Watervlinders: Snoek op schoonspringen, een spetterend boek

Linda~ Onze kinderen zijn vier jaar en dol op zwemmen, je kunt ze dan ook nergens vrolijker mee krijgen dan met waterpret. Ze weten dat als ze 5 jaar zijn ze van ons op zwemles mogen en dat is een moment waar ze met veel plezier naar uitkijken. Om het wachten wat leuker te maken gaan we tussendoor met ze zwemmen, meestal als we op vakantie zijn. Het nadeel is echter dat wij natuurlijk niet elke maand op vakantie gaan, die arme kinderen toch. Een dagje zwemmen met een heel gezin kan toch al gauw in prijs oplopen vandaar dat we tussen vakantie door wel zwemmen maar dan het liefst als we weer tegen een leuke aanbieding aanlopen.

Een voordeel is dat we meespelen met de Postcodeloterij en Vriendenloterij en dus wel eens kaartjes winnen of een dagje uit naar keuze zodat we nog een keertje kunnen gaan zwemmen. Zo slecht hebben die boefjes het dan dus ook weer niet, gelukkig kunnen zij dat alleen maar beamen en zijn ze erg tevreden en dankbaar. Toch blijft het kriebelen om te gaan zwemmen en dus lezen we met regelmaat boeken over zwemmen en zwemles. Op deze manier combineren we namelijk nog iets waar Lucas en Eva dol op zijn: lezen. Het maakt niet uit of het mooi weer is of dat het met bakken uit de hemel komt, voorlezen kun je altijd en overal. Zo nu en dan komt er een zonnetje kijken die wat warmte brengt na die koude maanden en dus kunnen we weer gezellig lezen in de tuin zoals op de trampoline. Met wat kussens kun je daar namelijk een gezellig hoekje van maken.

Een tijdje geleden kregen we de kans om twee favorieten van de kinderen te combineren. Voorlezen over zwemmen, want er was een leuk boek waarvoor we gevraagd werden of we deze wilde recenseren. Nogmaals, de kinderen zijn dol op voorlezen en dus gingen wij aan de slag met dit leuke boek. Zodra het boek binnen komt en we het pakket open maken zie ik twee paar ogen stralen. Eva stuitert meteen omdat ze ziet dat het boek over zwemmen gaat, Lucas is in het begin nog niet helemaal enthousiast en wel om de volgende reden.. “Er staan alleen maar meisjes op het boek dus het is een meisjesboek.” We besluiten er een gezellig voorleesmoment van te maken en ook Lucas schuift gezellig aan. Hij zegt niet te luisteren maar als ik vanuit mijn ooghoeken naar hem kijk zie ik hem toch telkens nog geboeid luisteren naar het verhaal. Voor we het door hebben zijn we alweer twee hoofdstukken verder, zo makkelijk leest het verhaal weg. Het boek is zo geschreven dat kinderen van vier jaar zoals onze tweeling het makkelijk kan begrijpen, maar ook dat oudere kinderen dit boek al heel snel zelf kunnen lezen. Het voordeel vind ik persoonlijk dat de hoofdstukken niet zo heel groot zijn waardoor je makkelijk tussendoor voor kunt lezen of als rustmoment voor het slapen gaan. Zelfs kinderen met een kortere spanningsboog kunnen daardoor naar een verhaal uit dit boek luisteren zonder al voor het einde afgeleid te zijn. De lengte van een hoofdstuk vinden we dus precies goed. De illustraties maken het boek extra leuk en aan de hand van sommige illustraties kun je zelf weer een gesprek starten met je kind.

Wij zijn erg enthousiast over het boek en zullen het zeker nog vaker gaan lezen. Vooral met het zonnetje op ons gezicht en het vooruitzicht om te gaan zwemmen maakt dat dit vast een zeker een blijvertje is. Later kunnen Lucas en Eva het boek zelf gaan lezen dus deze gaat zeker een mooie plaats krijgen in hun boekenkast en ik heb het idee dat ze binnenkort oma wel zo gek gaan krijgen om het nog eens voor ze te lezen. Het excuus dat ze dan standaard verzinnen is dat oma het boek nog niet gelezen heeft, tja, en oma kan dat dan niet weigeren hihi.

Praktische informatie

Auteur: Ellen Stoop
Illustrator: Marieke van Ditshuizen
ISBN: 9789025113964
Uitgeverij: Uitgeverij Holland
“Watervlinders: Snoek op schoonspringen” is onder andere te koop bij Uitgeverij Holland en kost € 14,95

“Watervlinders: Snoek op schoonspringen” is het tweede boek in de serie “Watervlinders”. Het eerste boek “Watervlinders: Stip het sprintkanon” is ook te koop bij Uitgeverij Holland voor €14,95.

29855447_912819575558637_490847028_n.jpg

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s