Linda~ Afgelopen zaterdag zijn we naar de Intratuin gegaan omdat je daar die dag uitleg en recepten zou kunnen krijgen van zelfgemaakte drankjes. Alleen ging het dit keer om drankjes met eetbare bloemen, hoe kon het ook anders? Dat wilden we dus zelf even testen want als ik eetbare bloemen hoor nodigt het mij niet meteen uit om dat eens te proberen tenzij ik zeker weet dat het geen kwaad kan. Dus waar kun je dat dan beter proberen dan in een tuincentrum die weet welke bloemen je daar het beste voor kunt gebruiken? In het tuincentrum hadden ze voor ons 2 verschillende drankjes gemaakt. Voor onze tweeling hadden ze gekozen voor een drankje met sinaasappel en Begonia, en voor ons hadden ze een drankje met limoen en Dianthus. De tweeling vond het erg wennen en iets minder lekker maar wijzelf vonden het allebei 2 verrassende drankjes. Met limoen was best zuur maar dat lijkt me weer heerlijk als het straks warm weer wordt. Het drankje met sinaasappel was wat zachter van smaak maar toch erg verrassend. Het is zeker een aanrader om dit eens te proberen en het staat nog eens heel leuk om dit in de zomer op tafel te zetten als het zo’n heerlijk weer is. Je kreeg een receptkaartje mee met daarop 4 heerlijke recepten om het thuis eens te proberen. Ik zal ze hier voor jullie op een rijtje zetten zodat jullie ze ook eens kunnen proberen.
Limoen Dianthus
Ingredienten 1 liter:
- 10 stuks limoenen
- 1 komkommer
- 5 ml Oranjebloesem
- Dianthus
Bereiding:
- Pers 8 limoenen uit en snijd 2 limoenen in schijven
- Snijd dunne linten van de komkommer met een kaasschaaf, gebruik hier een halve komkommer voor.
- Pureer de rest van de komkommer in de blender.
- Meng het limoensap met 750 ml water, het komkommersap en roer goed door. Voeg als laatste 5 ml oranjebloesem toe. gebruik hier niet teveel van dit overheerst snel.
- Serveer in een glas met de komkommerlinten en Dianthus bloem.
Sinaasappel Begonia
Ingrediënten 1 liter:
- 6 sinaasappels
- 10 ram citroenmelisse
- 10 gram steranijs
- Begonia
Bereiding:
- Pers 5 sinaasappelen uit en snijd 1 sinaasappel in schijven.
- Meng het sinaasappelsap met 750 ml water en roer goed door.
- Voeg het steranijs, de takken citroenmelisse en sinaasappelschijven toe en laat het minimaal 1 uur trekken.
- Serveer in een glas met Begonia bloem
Citroen Oost Indische Kers
Ingrediënten 1 liter:
- 8 stuks citroenen
- 10 gram munt
- 5 ml rozenwater
- Oost Indische Kers
Bereiding:
- Pers 6 citroenen uit en snijd 1 citroen in schijven
- Meng het citroensap met 750 ml water en roer goed door.
- Voeg de takken munt, de schijven citroen en het rozenwater toe en laat het minimaal 1 uur trekken.
- Serveer in een glas met Oost Indische kers bloem
Frambozen Calendula
Ingrediënten 1 liter:
- 150 gram frambozen
- 3 stuks sinaasappels
- 10 ram citroentijm
- 10 gram gember
- Calendula
Bereiding:
- Pers de sinaasappelen uit.
- Pureer de frambozen samen met 500 ml water.
- Voeg vervolgens 250 ml extra water en de sinaasappelsap toe.
- Laat het geheel samen met de plakjes gember en takjes citroentijm minimaal 1 uur trekken.
- Serveer in een glas met de Calendula bloem.
Ik ben benieuwd welke jullie zelf thuis zouden gaan proberen. En heb je nog lekkere recepten met eetbare bloemen?
Wat leuk! En als je bij Intratuin op 10 juni een tuintegel inlevert krijg je twee kruidenplantjes voor meer groen in je tuin
LikeLike
Daar was ik nou nooit opgekomen, wel leuk! Ik denk niet dat ik het snel zal maken maar dat is meer omdat ik de ingrediënten niet echt bij de hand heb. Wat is 5 ml oranjebloesem eigenlijk, heb ik nooit van gehoord.
LikeGeliked door 1 persoon
Ik denk dat ik het alleen zou maken als je bijvoorbeeld een themafeest of high-tea-achtig iets zou organiseren. Oranjebloesem is een smaakmaker, ik kon het vantevoren ook niet 😉
LikeGeliked door 1 persoon
Pingback: Goedkoop ontbijten en speuren naar sprookjes | Lifestyle Mommy's