Weerstand tijdens de winter

Linda~ Het is weer de tijd van het jaar.. iedereen loopt te snotteren, te hoesten en te proesten. En dan is het maar afwachten wanneer je zelf aan de beurt bent. Daarom hebben wij voor jullie de ideale tip die wij zelf al sinds vorig jaar winter gebruiken. We hebben voor jullie het recept van een goedkoop maar goed weerstandsdrankje. Je neemt een (afsluitbare) beker en hebt de volgende ingrediënten nodig:
– 2 citroenen
– 1 gember van min 5 cm lang
– honing
– kaneelpoeder

1. Je snijdt de citroenen in schijfjes en daarna in vieren. Dat doe je in de beker;
2. Je pakt een stuk van ongeveer 5 cm gember en haalt er de schil vanaf. Vervolgens snij je hem in kleine stukjes en ook dat doe je in de beker.
3. Je knijpt een flinke scheut honing in de beker, ongeveer tot de helft. Dan doet je alvast alles goed onder elkaar.
4. Vervolgens schud je een klein beetje kaneelpoeder erbij en vul je de beker aan tot de rand met honing.
5. Roer alles goed door elkaar en klaar is je drankje.

Neem 1 a 2 keer per dag een kopje “thee”. Je doet 1 a 2 theelepels per keer in een kop evt de gember en citroen erbij scheppen en giet er heet water op. Drink het zo warm mogelijk op. Bij (flinke) keelpijn verzacht een theelepel puur spul direct. Veel succes. Ik ben benieuwd wie er samen met ons aan hun weerstand gaat werken. Succes allemaal

4 thoughts on “Weerstand tijdens de winter

  1. Aan de ingrediënten te zien, is dit brouwseltje van alle markten thuis. Gember is ontstekingsremmend, Vit C zit volop in de citroenen, en die honing is weer verzachtend. Ik ben wel fan van natuurlijke middeltjes, dus ga dit drankje zeker onthouden. Bedankt voor het delen !

    Geliked door 1 persoon

  2. Sorry voor de late reactie, helaas was de laptop weg voor reparatie. Bedankt voor de leuke reactie. Tot nu toe hebben we zelfs allebei de flinke griep van afgelopen tijd nog weten te omzeilen dus hopelijk blijft ons middeltje nog even helpen 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s