Lowbudget handletteren! Shop till you drop..

Linda~ Handletteren is een leuke hobby die alweer sinds eind vorig jaar erg populair is bij veel mensen. Echter lijkt het of het de afgelopen maanden een ware hype is geworden. Helaas hebben veel mensen het idee dat je de mooiste creaties alleen kunt maken met dure materialen en dat het daardoor niet aan hun besteed is. Vandaag wil ik jullie laten zien dat handletteren juist helemaal niet veel geld hoeft te kosten als je maar slim weet te shoppen en goed rondkijkt en goed vergelijkt wat betreft verschillende materialen en prijzen.

Om te beginnen is het belangrijk dat je beschikt over potloden en fineliners aangezien dat de basis is waarmee je zeker een leuke creatie kunt maken:

Bij Hema verkopen ze verschillende sets fineliners. Je kunt namelijk kiezen of je alleen zwarte wil, een set met de combinatie zwart, blauw, groen en rood, of je kunt kiezen voor een set met allerlei vrolijke kleurtjes. Je betaalt 2,- voor 12 fineliners. Daarnaast verkopen zij ook goedkope potloden, namelijk 12 stuks voor 1,- dus daar kun je lekker mee vooruit.  (Foto: Voordeelmuis)

1299171

Voor inspiratie kun je op zoek gaan naar verschillende handletterboeken. Soms zie je door de bomen het bos niet meer aangezien er tegenwoordig veel verschillende boeken verkocht worden. Ook is het lastig te bepalen of een boek echt wat voor je is en of het meerwaarde heeft voor jou. Dan is een goede budgettip het boek “Everything starts with a dream” te koop bij Action. Daarnaast is er nog een andere variant voor illustraties die ook een mooie aanvulling is op het handletteren. Beiden zijn te koop voor 1,99 alleen momenteel misschien nog lastig te verkrijgen vanwege de ware run die er op de boeken is.

19490199_773647842809145_526626109_o (1)

Voor het papier kun je het beste even kijken wat je zelf prettig vindt aangezien dat geheel afhankelijk is van welke materialen je gebruikt. De tip die heel veel naar voren komt zijn de correspondentiekaarten van Hema. Hiervoor betaal je voor 50 stuks 2,-

Wil je de kaarten nog extra mooi af maken kun je er voor kiezen om de twinmarkers/alcoholmarkers van Action aan te schaffen. Voor een set van 12 stukje betaal je 3,99 en er zijn 4 verschillende sets te koop. (Foto’s: Muchable.nl)

Wil je nou toch echt de speciale Brush pennen aanschaffen waar veel mensen over roepen? Denk dan niet te gauw dat dat niet binnen je budget valt maar kijk vooral heel goed rond. Normaal betaal je voor een set van 4 a 5 pennen 9,99, maar ik heb ze kunnen scoren met een hele leuke aanbieding. Via de website van Interoffice kun je de Brushpen TALENS van Ecoline extra voordelig scoren. En deze aanbiedingen vindt je hier op de website van Interoffice. Let op! De dikgedrukte prijzen zijn zonder btw, met btw staan erboven. Bij bestellingen vanaf 49,- (zonder btw) bezorgen zij gratis dus als je slim bent ga je samen met iemand koopjesjagen 😉

brushpen-talens-art-creation-ecolline-assorti-etui-a-15stuks

Als laatste tip, en zeker niet de minste, heb ik hieronder een aantal links met gratis werkbladen enz. om te downloaden zodat je even kunt oefenen zonder perse een boek aan te schaffen.

***************GRATIS DOWNLOADS***************

Ben jij al verslaafd aan het handletteren en heb je nog tips of leuke koopjes?

20 thoughts on “Lowbudget handletteren! Shop till you drop..

  1. Ik kom even langs via het blogfeestje. Leuke tips. De twin markers en brush pennen heb ik, maar vooral met de twin markers moet ik nog even oefenen op mooie verloopjes. Ik ga zo even bij de Action kijken of ze die boeken nog hebben. Wish me luck ;P

    Geliked door 1 persoon

    • Voor de vakantie is het inderdaad erg handig. Vooral de ringen maakt dat je het boek makkelijk open kan laten liggen. En… je kunt beter hebben dat er iets aan je boek van 1,99 zou komen dan aan je duurdere boeken toch? Daarnaast staan er erg leuke kleuren en stijlen in om te gebruiken. NobodyELSe heeft het boek gereviewd op haar blog, erg leuk om te lezen

      Like

  2. Pingback: Blogfeestje | Keeping up with the bloggers #24 - Save the Mama

  3. Pingback: DIY- Sprookjesachtige uitnodigingen – Thuisleven.com

  4. Pingback: Genomineerd voor de Liebster Award! | Lifestyle Mommy's

  5. Pingback: Op een persoonlijke manier aftellen naar de vakantie | Lifestyle Mommy's

  6. Pingback: Met deze tips kan iedereen handletteren - tipsvoorjou.com

Plaats een reactie