Gezellig op bezoek bij de kabouters in Bospark Bakel

Linda~ Wij gaan graag met ons gezin naar buiten, de natuur in zodra het weer het toelaat. Als het aan onze kinderen ligt gaan we elke dag naar de Groote Peel, ze vinden het daar nu eenmaal geweldig. Dat snap ik ook wel, ze zijn namelijk dol op het Kabouterpad dat daar ligt, kijk maar: Wandelen in de Groote Peel (met Kabouterpad). Op zich zijn we wel zo in de Peel, maar toch hebben we er niet altijd voldoende tijd voor om erheen te rijden, op ons gemak te lopen en dan weer terug. In dat geval zorgden we dan voor een leuke boswandeling hier in de buurt. We wonen aan de rand van de wijk en kunnen mooie wandelingen maken tussen de boerderijen en door de bossen dus keuze genoeg. Een tijd geleden vroeg mijn zus of ik al eens in het Kabouterbos in Bakel geweest was. Nee dus want waar zou dat dan moeten liggen? Ik bedoel, ik ken Bakel een beetje van de verpleeghuizen maar dat was het dan ook wel. Juist! En daar ligt het precies bij de twee bekende verpleeghuizen.

Op 29 mei 2017 werd het Kabouterbos geopend in Bospark Bakel en het blijkt een groot succes te zijn. Een tijd geleden ben ik er samen met onze tweeling Lucas & Eva een kijkje gaan nemen en we waren dan ook aangenaam verrast. Zodra we geparkeerd hebben op het parkeerterrein bij Zorgboog St. Jozefsheil wordt ons de weg naar het Kabouterbos gewezen door hele leuke houten pijlen die voorzien zijn van.. kaboutertjes! Daar begint de magie al voor de kinderen. Het is een klein stukje lopen en dan komen we bij de grote kabouter die ons welkom heet. Hij heeft echter wel een aantal regeltjes voor ons.

 

  • Honden mogen er uiteraard niet poepen, dat zou niet fris zijn
  • Je mag naar de kabouters kijken maar ze niet aanraken, anders worden ze ziek
  • Let op voor hars die uit de boomstronken komt dus ga er niet zomaar op zitten zonder er iets onder te leggen

We zien al meteen dat er een groot aantal kabouters in het bos staan, de ene is nog leuker dan de andere. Vooraan zien we meteen dat er voor papa iets leuks is, namelijk een geocache! Een watte? Ja juist, een geocache. Noem het voor nu even modern schatzoeken, over een tijdje wil ik je meenemen in de wereld van het geocachen aangezien dat super leuk is voor het hele gezin. De mensen die hier al van gehoord hebben kunnen dat zeker beamen. Maar goed, papa was aan het werk en oma Mieke was gezellig met ons mee. Dus we gingen op ons gemak eens rondlopen om al die leuke kabouters te zien. Er zaten echt hele grappige bij, mijn favoriet was een mooie goudgespoten kabouter hihi. Niet omdat ik dol ben op goud in tegendeel eigenlijk, maar hij had de naam van de chocola 😉 Eva vond een compleet roze gespoten kabouter die de naam Pinkie (geloof ik) droeg. Ik kon haar geen ongelijk geven want deze was wel heel er leuk. Lucas vond de kabouters wel leuk maar die vond het bruggetje en de bel die er naast hing veel interessanter. Zo hebben we een tijd rondgelopen in het bos tot we iets heel bijzonders zagen, namelijk een brievenbus. Wat blijkt? Je kind kan thuis een prachtige tekening maken en deze in de brievenbus doen. Als je je email-adres erop schrijft heb je kans dat je nog een berichtje terug krijgt ook 😉 Wij waren eigenlijk spontaan er naartoe gereden dus niet gedacht aan een tekening. Geen nood, we hebben de kinderen beloofd om nog eens terug te komen.

In het bos stond een heel leuk kaboutertafeltje met stoeltjes helemaal in stijl geschilderd, namelijk rood met… ja ja de witte stippen. Ook daar moesten de kinderen natuurlijk even aan zitten voor een foto, zo lekker toeristisch als we zijn. Maar het ziet er ook zo schattig uit, daar kun je gewoon niet omheen. We hebben nog verder gelopen en kwamen uiteindelijk bij een prachtige vijver waar een stel ganzen zwommen en op het gras lagen. Daarbij werden we getrakteerd op twee boomklevers die we nu dus aan de tweeling konden laten zien want dat geloofden ze natuurlijk niet. Dit kabouterbos is een echte aanrader om eens naartoe te gaan.

Bij het kabouterbos is een treintje bij het Spoorplein die in principe elke dag rijdt, mits het droog weer is. Op speciale dagen zoals Pasen, Pinksteren of wanneer de vrijwilligers meer kinderen verwachten kun je zelfs misschien wel een echte kabouter zien 😉 De kabouters staan er ongeveer tussen april en oktober. In het Bospark is naast het Kabouterbos nog veel meer te zien zoals een vlindertuin en een kruidentuin waar je je zintuigen goed kunt prikkelen.  Om een betere indruk te krijgen van het prachtige Bospark heb ik de volgende websites voor je op een rij gezet.

Het adres waar je het Bospark kunt vinden: Roesel 3, 5761 RP Bakel

1907547_1453475421639443_6964037316358452342_n

Advertentie

2 thoughts on “Gezellig op bezoek bij de kabouters in Bospark Bakel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s