Een vrolijke dierentuin dankzij Totum Tropical Zoo (winactie gesloten)

Linda~ Het is een tijdje stil geweest op het gebied van knutselmaterialen. De afgelopen maanden hebben we een aantal spelletjes gereviewd maar we zijn het meest aan de slag geweest met boeken. Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat mensen meer gaan doen op het gebied van lezen. Het blijkt namelijk dat het leesniveau van de kinderen achteruit aan het gaan is omdat er veel minder gelezen wordt. De redenen daarvoor zijn zeer uiteenlopend. Het ene kind heeft er geen zin in, bij anderen zijn het de ouders die het niet zo belangrijk vinden. Het komt er op neer dat boeken een beetje naar de achtergrond geschoven worden terwijl er zo ontzettend veel leuke exemplaren zijn die zeker de moeite waard zijn. En zo is dat ook op het gebied van knutselen. Zo om me heen hoor ik wel eens wat uitspraken zoals: “Wat knutsel jij toch veel met de kinderen, daar zou ik zo geen zin in hebben.” Of “Dat knutselen geeft altijd zoveel rotzooi in huis.” Niets is minder waar en al helemaal met de sets van Totum die ik de komende tijd zal laten zien. De komende weken zal ik regelmatig een set van Totum laten zien die niet alleen erg leuk is, weinig tot geen rotzooi geeft en die ook nog eens een aanrader zijn voor verjaardagen en de naderende feestdagen. Daarbij komt dat van elke set die ik laat zien er eentje weg mag geven aan een van de volgers.

Totum Tropical Zoo

Ik ben zoals jullie weten trotse moeder van Lucas en Eva. Beiden zijn ze dol op knutselen maar er is wel een duidelijk verschil tussen jongens en meiden. Jongens zijn eerder afgeleid en hebben wat meer moeite met de fijne motoriek. Ik was dus erg blij toen ik zag dat deze set binnen kwam want hiermee kunnen de kinderen hun fijne motoriek oefenen. Waar Eva de kraaltjes makkelijk oppakt en plaatst kost het Lucas iets meer moeite maar hij vindt het erg leuk om te doen. Deze vrolijke set bevat meer dan 300 pixelkraaltjes, een waterverstuiver, patronen voor het maken van verschillende diersoorten en een speeldecor om het geheel af te maken. Zodra we de doos open maken zien we dat de kraaltjes netjes per kleur gesorteerd zitten waardoor alles overzichtelijk blijft. Eva besluit om te beginnen met de flamingo en zoekt uit welke kraaltjes ze nodig heeft. Lucas gaat het niet doen want dat is “iets voor meisjes”. We maken het patroon voor de flamingo nat en Eva legt in een handomdraai de kraaltjes neer waarbij ze voor het oogje het kraaltje met de grote opening naar boven legt. Vervolgens sprayt ze de kralen nog even nat en dan moet het drogen.

Inmiddels is Lucas weer bij de tafel komen staan want eigenlijk is het best leuk maar dat ga je natuurlijk niet toegeven. Dat snap ik wel want dat is natuurlijk niet cool om toe te geven dat je je vergist hebt. Lucas besluit om met de toekan aan de slag te gaan. Aangezien ze dat beiden nog even willen doen voor ze naar school gaan ben ik blij dat ze de makkelijkste dieren gekozen hebben. Zodra ze uit school komen kunnen ze de achterkant sprayen en zodra dat droog is zit alles goed vast en hebben we 2 dieren voor de dierentuin. De andere dieren bestaan uit meerdere fases dus die zijn idealer voor een vrije middag of weekend. Deze set is een echte aanrader omdat ze er een tijdje mee aan de slag kunnen en omdat ze daarna een aantal dieren hebben om zelf een heel verhaal mee te spelen. Het decor zorgt ervoor dat het nog meer op een dierentuin lijkt. Omdat je hier alleen water voor nodig hebt is het een speel- en knutselset dat geen rotzooi creëert. En dus is dit zeker een goede cadeautip, vooral als dadelijk de donkere dagen weer voor de deur staan.

Om te zien welke leuke producten Totum nog meer in het assortiment heeft raad ik je aan om een kijkje te nemen op de website van Totum. Je kunt ook gratis lid worden van de leuke Totum Knutselclub waarbij je maandelijks een nieuwsbrief ontvangt vol knutselideetjes, winacties, spelletjes en knutselwedstrijden.

Winactie

Namens Totum mag ik 1 van onze volgers blij maken met een Tropical Zoo set. Wat mag je doen om dit te winnen?

De winactie loopt van donderdag 8 oktober tot en met woensdag 14 oktober 0.00, daarna proberen we de winnaar zo snel mogelijk bekend te maken. De winnaar heeft 48 uur de tijd om te reageren. Wil je zeker zijn dat je het niet mist als je gewonnen hebt is het handig om een reactie te geven onder het bericht op Facebook zodat je getagt kunt worden als je gewonnen hebt 

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen *

42 thoughts on “Een vrolijke dierentuin dankzij Totum Tropical Zoo (winactie gesloten)

  1. Heel leuk, dit set. Mijn dochter heeft een tijdje geleden een slaapkamer in tropisch thema gekregen omdat ze dat zo leuk vindt. Zeker weten dat dit Totum set in de smaak valt bij haar.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie