het gebruik van aromatherapie bij kinderen of voor jezelf? Dan verwijs ik je graag door naar Marcia Korenhof van Aromakids.

10366197_818462518189558_9072971913725459044_n

Maak jij zelf wel eens gebruik van aromatherapie en zo ja welke?